Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кабинетът се събира на последно заседание за 2017-а

Снимка: Ани Петрова, БНР

Министерският съвет ще проведе последното си заседание за годината. В официалния дневен ред отсъства точката, с която се позволява разширение на концесията на ски зона "Банско". За поправки в стария план за управление на Пирин се застъпи вицепремиерът Валери Симеонов с аргумента за развитие на туризма, но отказът точката да влезе в дневния ред на предишни заседания породи негативни реакции към премиера. 

Екоминистърът Нено Димов е на позицията, че е редно проектите за концесията и за Плана за управление на Пирин да бъдат обсъдени заедно и след дебат. Екоорганизации обаче са против, докато живеещи в Банско подкрепят развитието на ски туризма.

Преди заседанието природозащитници, несъгласни със строителството на втори лифт в Банско, ще протестират под прозорците на Министерския съвет. За да напомнят на кабинета, че очакват решение, на протест излизат и жители на курортния град и околните населени места. Те ще се съберат на пътя Е-79 при Симитли и отново ще издигнат искането си за изграждане на втори лифт в Банско.

На днешното си заседание министрите ще обсъдят също създаването на съвети за децентрализация, както и промени в Наредбата за трудовата книжка и трудовия стаж.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!