Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Фолклорното предаване "Полет над Родопите" празнува 1 година

Снимка: Валентина Иванова



В първото предаване за годината празнуваме 1 година „Полет над Родопите“ и имен ден на водещия. Гостуват децата от вокална група „Сладкопойниче“ при НЧ „Родопски фар“ гр. Кърджали. В предаването стартираме и новата рубриката „Народна песен на седмицата“. Ние ви предлагаме три песни, а вие нашите слушатели, чрез гласуване във фейсбук страницата ни "Полет над Родопите" избирате,  коя песен да бъде, народна песен на седмицата. 

Може да чуете цялото предаване в прикачения файл. 

Вижте още

Еленът лопатар от Кьосево замени кравите с кошути край морето

Младият елен лопатар от Кьосево вече тича сред кошути край морето, вместо да пасе с кравите от кърджалийското село, сред които израсна. Той се е адаптирал бързо към новите условия и е бил приет от дивите животни в защитената местност, където бе откаран. Преди близо два месеца ви направихме съпричастни на последната част от одисеята на тригодишния..

публикувано на 26.11.21 в 08:30

Повишен интерес за имоти в кирковското село Домище

Все повече хора се ориентират да си закупят къщи на село. Последните две години пандемията от ковид-19 засили това търсене. Интересът към закупуването на имоти в пограничните  кирковски села, покрай граничния пункт Маказа е голям. Освен, че са в планината, плажовете на Бяло море са на около половин час път.  В село Домище, което се намира на 3 км..

публикувано на 24.11.21 в 09:45

Отец Боян Саръев: Постещите да не се възгордяват

Започнаха спасителните рождественски пости, които са вторите най-дълги пости след великденските. П остът започва на 15 ноември и продължава до 24 декември, Бъдни вечер. Православните християни се подготвят да посрещнат м атериализираното Божие слово -  Исус Христос. Това е време на смирение, молитви, покаяние и въздържание. Хората трябва..

публикувано на 19.11.21 в 09:30

Шест двойки от Момичловци отбелязват златна сватба в Деня на християнското семейство

От близо 15 година в Момчиловци отбелязват Деня на християнското семейство - 21 ноември „В село Момчиловци отново ще почетем двойките, които празнуват 50 години брак или „златна“ сватба и новородените бебета през тази година“, това каза кмета Сийка Суркова. Тъй като датата 21 ноември – Въведение Богородично съвпада с балотажа за..

публикувано на 19.11.21 в 09:30
Гергана Вакарелова, Руси Петков, Ивана Зидарова

Студенти в Германия: Живеем "новото нормално"

Как се живее в условия на Ковид 19 в Германия, разказват трима студенти от Кърджали в провинция Северен Рейн-Вестфалия. За това как се промени живота им в последните две години, промениха ли те самите, какво е отношението към ваксините в Германия, има ли антиваксърски настроения и усеща ли се вече коледния дух в популярните коледни немски базари,..

публикувано на 16.11.21 в 16:35

В Тихомир избирателната активност е слаба

Много слаба избирателна активност отчитат в село Тихомир. До 2 следобед, в двете секции са гласували общо 131 човека от имащите право на глас, които са близо 1000. Габриела Манкова, председател на едната секционна избирателна комисия коментира, че традиционно по-висока е избирателната активност преди обед и 1-2 часа след обяд. Слаба активност..

публикувано на 14.11.21 в 16:28
Участниците в артателието

Млад режисьор провокира българчета от Перуджа

Провокация към творческото мислене и възможности на възпитаниците на българското неделно училище „Кап. Петко Войвода“ в Перуджа, Италия, отправи младият режисьор Любомир Колаксъзов. Това се случи в поредното куклено ателие с децата от българската общност, проведено по повод Деня на будителите. Малките творци са се запознали с различни..

публикувано на 11.11.21 в 22:56