Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Варна родители излязоха на протест с искане за спешни мерки срещу проявите на агресия в детските заведения

Снимка: БГНЕС

Родители от Варна излязоха на протест срещу проявите на агресия в детските градини и ясли. Участниците в протеста, които носеха плакати с призив "Не на насилието" и "Заедно сме силни" категорично заявиха позицията си за незабавни мерки за спиране на насилието в детските заведения. 
Силвия Борисова сподели конкретен случай в ясла "Иглика" във Варна:
Миналата година април месец и по-късно през май в същата ясла нашите деца бяха затваряни в друга стая, бяха им дърпани ушите и бяха тормозени психически. Единственото, което се случи след вторият случай в "Иглика" е, че махнаха директорката, а учителите останаха с дисциплинарно наказание.
Детето ми сега не ходи на ясла. Вкъщи си е, посочи още майката. 
Васил Николов е председател на инициативния комитет, внесъл 14 предложения за промени в законодателството срещу насилието в Народното събрание. Едно от тях е мандатност на директорите на детски и учебни заведения.
Ние искаме на всеки четири години да има конкурс, както са кметовете - когато има един добър кмет той може да си седи и цял живот кмет, но когато не се справя добре е редно да бъде сменен, защото в момента няма такъв механизъм.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!