Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Вяра и живот" представя християнския отговор на агресията

В изданието на "Вяра и живот" тази неделя в две различни теми търсим отговор на един и същи въпрос - как чрез християнската вяра можем да спрем агресията около нас. Най-напред ще чуете разговор с пастор Теодор Опренов от "Християнската мотористка организация" - за това как можем чрез вярата да ратуваме за повече човеколюбие и разбирателство по пътищата. Поводът е Световният ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия, който тази година се отбелязва на 18 ноември. 

Предлагаме ви още и среща с доц. Клара Тонева, преподавател в Богословския факултет на Софийския университет, която ще ни припомни смисъла на празника Въведение Богородично (21 ноември) като Ден на християнското семейство и младежта. 
Разбира се, не пропускайте и традиционната неделна проповед на отец Боян Саръев. 

"Вяра и живот" ви очаква и тази неделя по Радио Кърджали, както обикновено - след новините в 9.00 ч.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил: Милосърдието е национална добродетел за нас, българите

Да пазим вярата, милосърдието и добродетелния живот. Това ни прави хора!“ – посланието отправи патриарх Даниил на днешния 27 юли, в който почитаме паметта на Светите Седмочисленици и на Свети Великомъченик Пантелеймон. Днес честваме и успението на Свети Климент Охридски.  Патриарх Даниил оглави литургията в столичния храм "Свети Седмочисленици"...

публикувано на 27.07.24 в 18:00

Призиви от Бузлуджа: Да се обединим

Социалисти от цялата страна се събраха на историческата поляна под връх Бузлуджа за традиционния Национален събор на левицата, където БСП отбелязва 133 години организирано социалистическо движение у нас. Знакови фигури от лявото пространство и хиляди симпатизанти участват в националния политически митинг, който се провежда в този час. В навечерието на..

публикувано на 27.07.24 в 14:12

Три са отворените оферти за ремонт на пътя Джебел - Рогозче - Фотиново

Три са отворените оферти за проектиране и строителство /инженеринг/ за възстановяване и укрепване на деформиран пътен участък с дължина около 240 метра от път III-508 Джебел – Рогозче - Фотиново, съобщи Агенция пътна инфраструктура. Компрометираното трасе е при 19-и км на третокласния път, в близост до село Овчево. Целта е трайното възстановяване на..

публикувано на 27.07.24 в 14:06
Хасково

ОбС на Хасково даде съгласие за изграждане на частна поликлиника

След дебати Общинският съвет на Хасково даде предварително съгласие за изграждане на поликлиника от веригата „Сърце и мозък“ в областния град, предаде БТА.  От присъствалите общински съветници, 29 гласуваха "за" докладната на кмета по заявеното в местната администрация инвестиционно намерение от "Търговска Лига-Глобален Аптечен Център".  То беше..

публикувано на 27.07.24 в 12:30

С ретро парад и голям концерт закриват 15-ата среща на момчилградчани

Днес, в последния ден на празника "Момчилград винаги в сърцето ми" се провежда парад на ретро автомобили.  Организатори на ретро парада е община Момчилград, местния автомобилен ретро клуб и Българската федерация за исторически превозни средства. Класическите автомобили ще могат да се разгледат в продължение на няколко часа, а след това ще преминат по..

публикувано на 27.07.24 в 12:00

НАП: За нас изказването на Джевджет Чакъров представлява груба намеса в работата на Агенцията

От Националната агенция за приходите определиха изявлението на Джевдет Чакъров, че има безпрецедентен натиск върху народни представители, нечленуващи в парламентарната група на ДПС, като "груб опит за уронване престижа на една от най-авторитетните държавни институции". "Приходната администрация не прави проверки под политически натиск и такива не са..

публикувано на 27.07.24 в 10:35

Два военни хеликоптера от България ще се включат в гасенето на пожара в планината Славянка

Два военни хеликоптера от България ще се включат днес в гасенето на пожара в планината Славянка. Вчера огънят от Гърция стигна и премина нашата граница. : Пожарът в Гърция отново е достигнал до границата с България На наша територия пожарът е низов и е засегнал около 30 декара. Горят предимно дънери и ниска растителност, потвърди директорът на..

публикувано на 27.07.24 в 10:30