Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надзиратели и служители от затворите в Ловеч, Плевен и Троян отново протестираха

| обновено на 02.03.18 в 12:35
Снимка: Пламен Христов

Над 150 служители от затвора в Ловеч и техни колеги от Плевен, Троян и съдебна охрана отново протестираха с искания за увеличение на заплатите им и щатните бройки. Протестиращите призоваха правосъдния министър Цецка Цачева да подаде оставка. 

"Госпожа министърката да отиде в Народното събрание и да си подаде оставката, защото каза, че е некомпетентна по нашите въпроси. Кой ще ги решава тези въпроси?"
"Оставка искаме на безхаберието, че отново преговорите са безрезултатни и ни се подхвърлят някакви подаяния от 5 процента, което е несериозно".

Служителите от затвора в Ловеч са категорични, че протестите ще продължат:
"Докато постигнем нашите искания, няма да спрем. До настоящия момент резултат няма от Министерство на правосъдието, от финансовия министър, от цялото правителство."
"Всичко е оставено на самотек".

Служителите от затвора в Ловеч продължават да настояват заплатите им да бъдат изравнени с тези на колегите им от МВР:
"718 лева в момента е основната заплата и 510 лева минимална заплата, това е недостатъчно".
"Девет години някъде се отлага това нещо. Вече е настъпило времето. Дотук. Стига толкова!"

Протестиращите продължават да настояват за по-добри условия на труд и увеличаване на щатните бройки на надзирателите в затворите:
"При нас са най-опасните хора в България, изпитани престъпници с по няколко присъди. Условията са ужасни като цяло. Някаква пълна безотговорност от страна на държавата".

За 10-ти март е предвидено национално протестно шествие, което ще тръгне от Министерството на правосъдието, ще премине покрай Министерството на финансите и ще завърши пред Министерския съвет.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!