Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Варна беше отбелязан Денят на руската дипломация

Снимка: БГНЕС

Във Варна беше отбелязан Денят на руската дипломация. В церемонията пред паметника на граф Николай Игнатиев участие взеха посланикът на Руската федерация у нас Анатолий Макаров, генералният консул на Русия във Варна Сергей Лукянчук, кметът Иван Портних, много гости. 

Руският посланик Анатолий Макаров произнесе слово на паметника на граф Игнатиев и припомни значението на руската дипломация за българско-руските отношения, както и факта, че граф Игнатиев е почетен гражданин на Варна. Венци и цветя бяха поднесени на паметната плоча на дипломата Александър Рачински, допринесъл много за развитието на двустранните отношения. 

Ето какво каза посланикът за продължаването на санкциите срещу Русия от страна на ЕС.

Настроението в България се променя в позитивна посока. С вашия премиер и с президента говорихме, че трябва да се помисли доколко са ефективни тези санкции и трябва ли така безсмислено да се продължават, а да не се търси подобряване на взаимодействието ни. Ние имаме големи резерви в това отношение – в икономиката, в туризма и в енергетиката. Що се отнася до проекта "Белене", никога не казвай никога.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!