Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Развиват община Рудозем като балнеоложки център

Снимка: Венета Николова


Развиват община Рудозем  като балнеоложки център. Общината има издадено разрешение за играждане на водовземно съоръжение от Басейнова дерикция Пловдив, заяви за Радио Кърджали кметът на родопския град Румен Пехливанов: 
В момента се търси финансиране. Aко днес се намери финансиране до три месеца минералната вода в града ще може да се използва.

Вижте още

Депутатите създадоха комисия за ревизия на управлението на Борисов

Депутатите одобриха създаването на временна комисия, която ще ревизира управлението на Бойко Борисов. 214 депутати подкрепиха предложението. Депутатката от Изправи се! Мутри вън! Мая Манолова ще оглави комисията. За нея гласуваха 147 народни представители. Комисията ще ревизира период от 10 години. За зам.-председател бе избран Георги Георгиев от „Има..

публикувано на 16.04.21 в 17:33
Родопски драматичен театър

Откриват бюст-паметник на Радка Кушлева в Смолян

На 17 април от 11 часа пред  Родопския драматичен  театър  „Николай Хайтов“ в Смолян официално ще бъде открит бюст-паметника на „родопския славей“ Радка Кушлева - и зпълнителката на химна на Родопите „Бела съм, бела, юначе“. Идеята да се увековечи името и творчеството на родопчанката, прославила фолклора на планината е на  народния певец Хамид..

публикувано на 16.04.21 в 17:23

Шабан Окан показва в галерия "Кръг" изложбата "Домът е там, където е сърцето"

До 30 април в Галерия Кръг в Кърджали може да бъде разгледана първата самостоятелна изложба на Шабан Окан.  62-годишният творец е роден в Джебел, но от 90-те години на миналия век е изселник в Турция. Експозицията включва 40 платна и е под наслова "Домът е там, където е сърцето". Много сантимент и емоция има в картините му. Освен това той е доста..

публикувано на 16.04.21 в 17:00

Историята на Кърджали в космонавтиката показва изложба в Астрономическата обсерватория

Във фоайето на Астрономическата обсерватория  "Славей Златев" от 16 април ще бъде подредена изложбата  "60 години от полета на човек в Космоса. Кърджали на космическата карта".  Експозицията отразява участието на нашата обсерватория в два проекта, при един от които са взети проби от опашката на Халеевата комета, достигнала своя перихелий през..

публикувано на 16.04.21 в 15:01

Басри Еминефенди: Помолихме се за мир и разбирателство

Мюсюлманите в Кърджали се помолиха за мир и разбирателство в новият парламент. Това стана по време на петъчната молитва днес.  Районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди каза за Радио Кърджали: Помолихме се да има мир, разбирателство, добри отношения между мюсюлманското изповедание и новото правителство. И най-вече здраве, работа и за всички..

публикувано на 16.04.21 в 14:31

Депутатите приеха оставката на правителството

Оставката на кабинета „Борисов 3“ беше приета със 156 гласа „за“ и аплодисменти в пленарната зала.  Групата на ГЕРБ не участва в гласуването, въпреки че беше в залата. Темата за разформироването на Националния оперативен щаб стана основна за първото редовно заседание на новия парламент. Днешното заседание започна с кворум от 216 присъстващи. Повече..

публикувано на 16.04.21 в 14:18

Малък бюджет "спъва" Арда в професионалния волейбол

Мъжкият волейболен отбор на Арда Кърджали не е конкурентоспособен на този етап в професионалния волейбол. За съжаление става въпрос за много пари, а в тази ситуация ние отстъпваме, коментира за Радио Кърджали президентът на клуба Милко Багдасаров. Не може един отбор с осем формации да има един бюджет, който да не стига и до 100 хиляди лева и в..

публикувано на 16.04.21 в 11:59