Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Хасан Азис: Няма да има напрежение в първия учебен ден

4
Снимка: Божидар Чолаков БНР - Кърджали


Дни преди старта на учебната година, кметът на община Кърджали Хасан Азис даде "брифинг на колела" пред медиите, придружен от заместник-кметовете Катя Митовска и Веселина Тихомирова. Те посетиха всички училища, в които се извършват ремонтни дейности по санирането на сградите. Във всички училища тече подготовка за първия учебен ден. В почистването се включват дори учителите.

Директорът на СУ "Петко Рачов Славейков" Милко Багдасаров каза, че не срещат проблеми и всичко върви по план. 

Направена е организацията и всичките ученици от 1-и до 7-и клас ще влязат в стаите си. Ще ги посрещнем в хубави и чисти класни стаи с усмихнати и мотивирани учителки. Направили сме организация и за учениците от гимназиалния курс. В професионалната гимназия по селско стопанство, където условията също са прекрасни, защото и там са извършени ремонти през това лято, каза Багдасаров. 

В ОУ "Пейо Яворов" предстои изграждането на асансьор, платформа за инвалиди и спортно игрище. Въпреки че ремонтите в Яворов продължават, всички ученици на сто процента ще започнат учебната година в своето училище. Най-готова да посрещне учениците си в нови класни стаи се оказа Езиковата гимназия "Христо Ботев". В училището са поставени паник врати, които са и пожароустойчиви. В школото предстои да се открие и плувният басейн. Макар и в срок, най-бавно вървят строителните работи в Средно училище "Отец Паисий". 

Чуйте повече в прикачения файл в репортажа на Божидар Чолаков. 

Галерия

Вижте още

Арда продължава подготовката си в Турция

Отборът на АРДА замина за Турция, където ще бъде втората част от зимната подготовка на футболистите. Тя ще продължи от 23 януари до 4 февруари. На турска земя играчите на Стамен Белчев ще изиграят 4 контролни срещи, които вече са договорени на 100%.  На 24 януари АРДА ще играе контрола с Балкани (Косово) На 27 януари, четвъртък, е мачът с полския Пяст..

публикувано на 22.01.22 в 17:26

С пари, спестени от занимания по интереси, ще се плащат допълнителни часове за наваксване на пропуски

С неусвоени средства от бюджетите на училищата, включително и отпуснати за занимания по интереси и работа с ученици от уязвими групи, ще могат да се финансират допълнително обучения и консултации на учениците, които имат пропуски при обучението от разстояние в електронна среда.  Това допуска промяна в Наредбата за финансирането на институциите в..

публикувано на 22.01.22 в 17:16

Адлен Шевкед: НОИ-Кърджали заличава трудова дейност престъпвайки закона

Очаква се социалният министър Георги Гьоков да назначи проверка за „порочна практика в НОИ-Кърджали“ стана ясно от заседание на парламентарната социална комисия. Подадени са оплаквания, че инспектори от териториалното поделение на НОИ организират анкети на работодатели. В тях се съдържали въпроси като това къде се обявяват свободни..

публикувано на 20.01.22 в 13:15

„Преценям”, „антиваксър” и „изчегъртване” са българските думи на годината

„Преценям ” , „антиваксър ” и „изчегъртване ” са българските думи на годината 20 януари, София. Преценям, антиваксър и изчегъртване са най-употребяваните думи на 2021-ва. Това показа широко проучване, проведено на платформата за грамотност „Как се пише?“ . След тях с броени гласове разлика..

публикувано на 20.01.22 в 11:53

Оправдан ли е политическият оптимизъм на Кирил Петков за Северна Македония?

Отиването на крака на премиера Кирил Петков в Северна Македония предизвика много разногласия. Въпреки това след проведените срещи на Кирил Петков в Република Северна Македония, премиерът отчете два основни успеха от посещението му в западната ни съседка - изпратената от Македония нота до ООН, че името Северна Македония засяга само страната, а не..

публикувано на 20.01.22 в 08:38

Над 20 години в село Брягово няма лекар

Тази седмица COVID-19 статистиката отбеляза пореден рекорд с над 11 000 новозаразени за ден. На този фон в редица населени места у нас няма личен лекар. А там, където има, медиците са претоварени, защото COVID зоните са малко или просто не се използват от пациентите. В хасковското село Брягово последно лекар е имало преди повече от 20 години...

публикувано на 20.01.22 в 06:49

Хасан Азис: Високите цени на тока предизвикват лавинообразен процес

Изненадани сме от този енергиен шок, който преживяваме всички. В цялата страна кметовете предприемат непопулярни мерки , за да могат общините да продължават да изпълняват функциите си. Държавата трябва да подпомогне общините , за да се справят. Така коментира драстичния скок в цените на електроенергията и последиците от това д-р инж. Хасан..

публикувано на 19.01.22 в 17:22
Подкасти от БНР