Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иновативно представяне на своя репетиция ще покажат "Кеф бенд"


Иновативно представяне на една репетиция ще покажат музикантите от рок група "Кеф бенд" от Кърджали. За събитието, кои са "Кеф бенд" и какво им предстои, може да прочетете интервюто на Илияна Типова, която разговаря с фронтмена на групата Владимир Попов:  
Да започнем от предстоящата открита репетиция. Какво ви накара да я направите? 
Причините са няколко. Първата е, че за първи път ще свирим с друг басист. Нашият басист се налага да отсъства и поради тази причина се налага да го замести един от големите рок китаристи в Кърджали - Крум Ангелов. С него съм работил в "Текила сънрайз". Познаваме се достатъчно добре. Така, че той няма да има проблем да се включи. Освен всичко друго понятието "открита репетиция" все повече става популярно, защото тогава хората разбират как се подготвя едно шоу. И че не е толкова лесно колкото изглежда на сцената. 
Ще си бъде една истинска репетиция, така ли? 
Истинска репетиция, да. Няма да се репетират нови за групата парчета, но те са нови за този формат, в който басист ще бъде един великолепен китарист. 
Повечето местни хора ви познават, знаят кои са момчетата от "Кеф бенд". Аз обаче не съм от Кърджали и като попитах най-големият гараж за он-лайн информация за групата, излязоха само статии къде сте свирили. Но кои са специално, нямаше такава информация. Затова ми се иска да ни разкажете кои всъщност сте вие и кога основахте групата "Кеф бенд". 
Момчетата в "Кеф бенд" са Ивайло Илев - барабанист, Георги Стоилов - китарист, Дичо Дичев е на клавира, Богдан Богданов - бас китара и аз Владимир Попов съм вокалист, шоумен, фронтмен. 
Групата като идея функционираше и се свиреше през 2010 - 2012 г. към Джаз клуба, докато в един момент не бях поканен аз от китариста на групата Георги Стоилов. Просто на шега стана. Името той го предложи - "Кеф бенд", защото при нас основната идея е да се кефим на това, което правим. 
Да свирите за кеф? 
Да, да свирим за кеф. 
Определено не сме професионални музиканти. Аз съм с най-дълъг стаж от 1981 г., но пък съм и "суперстар". Както е популярният израз на Брежнев, когато му казват "Другарю Брежнев, Вие сте много стар", а той казал "Не, аз съм "суперстар"!". Та в този смисъл, аз съм най-възрастния член на групата, другите са - Ивайло се занимава с административна работа, Георги е зъботехник, един от добрите зъботехници на България (мога да го кажа), Дичо Дичев клавириста е съдия в Пловдивския съд, Богдан е застраховател. Крум Ангелов е май единственият, който продължава да се занимава и да си вади парите с музика. 
Имате ли свои авторски парчета? 
Не, не може да се каже, че имаме авторски парчета. Няма кога. Свирим основно кавъри. Единствено аз с моята хеви метъл група "Лавина" от Ихтиман имам три албума в които съм основно текстописец и на няколко песни, предимно на баладите, съм автор и като музика, и като аранжимент. Настоявах да станат нещата така, както аз искам. 
Знаем, че всяко нещо търпи промяна и развитие. Каква е посоката на "Кеф бенд"? 
Посоката на "Кеф бенд" на този етап е... много ни липсва Мими, нашата певица и всички с нетърпение чакаме радостното събитие в нейния живот - появата на рожбата й. В трескаво търсене сме и очакваме да се появи някой, който да ме замести, защото се налага да змина, но пък - "Свят широк!". 
В крайна сметка сте решили да заминавате за Америка? 
Кои ние? Аз ли? Да, на този етап, да. 
Пожелавам ви успех и дано "Кеф бенд" да си намерят достоен заместник! 
Благодаря! Всичко ще се случи, няма незаменими хора. 
Има незабравими! 
Благодаря! 
Може да чуете интервюто в прикрепения звуков файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Момчилград се подготвя за среща на роднини от цял свят

Международната среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми"  ще се проведе от  22 до 27 юли . Проявата се организира от община Момчилград за 15-и път. По традиция хиляди момчилградчани, пръснати по целия свят,  се завръщат в родния край в последната седмица на юли . Благодарение на нея веднъж в годината се  събират роднини, приятели и..

публикувано на 23.04.24 в 09:55

Развиват туризма в Кърджали с 85 000 лева

85 хил. лв. са предвидени в бюджета тази година за изпълнение на Програмата за развитие на туризма на община Кърджали.  Финансовата рамка е формирана на база предходната година, събраните данъци от туризма.  Предстои експерти от общинската администрация, след като обходят туристическите обекти, да изготвят доклад за необходимите мерки. Докладът..

публикувано на 21.04.24 в 11:27

2-ри май ще бъде неучебен ден в цялата страна

МОН ще предложи 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна, съобщи служебният министър Галин Цоков в Пловдив.  Предложението ще бъде взето днес или най-късно утре, след анализ на всички данни от страната. Тъй като много кметове на общини вече обявиха 2-ри май за неучебен, министърът уточни, че днешното решение на просветното ведомство..

публикувано на 19.04.24 в 12:40

Петролът поскъпна за кратко след израелската въздушна атака по Иран

Петролът поскъпна, но само за кратко, с близо 3% след първоначални информации за израелски атака с ракети по цели в Иран като ответен удар на иранската въздушна атака по Израел през миналия уикенд. Последва обаче париране на голяма част от първоначалното рязко поскъпване на "черното злато", след като се появиха информации, че не е..

публикувано на 19.04.24 в 11:05
Васил Анастасовски, яз. Студен кладенец

Фондация организира поход около язовир "Студен кладенец"

Фондация „По-диви Родопи“ организира на 21 април- неделя, еднодневен преход с наблюдение на диви животни в района на язовир "Студен кладенец".  Разходката стартира в 10:00 часа. Събитието е във връзка с Международния ден на Земята, който се отбелязва на 22 април. Организаторите ще разкажат повече и за всички дейности за защитата на природата...

публикувано на 17.04.24 в 15:58

Открит урок по конституция изнесе Цвета Караянчева в Кърджали

Пред пълна зала с ученици и преподаватели, председателят на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева изнесе открит урок по конституция. Поводът бе 145 години от приемането на Търновската конституция , а бедеда се състоя в Рагионалния исторически музей в Кърджали.  Присъстващите научиха интересни факти, свързани с Учредителното събрание във Велико..

публикувано на 16.04.24 в 17:38
рокери мотори

Празниците на Харманли започват с "Магията на хляба"

Празниците на Харманли започват с изложба "Магията на хляба". Това се съобщава на сайта на общината, където е качена и програмата за Деня на града - 2 май.  Афишът предвижда изложби, творчески вечери, прожекция на филм и среща със снимачния екип. Мотористи от местния клуб "Чакалите" ще изнесат шоу, както и ще направят почетна обиколка на града на 27..

публикувано на 15.04.24 в 17:21