Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клубът по борба "Буря" Караманци с два медала от шампионат в Горна Оряховица

Отборът на Клуба по борба „Буря” от село Караманци, община Минерални бани участва в  Детския личен и отборен шампионат по борба в Горна Оряховица. Мурад Иляз завоюва първото място в своята категория, а Беркай Тефик се класира втори. Останалите състезатели на „Буря” Караманци не успяха да достигнат до призови места, но се бориха достойно, информира треньорът Джейхан Тефик. Едно първо и едно второ място в състезание от такъв ранг е наистина изключително представяне на клуба по борба, чийто спонсор е кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Има леко завишен интерес към ваксините срещу Ковид и коклюш в Кърджали

Леко завишаване на интереса за поставяне на противоковидни ваксини отчитат в Регионалната здравна инспекция в Кърджали. Там могат да поставят и противогрипна ваксина, ако пациент пожелае, но тя трябва да е предварително закупена от него. Това уточни директорът на РЗИ д-р Виктор Кирчев. "Хубаво е сега, в тези месеци да се постави, цзащото тя изисква..

публикувано на 04.10.24 в 11:48

260 хиляди ще са хартиените бюлетини за 9 МИР Кърджали

260 000 ще е общият брой хартиени бюлетини, с които ще се гласува в 9-ти многомандатен избирателен район Кърджали.  Броят на бюлетините е с 10 % повече от хората, имащи право на глас според предварителните избирателни списъци.  В парламентарния вот ще може да се гласува и с машина. "РИК-Кърджали одобри графичния модел на бюлетината, като за нашия район..

публикувано на 04.10.24 в 10:33

Психичното здраве на децата обсъждат специалисти на Кръгла маса в Кърджали

Кръгла маса на тема "Психични проблеми и разстройства на поведението, характерни за детско-юношеската възраст".по повод Международния ден на психичното здраве се организира на 4 октомври в Кърджал. Тя е с участието на медицински специалисти, училищни педагози, лекари и гост лекар детски клиничен психолог.  Кръглата масасе провежда в конферентната зала..

публикувано на 04.10.24 в 10:18
Полицията в Кърджали провежда акция срещу купуването на гласове

Полицията провежда акция за търговия с гласове в Кърджали

 В Кърджали започна мащабна полицейска акция срещу купуването на гласове. В нея участват всички звена на Областната дирекция на вътрешните работи. Целта е противодействие на опитите за манипулиране на изборния процес.  Вече се работи по един сигнал от района на Кирково. Към момента няма задържани.  Акцията започна от махала „Боровец“. Проверяват се..

публикувано на 04.10.24 в 09:38

Слънчево и топло ще е времето в петък

Слънчево и топло ще е времето днес над Източните Родопи, температурите ще достигнат до 28 градуса в районите на Кърджали и Хасково, около 22 ще е в Смолянско Жълт код за силен вятър издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология за областите София-град, София, Монтана и Враца. Според прогнозата за НИМХ днес над източната половина от..

публикувано на 04.10.24 в 09:14

Президентът свиква Консултативния съвет за национална сигурност

Рисковете за България след ескалацията на конфликта в Близкия изток ще обсъжда Консултативният съвет за национална сигурност, свикан от президента Румен Радев.  Държавният глава събира в 10 часа ръководителите на службите за сигурност, представителите на изпълнителната власт и на парламентарните партии. Участниците в заседанието на КСНС ще направят..

публикувано на 04.10.24 в 09:05

РИК-Кърджали се произнася по две жалби днес

От началото на предизборната кампания две жалби са постъпили в Районната избирателна комисия в Кърджали. Те са от една и съща политическа сила. Това съобщи председателят на РИК Кърджали Беркант Барзат. "....и двете са разпределени на членове на РИК, все още нямаме решение по тях.  Днес наше заседание ще има решения и по двете жалби и..

публикувано на 03.10.24 в 16:31