Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключи делото на един от "Килърите" срещу държавата

Снимка: Даниела Костадинова - кор. на БНР в Бургас

В Административния съд в Ловеч приключи делото, заведено от Георги Вълев, който излежава доживотна присъда в ловешкия затвор по делото "Килърите". Той съди Главната дирекция "Изпълнение на наказанията" за лоши битови условия и липса на адекватно медицинско обслужване по време на престоя му в бургаския затвор.

Вълев не се яви на днешното заседание заради присъствието му на друго дело. Представляващият го адвокат Анна Михайлова посочи:

"Исковата му претенция е за 90 хиляди лева за това, че е претърпял нечовешки условия, не е имало санитарен възел, течаща вода, достатъчно светлина, лично пространство. Считаме, че е основателно и оплакването му за качеството на медицинското обслужване в затвора, за което е предявил иска в размер на 10 хиляди лева".
Страните по делото приеха постъпилите доказателства. Съдът ще се произнесе в 30-дневен срок. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Отложиха делото на Георги Вълев от "Килърите", заведено заради лоши битови условия в ареста

Административният съд във Велико Търново отложи делото на осъдения до живот Георги Вълев от групата за поръчкови убийства "Килърите" срещу Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" за лоши битови условия във великотърновския арест. В рамките на..

публикувано на 18.04.18 в 19:56

Делото на Георги Вълев срещу Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ отложено

Административният съд в Ловеч отложи делото, заведено от осъдения на доживотен затвор по делото „Килърите“ Георги Вълев срещу Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ за лоши битови условия и медицинско обслужване при престоя му в бургаския..

публикувано на 29.03.18 в 22:05

Потвърдиха доживотните присъди на Петър Стоянов-Сумиста, Георги Вълев и Васил Костов

Варненският апелативен съд потвърди три доживотните присъди без право на замяна по делото "Килърите". Присъдите са за Петър Стоянов-Сумиста, Георги Вълев и Васил Костов . Те бяха обвинени за две убийства – на шуменския бизнесмен Румен Рачев,..

публикувано на 04.05.16 в 14:38