Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подмениха българските знамена на входовете на Кърджали

По инициатива на областния управител Никола Чанев в навечерието на 3 март бяха подменени  4-те трикольора на входно-изходните артерии на Кърджали.  „Уважението към националните символи е признак за идентичност и  елемент от възпитанието на децата ни в патриотизъм и почит към държавността. Недопустимо е над главите ни да се веят прокъсани знамена, подобно отношение към трибагреника говори за девалвиране на ценностната  ни система и подкопава самоуважението ни като българи. Нека посрещнем Националния празник 3 март с достойнство и чувство на гордост, че нямаме пленено знаме, че имаме историческа памет и благоговеем пред стожерите на държавността“, призова Чанев. Областният управител благодари за съдействието на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, която осигури специализирана техника за монтажа на флаговете.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Снимката е илюстративна

Българите живеят по-дълго в сравнение с ромите, сочи изследване

Близо 6 години повече живеят етническите българи в сравнение с ромите, а продължителността на живота и при трите най-многобройни етноса е по-голяма при жените. Това са част от изводите от експериментално статистическо изследване на тема "Болестите на кръвообращението и големите разлики в очакваната продължителност на живота по пол и етнос в България“. То..

публикувано на 29.08.24 в 10:54
Ахмед Доган

Резиденцията в лесопарк "Росенец" не е на Доган

По документи и според официалните регистри почетният председател на ДПС Ахмед Доган не е собственик на лятното имение в лесопарк "Росенец". От справка в Имотния регистър става ясно, че собственик на имота е дружеството с ограничена отговорност "Хермес солар". Негов управител е Данаил Папазов, бивш министър на информационните технологии, транспорта и..

публикувано на 29.08.24 в 09:33

Почит за свети Йоан Кръстител

На 29 август православната църква почита свети Йоан Кръстител. В българската традиция денят се нарича още Секновение, защото денят и нощта се изравняват и идва краят на лятото. Почитайки св. Йоан Предтеча като най-велик от пророците, Църквата посвещава на неговата памет няколко дни в годината. На 24 юни, тя тържествено празнува рождението му; а на 29..

публикувано на 29.08.24 в 08:29

Доган за Пеевски: Няма връщане, твърде много се прекали

От "ДПС Доган Пресцентър" разпространиха във Фейсбук страницата си видео с изказването на почетния председател Ахмед Доган на проведеното във вторник заседание с Централното оперативно бюро на ДПС.  "Беше крайно време това да се случи" - заявява Доган по случай изключването на Делян Пеевски, както и Халил Летифов, Искра Михайлова-Копарова, Йордан..

публикувано на 29.08.24 в 08:21

Купеста облачност. Има условия за градушки

Преди обяд над Източна България, а след обяд и над останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в североизточните и планинските райони. Има условия и за градушки. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е слаб, в..

публикувано на 29.08.24 в 07:59

Наградиха деца, предотвратили пожар в Смолян

Две деца, предотвратили горски пожар в Смолян, бяха наградени от директора на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Момчетата получиха признание за своята смелост. Те бяха отличени с грамота за граждански принос от комисар Кичуков. Припомняме, че инцидентът се случи на 25 август, на улица в квартал „Райково“. Късо..

публикувано на 28.08.24 в 17:20

Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн: Новото начало продължава

На въпрос дали е с Доган или с Пеевски , кметът на Кърджали Ерол Мюмюн каза, че е с кърджалийци и подчерта, че Новото начало продължава. Какво каза още градоначалникът, чуйте във видеофайла.   

публикувано на 28.08.24 в 16:48