Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концертът на Михаела Филева надхвърли и най-големите очаквания на публиката

Снимка: Monte Music


Първият самостоятелен концерт на Михаела Филева в Зала 1 на НДК е вече факт. Случи се пред 4-хилядна публика, за която близо двата часа музика, танци и шоу минаха като миг, а първата среща на голяма сцена с любимата им певица влезе в графата “незабравими”.

Шумът и очакванията около концерта на Михаела бяха големи, за него се говореше месеци наред, а билетите се разпродадоха две седмици преди събитието и когато осветлението в залата угасна, всички притаиха дъх. Впечатляваща музикална, танцова и мултимедийна продукция потопи публиката в магията на шоуто. Тогава се появи тя – истинска, сърдечна, красива, и перфектно подготвена за хилядите погледи, вперени в нея. Още в първата минута зрителите усетиха, че предстои нещо голямо – концерт, в който всеки детайл е изпипан до съвършенство и артист, готов да се раздава до краен предел.

Времето буквално летеше – стартът беше поставен с емблематичната “Инкогнито”, продължи с микс от “Едно наум” и “Без етикети”, а енергията и синхронът между Михаела, танцьори и музиканти зареждаше публиката с емоции и възхищение. Изненадите не спираха – организаторите на концерта запазиха специалните гости в тайна до последно. Оказа се, че всички, с които Михаела Филева е работила през годините, я подкрепиха. Първи на сцената се появи Искрата, с когото изпълниха летните хитове “Танцувам само за теб” и “Играем за победа”, а за по-лиричните парчета Михаела оставаше сама с музикантите. Красиви и въздействащи бяха изпълненията на “Шоколад” и “Хронометър”, като за второто се присъедини Свилен Ноев (Остава). Поредният силен момент беше появата на Дивна и Прея в “Забранен достъп”. Всички дами, включително беквокалистките от “Тринити”, излязоха напред и се включиха в общата хореография на песента.

Михаела Филева

Последва  най-драматичната и емоционална част, за която сценографията се промени и мултимедийните конструкции отсъпиха място на голям екран, за който творческият директор на концерта, Бойко Щонов, беше подготвил точните и въздействащи визуализации. Михаела изпя заглавната песен от новия й едноименен албум “Нова страница”. Следващата изненада беше появата на Pavell & Venci Venc’ за изпълнението на “Любов”. След това Михаела реши да сподели по изключително емоционален начин усещането си за вечерта и благодарността към всички замесени– продуцентите й от Монте Мюзик, музикалния директор Борислав Бояджиев – Борче, музикантите Васил Крумов, Краси Тодоров, Васил Вутев, Александър Обретенов, беквокалистките от ,,Тринити“, танцьорите от RiO Crew, благодари за подкрепата на медиите и партньорите от Coca Cola и Huawei. Накрая заключи “Аз нямаше да бъда тук,ако вас – публиката ви нямаше. Благодаря ви!” и запя първата си авторка песен “И аз съм тук”.

Михаела и нейните танцьори

Шоуто продължи и феновете категорично отказаха да седят по местата си. Един от най-важните хора в кариерата на Михаела, Влади Ампов – Графа, също мотивира публиката да се разтанцува по време на дуетната “На ръба на лудостта”, за която беше подготвена специална мултимедия и хореография. VenZy беше следващият специален гост, с когото заедно изпяха “Бойкот”. Последната песен от концерта беше първата в кариерата на Михаела Филева – “Когато ти трябвам” в дует с Били Хлапето. Публиката обаче не беше съгласна шоуто да спре и скандираше настоятелно за бис, а песните в него бяха  “Опасно близки” и “Приливи и отливи”. След бисовете Михаела обеща автографи и спази обещанието си – повече от два часа тя се снима и раздава автографи на желаещи. В края на вечерта основният въпрос, който всички присъстващи си задаваха беше – кога и къде ще е следващият концерт? От Монте и Михаела им  обещаха, че такъв ще има и то на още по-голяма сцена, но за начало планират турне в страната.

Финалът на концерта






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ансамбъл "Филип Кутев" представя "Извори" в Кърджали

Държавният фолклорен ансамбъл “Филип Кутев“ ще представи в Кърджали най-мащабния си спектакъл “Извори”, който е част от националното турне на ансамбъла през 2024 година. Събитието ще а на 6юни, от 19 ч., в Театрално - музикален център Кърджали (театъра).   Със специалното участие на “Quarto Quartet”. В новаторския спектакъл участват над 100 певци,..

публикувано на 24.04.24 в 11:57
Група X-R@y за музиката си, инициативата

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Следва една рецепта на Росица Генчева за козунак на конци в домашни условия с точни указания за втасването на тестото . Ще чуем и защо хлебарят е добър психолог, мнение на шеф Пеньо Иванов, който също както Генчева е имал множество участия в известното кулинарно предаване на Иван Звездев. Във втората част на предаването, веднага след новините в 17..

публикувано на 21.04.24 в 18:11

Царството на дивите овце - муфлоните, е "Женда" (видео)

Единственото място в Родопите, където се срещат дивите овце - муфлоните, е Държавното ловно стопанство "Женда". Наричат го "Царството на муфлона". Някога в българските земи това е бил един от най-масово срещаните видове, който изчезва вследствие на лов. Преди няколко десетилетия започва възстановяването му. Държавно ловно стопанство "Женда" е..

публикувано на 19.04.24 в 16:56
ГКПП „Рудозем – Ксанти“

Кога ще отвори ГКПП Рудозем-Ксанти?

До края на май, 2024 г. пътят от гръцка страна при ГКПП Рудозем-Ксанти ще бъде звършен. Това прогнозира областният управител на Смолян Захари Сираков в ефира на Радио Кърджали. Той увери, че от българска страна всички процедури са изпълнени за отварянето на пункта и изрази надежда, че поне до средата на тази година "Рудозем-Ксанти" да бъде отворен за..

публикувано на 19.04.24 в 14:52
Мирослав Шопов

Лош път до яз. "Кърджали" тревожи бизнеса

Приоритетно разходване на средствата от бюджета за туризъм за обекти, които са с най-голяма посещаемост препоръчват бизнесмени от бранша. Имат подозрения, че с пари от 85-те хиляди за финансиране на дейности по Програмата за развитие на туризма в община Кърджали ще бъдат асфалтирани селски улици в неатрактивни за туристите села, за да се изпълнят..

публикувано на 17.04.24 в 13:43

Ученици: Трябва да сме активни граждани, ако искаме по-добър живот

Винаги има смисъл. И – не на апатията! Така с две изречения може да се обобщят уроците, които младежи са научили от участието си в проект за запознаване с работата на местните власти. Изводът, обобщен в няколкото думи изрече в ефира на Радио Кърджали един от участниците – Любо, ученик в СУ „П. Р. Славейков“ в Кърджали. Учениците Мелвин и..

публикувано на 16.04.24 в 16:56

Хотелите в Златоград са резервирани преди година за празника на чевермето

Под звуците на каба кайда в Златоград ще въртят чевермета и ще демонстрират как се приготвя качамак. Празникът на чевермето ще се състои на 10, 11 и 12 май. Очакват се хиляди гости, а хотелите и местата за настаняване са резервирани още от миналата година. Цената за килограм агнешко чеверме още не е определена, но търговците работят без..

публикувано на 16.04.24 в 14:21