Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

На 27 март в "Хоризонти" очаквайте:

Отбелязваме Международния ден на театъра - ще чуете ексклузивно интервю с актрисата Мая Бежанска.
Саксофонистката Цвета Карагеоргиева представи първият си самостоятелен албум пред Кърджалийската публика. За албума и музиката която прави разговарям с изпълнителката.

Всичко това и още от културния живот очаквайте на 27 март от 13 до 15 часа на вълните на радио Кърджали или онлайн на адрес: http://player.bnr.bg/

Вижте още

Село Студен кладенец - живописно, диво и дивно

Крумовградското село Студен кладенец е едно от живописните места в Източните Родопи, което привлича с красива природа, впечатляващи забележителности, рядко срещащи се растения, птици и животни. Край селото е разположен резерватът Вълчи дол, стената на язовир Студен кладенец, абразивните кладенци на река Арда, живописната местност Дяволското дере...

публикувано на 14.05.21 в 15:42

Тази година Covid-19 няма да провали баловете в Кърджали

Днес е последният учебен ден за зрелостниците. И докато през 2020 година заради пандемията, провеждането на тржествата и баловете до последно бяха под въпрос, а след това и отложени или отменени, тази година по всичко личи, че балове ще има, както и тържества в дворовете на училищата.  В най-голямото училище в Южна България "П.Р. Славейков"..

публикувано на 14.05.21 в 14:39

Светофарите в Кърджали - мъко моя!

Задръствания по улиците на Кърджали, тапи на кръстовищата, катастрофи, пресичане на прибежки между колите по платната. Обясняваме си всичко това със засиления трафик, с увеличения брой автомобили, с липсата на паркинги и обществени гаражи, с невъзпитани пешеходци и шофьори. Даваме ли си сметка обаче, че голям проблем за неразборията в организацията на..

публикувано на 14.05.21 в 11:56

Доброволци чистят Студен кладенец край Широко поле в неделя, 16 май

Доброволци и жители на село Широко поле от 5 до 75 години ще почистват в неделя, 16 май, бреговата ивица на язовир Студен кладенец в района стария кораб. Сборният пункт е в 10 часа, а инициативата е отворена за всеки, който пожелае да се включи. Това съобщиха за Радио Кърджали двама от организаторите - Таня Костадинова и Стоян Кирев. Почистването на..

публикувано на 14.05.21 в 11:37

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, в този хубав и слънчев ден от мен, Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед".   И днес ще успеем да съчетаем приятното и полезното, както и кулинарното с вълнуващото и интересното! Затова. В първата част на предаването си говоря с Константин Ковачев-Кок о за създадения от него метод за леки упражнения по приложна кинезиология, които..

публикувано на 14.05.21 в 11:17
Елисавета Кехайова, директор на регионална библиотека

Библиотекарите честват професионалния си празник

На 11 май църквата отбелязва денят на светите братя Кирил и Методий. Светското отбелязване на техния ден е преместено на 24 май и става Ден на славянската писменост и култура. От 2006 година 11 май е професионален празник на библиотекаря, определен за честване с Решение 344 на Министерски съвет. Своя двоен празник отбелязват и в Националната..

публикувано на 11.05.21 в 14:43

Хиляди хора вярват в чудотворната и лечебна сила на иконата на Св. Георги в Хаджидимовския манастир

На 6 май - Гергьовден, хиляди хора от страната всяка година посещават манастир „Св. Георги Победоносец“ в гр. Хаджидимово, най-западната част на Родопите. Смята се, че чудотворната икона на Св. Георги в манастира изцелява болни и слепи хора, а също и безплодие. Още на 5 май вярващите пристигат и пренощуват в църквата за изцеление. Манастирът е..

публикувано на 06.05.21 в 09:00