Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Таксиметрови шофьори: Готови сме на стачка, ако не направят пиаца на Автогарата в КърджалиТаксиметрови шофьори заплашиха със стачка и блокиране на Кърджали, ако общината не се съобрази с техните настоявания на Автогарата в Кърджали да бъде обособена пиаца за таксита. Сега хората трябва да пресичат на три места  най-натовареното трасе в Кърджали, за да стигнат до такситата. И така рискуват да бъдат пометени  от преминаващите автомобили.  Ако таксиметрова кола реши да спре  пред самата автогара, я грози глоба от 50 лева. В същото време кръговото движение там е изключително натоварено и предпоставките за катастрофи са много. Ще има ли решение на този на пръв поглед неразрешим проблем?  Слушаме мнението на Георги Величков, таксиметров шофьор. С него разговаря Красимир Ангелов.

 

Вижте още

Нов водопровод ще спаси от безводие село Летовник

Нов водопровод замени селската чешма в центъра на момчилградското село Летовник, която досега се ползваше като водоизточник от всички 40 жители на населеното място. Вече във всяка къща ще могат да ползват течаща питейна вода. Тя идва от каптаж край Летовник, който е изграден от община Момчилград и захранва 32-кубиков резервоар, инсталацията се..

публикувано на 20.10.20 в 13:47

Кметът на Ардино Изет Шабан се включи в озеленяването на града

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан засади в централния градски парк индийски люляк, гинко билоба, лирово дърво и японска вишня. С фиданки бяха залесени и парк „Нилюфер“, парковете зад пощата и общинската администрация, озеленена бе и ул. „Бели брези“ към Автогарата. Общо нови 41 дръвчета ще красят Ардино.  Те ще дадат един приятен облик на..

публикувано на 20.10.20 в 13:39

Тодор Величков победи в турнира по тенис за любители, посветен на Деня на Кърджали

Тодор Величков, служител в МВР, победи в турнира по тенис за любители, проведен през уикенда на кортовете на комплекс "Арпезос".  Проявата бе в чест на Деня на Кърджали и бе организирана от тенис клуб "Орфей". Треньорът Христо Чобанов с подробности в звуковия файл: Христо Чобанов : Традиционно след турнира за смесени двойки - дете и възрастен,..

публикувано на 20.10.20 в 13:04

Няма ученици и учители сред новите 18 заразени в Кърджали

Няма заразени ученици и учители сред обявените 18 нови случая на Ковид-19 в област Кърджали през последното денонощие. Д-р Виктор Кирчев, директор на РЗИ, дава повече информация в звуковия файл : Д-р Виктор Кирчев: Ежедневно в района се взимат около 100 проби, които се обработват в лабораторията в болницата и в частна лаборатория. Хората се..

публикувано на 20.10.20 в 11:09

Пеещият градски часовник - един от символите на Кърджали

Вече над 40 години пеещият градски часовник над сградата на местното МВР, огласява Кърджали .  Създаден като подарък за кърджалийци, за националния празник 3 март, той се превръща в един от символите на града .  Смята се, че градът е присъединен към България, точно в 12 часа по обяд и по тази причина градският часовник по обед свири „Велик е..

публикувано на 20.10.20 в 10:35

Нови 1 024 случаи на КОВИД-19 у нас

Н овите случаи на заразени с коронавирус у нас са 1 024 , което е малко над 23 на сто от направените PCR 4406 теста (23,24%) . Това сочат последните данни на Единния информационен портал към полунощ. Най-много са положителните тестове в София - 292. Следват Пловдив със 109 и Благоевград с 60. 88 са пациентите в интензивни отделения с..

публикувано на 20.10.20 в 10:01
Юсеин Ахмед, председател на ОбС в Кърджали

Тържествената сесия за Деня на Кърджали ще се предава онлайн

Неприсъствена тържествена онлайн сесия на Общинският съвет ще се проведе днес ден преди празника на Кърджали, 21 октомври.  Началото ще бъде дадено в 10 часа, както е традиционно, к ато първата реч ще произнесе кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Следва работната сесия, която ще започне веднага след това. Гражданите на Кърджали ще..

публикувано на 20.10.20 в 09:30