Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празник в обновения храм „Св. Цар Борис" във варненския район Аспарухово

Снимка: архив, hramsvetigeorgi.com

Празнична света литургия беше отслужена днес в храма „Свети Цар Борис" във варненския район Аспарухово. Преди четири години кварталът беше опустошен от наводнение, в което загинаха хора.

На церемонията свещеноиконом Добромир Георгиев подари на кмета на Варна Иван Портних икона на Свети цар Борис I, която той ще дари на храма в побратимения с морската столица македонски град Охрид.

„Виждате колко много млади хора и деца са се събрали на празника. Радвам се, че този празник е наистина споделен от хората. Започнали сме изключително много добри проекти в Аспарухово, които вече видимо преобразяват района, но това е само началото -  в рамките на една година, да сме живи и здрави и с божията помощ, районът ще добие един съвсем различен вид“, каза Иван Портних.

Отец Добромир, който от 20 години служи в аспаруховския храм, благодари пред събралите се многобройни енориаши на съмишлениците си и на Бог.

„Благодаря, разбира се, и на отец Георги и на отец Ясен. Благодаря на всички църковни настоятели. Благодаря, разбира се, на всички енориаши и на всички вас, които сте ме подкрепяли и в най-трудните моменти, защото без вас ние свещениците към нашата енория няма да сме това. Благодарение на вас все още сме на крака и служим на Свети цар Борис в тази енория, на Господа и на Майката Божия“, каза отецът.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!