Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болницата в Ловеч няма да намалява леглата с 40%, както беше заложено в оздравителния план на МЗ

Снимка: БГНЕС

Ръководството на болницата в Ловеч няма да намалява броя на леглата с 40 на сто, както беше заложено в оздравителния план на здравното министерство. Едва днес работещите в болницата получиха заплатите за септември и доплащанията за август. Осигурени са и необходимите лекарства и консумативи.

Прокуристът на болницата д-р Ченко Чалъков посочи, че не е необходимо да се съкращават леглата:

Защото по този начин се намалявала възможността да се увеличи обемът на дейността на болницата и да се изпълни финансовия план. Броят на леглата ще бъде разпределен в новите структури на болницата, които се създават.

Болницата ще разполага с 225 легла, а останалите 45 ще бъдат като резерв и във всеки един момент - при необходимост, може да поиска от Регионалната здравна инспекция в Ловеч за срок от шест месеца увеличаването им.

Д-р Чалъков допълни, че от болницата вече са депозирали в РЗИ - Ловеч искане за започване на преструктурирането на лечебното заведение. То не предвиждало закриване на отделения. Медицинските дейности ще бъдат запазени, но се предвижда някои от тях да бъдат събрани в обединени отделения.

С получените пари от Здравната каса ръководството на Ловешката болница е осигурило и необходимите лекарства и консумативи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!