Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ердоган: Турската военна операция в Африн е насочена само срещу терористите

Тя няма за цел да окупира областта, уточни турският президент

Реджеп Ердоган
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Турската военна операция в Африн е насочена само срещу терористите и няма за цел да окупира областта. Това увери турският президент Реджеп Ердоган в Анкара.

Турският държавен глава отново заяви, че операцията ще продължи до премахването на последния терорист и докато не е сигурно, че Сирия отново принадлежи на истинските си собственици. Терористите ще бъдат прочистени и от района от град Манбидж до иракската граница, както Турция е обещала, заяви Ердоган.

По думите на турския лидер 343 терористи са били обезвредени от началото на операцията. Той допълни, че продължава разрушаването на прокопаните от кюрдските сили тунели и окопи в района на Африн.

Освен с участието на командоси от специалните армейски части, настъплението се поддържа и от хеликоптери „Атак“ и дронове - турско производство.

Междувременно говорителят на турския президент, Ибрахим Калън, подчерта, че Анкара няма да приеме изграждането на протодържавни образувания, а външният министър Мевлют Чавушоглу отново призова за спиране на оказваната подкрепа на Силите за народна защита.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!