Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Новият приют за кучета в Кърджали все още на хартия Намерението на община Кърджали да изгради нов и модерен приют за кучета край село Седловина е все още на хартия. В областния град в момента има приют за безстопанствени кучета, който предоставя добри условия за отглеждане на четириногите. Той се стопанисва от „Озеленяване, чистота и благоустройство“ ЕООД. Но е с доста малки капацитети от 15 клетки. На месец през приюта преминават между 30 и 60 кучета, на които се извършва общ преглед на здравословното състояние, обезпаразитяване и кастриране. На всички преминали през приюта животни се поставя ушна марка и чип, и се връщат на мястото от където са взети. От този тип приют ще бъде изграден и в съседната община Хасково. От общината се надяват, че по този начин ще се намали популацията от бездомни кучета в града.  
С годините от общинска администрация в Кърджали се убедиха, че този метод на работа на приюта не решава проблема с безпризорните четириноги. В новия приют  се предвижда животните след улавянето им да не бъдат пускани обратно. 
Чуйте повече в прикачения файл. 

Вижте още

"Кърджали офроуд фест 2020" стартира с 85 екипажа

85 екипажа ще участват в тазгодишното 10-то юбилейно издание на Кърджали офроуд фест, който бе отложен през март. Утре, 16 октомври, петък на мотополигона над село Сипей започва надпреварата, в която ще се включат пилоти от България, Гърция, Казахстан и Италия. Защо състезанието е 5х4, а не 4х4, както е било през предишните години, разказва Тодор Христов,..

публикувано на 15.10.20 в 18:47

Звездата на "Арда бокс" Ергюнал Сабри отново стана републикански шампион

Звездата на "Арда бокс" Ергюнал Сабри - Оги отново показа своята класа, като извоюва поредна републиканска титла. На Държавния шампионат по бокс за мъже в Пловдив той нокаутира състезателя от Шумен Севдалин Христов в категория 49 кг. А днес Мехмед Чакъров от кърджалийския клуб излиза в мач за бронзов медал в категория 60 кг. Да чуем повече подробности от..

публикувано на 15.10.20 в 15:25

23-годишен е открит обесен край неделинското село Кундево

23-годишен е открит обесен край село Кундево, община Неделино. Младият мъж е бил видян за последно вечерта във вторник. Към 22.00 часа публикувал снимка с въже в близост до гробището с пост "Аз бях дотук, приятели" и я пратил на негови близки. Цяла нощ е бил издирван от доброволци и полиция. Тази сутрин от органите на реда поискали съдействие..

публикувано на 14.10.20 в 16:11

Първият планетариум на Балканския полуостров - Астрономическата обсерватория и планетаруим в Димитровград

Тази седмица в рубриката „Любопитно от областта“, инициирана от областния управител на област Хасково, ще ви разкажем за първия планетариум на Балканския полуостров - Астрономическата обсерватория и планетаруим „Джордано Бруно“ – Димитровград. На 24 май, 1962 година, в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост врати..

публикувано на 14.10.20 в 14:21

Волейболна "Арда" тръгва в Суперлигата с обновен състав

От 15 до 17 октомври в Добрич ще се проведе турнир, където ще се направи разпределението в групите за предстоящото първенство на Суперлигата. Волейболна "Арда" заминава с млад отбор. Треньорът Иван Халачев се надява момчетата да се представят добре. Какви са опасенията му за началото на новото първенство, чуйте в звуковия файл: Иван Халачев: В..

обновено на 14.10.20 в 12:07

Никола Чанев: Лунапарковете в Кърджали спешно трябва да се проверят за спазване на противоепидемичните мерки

Областният управител Никола Чанев настоя здравната инспекция и общината да упражнят контрол върху спазването на противоепидемичните мерки на територията на гостуващите в Кърджали лунапаркове. Увеселителните съоръжения са разположени в различни квартали на града и създават предпоставки за струпване на хора и разпространение на COVID-19. Получих..

публикувано на 13.10.20 в 17:20

Започна дарителска кампания за семейството от Вълчан дол на което им изгоря къщата

На 8 октомври животът на Христо и Ивет Стойчеви от Вълчан дол се преобръща за минути. Пожар изпепелява къщата им и съседни селскостопански постройки. Пожарът е лумнал в ранните часове на деня, към 4 часа. Техен съсед е видял горящите сгради и по телефона се опитва да събуди спящото на първия етаж семейство Стойчеви. „Не знам как стана пожара...

публикувано на 13.10.20 в 15:08