Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Благотворително детско парти в помощ на 4-месечния Александър-РобъртДве актриси от Кърджали - Илияна Типова и Велина Ясенова организират Благотворително детско парти в помощ на 4-месечния Александър-Робърт. На 13 юли (събота) от 19.00 ч. пред Дома на Културата, те двете ще забавляват децата на Кърджали с танци и игри, а в замяна ще поставят кутия за събиране на средства за малкия Алекс. Сигурно сте чули в ефира на Радио Кърджали за Александър-Робърт, който страда от вродена билиарна атрезия II тип (липса или запушване на жлъчните пътища). За лечението му са необходими 500 000 лв. за чернодробна трансплантация в клиника в Германия. 
В студиото на Радио Кърджали Ангел Чавдаров разговаря с Илияна Типова и Велина Ясенова за каузата с която са се заели:

Първият ми въпрос е какво ви подтикна да подкрепите тази благородна кауза?

Илияна: Подтикна ме това, че можем да бъдем добри като не ни коства толкова много нито време, нито енергия. Ние, така или иначе, го правим. Вили е известна в града с детските партита, които прави. И решихме, че така можем да забавляваме малките деца, а в същото време майките да дадат колкото могат за бебето. Преди време като прочетох статията за бебе Александър-Робърт, видях, че са необходими 500 000 лв. и само няколко месеца, дори лекарите не знаят колко време има детето за трансплантация. И си казах „Боже, това са 500 000 лв. – половин милион лева! Как ще ги съберат?!“. Но пък се оказа, че българите се включваме в такива общи каузи, единен народ сме, когато можем и наистина добрата новина е, че остават още по-малко от 100 000 лв.

Велина: Аз бих допълнила, че въпреки това, което се случва на малкото бебе Александър, че не е въобще позитивно нито за него, нито за семейството му, наистина се вижда, че ние в крайна сметка можем да се обединим като народ в името на една добра кауза. и съм много щастлива, че можем да го направим, и че ще бъдем заедно и се надявам да съберем повече хора, и с една обща енергия да помогнем на това дете да живее щастливо и пълноценно…

Илияна: Да, той е само в началото на живота си.

Какво ще представите на майките с техните деца?

Илияна: По принцип партито е за децата. Разбира се родителите могат също да се включат. Ние участваме в общоградски събития, както казах, забавляваме децата, също и на детски рождени дни, така, че повечето майки са запознати с нашата програма. Знаят, че правим детски дискотеки със забавни танци и игри. Общо взето едно незабравимо детско шоу ги очаква.

Тъй като Вили е по-опитна от теб в тези неща, може би тя ще ни каже повече?

Велина: Ами това е. Няма какво повече да добавя. Просто ни очаква едно весело шоу със забавни танци и игри и наистина ще се радвам да се съберем повече хора.

Илияна: Ще има кутия в помощ за Бебе Александър-Робърт, в която всеки родител, колкото прецени може да даде. Това очакваме ние.

Винаги съществува моментът на песимизъм и на отрицание на такъв тип прояви от хора, които мислят, че тези средства отиват за хонорари на съответните артисти. Как ще покажете на хората колко пари сте събрали и че наистина ще ги дарите за тази благородна кауза?

Илияна: С подкрепата на фейсбук, този път. Мислим, след представлението, „на живо“ в самото събитие, да отворим кутията (тя ще бъде запечатана), да изброим парите, да покажем колко са и след това да ги преведем по банков път. Така не искаме да има спекулации на зли езици, че има нещо за нас. Това което ще бъде за нас е наистина да дарим нещо и бебето да има един пълноценен и щастлив живот в който да може да се радва и да живее.

Велина: Дай, Боже! 

Повече информация за събитието може да намерите ТУК.

Ако нямате възможност да посетите събитието, но желаете да помогнете на малкия Александър-Робърт, можете да го направите по следния начин: 

Левова банкова сметка в Райфайзенбанк :
IBAN BG39RZBB91551010756830
BIC RZBBBGSF
Бенефициент: Александър - Робърт Божидаров Ангелов
Alexander-Robert Bozhidarov Angelov
https://helpkarma.com/campaign/da-darim-jivot-na-bebe-aleksandar-robart-574/


Харесайте страницата на Радио Кърджали във Facebook


Вижте още
Велислава Димитрова и Светлин Лазарова, ГДБОП

Светлин Лазаров: Има голям недостиг на специалисти по киберсигурност в България

Ученици от Кърджали се срещнаха с главен инспектор Светлин Лазаров - началник на сектор "Дигитални анализи и открити източници" в отдел "Киберпрестъпност" в ГДБОП-МВР. Той започна младите хора със заплахите в интернет пространството, с наказателната отговорност за някои интернет престъпления и за мерките, които потребител трябва да вземе. Какво още..

публикувано на 21.02.20 в 10:53
Радослав Милев, общински съветник от ДБ

Радослав Милев: БСП подкрепи Бюджет-2020, за да получи пост в администрацията

Общинският съветник от "Демократична България" Радослав Милев смята, че подкрепата за Бюджет-2020 на община Кърджали от страна на БСП е договорка с ДПС и червените ще получат в замяна пост в администрацията или в някоя общинска структура. Той не вярва залегналите в план сметката мероприятия да бъдат изпълнени, защото за поредна година се приема..

публикувано на 19.02.20 в 11:38

Треньорът Димитър Георгиев: Вече не вярваме, че един ден в зала "Арпезос" ще е топло

Продължават трудностите в тренировъчния процес на спортните клубове, които водят занимания в зала "Арпезос". Въпреки това, девойките от баскетболен клуб "Орфей" не губят своя ентусиазъм. Те се представиха силно в междуобластния турнир от държавното първенство, който се проведе в Стара Загора . Възпитаничките на треньора Димитър..

публикувано на 18.02.20 в 13:02
Йоана Буковска-Давидова

Йоана Буковска: Животът е постоянно променяне, вероятно продължава и след смъртта

Бестселърът "Промяна" на норвежката актриса Лив Улман е адаптиран в ориганален моноспектакъл и изпълнен от бългаската й колежка Йоана Буковска-Давидова. Кърджалийската публика видя едно уникално представление, наречено "Променяне" - хибрид между кино и театър, в който зрителят се включва чрез мобилния си телефон. Въпреки новаторската визия,..

публикувано на 17.02.20 в 09:24

Община Ардино ще разполага с близо 12 милиона бюджет през 2020 година

На първото си заседание за тази година общинския съвет на община Ардино прие бюджета за 2020 година, с 22 гласа „За“. Тази година общината ще разполага с около 12 милиона лева, както от местни дейности средствата са близо 6 милиона. Бюджета тази година е реалистичен, постижим и отговарящ на очакванията на ардинци, така го определя..

публикувано на 13.02.20 в 09:55
Доц. д-р Светослав Малинов

Доц. Светослав Малинов: Макар и с намаляващо доверие, правителството се насочва към пълен мандат

Какви са първите реакции след официалното излизане на Великобритания от Европейския съюз? Ще има ли тежки последици за живущите на Острова българи? Как изглежда българската действителност през погледа на политолога? Арести, протести, ... Мирише ли на избори? Потърсихме коментара на доц. д-р Светослав Малинов, ръководител на Катедра "Политология" в..

публикувано на 07.02.20 в 09:31

"Дънди Прешъс Металс" участва в семинар, организиран от посолството на Канада в България

Ирена Цакова, директор "Разрешителни и правни режими" в "Дънди Прешъс Металс", участва с презентация в семинар, организиран в София от посолството на Канада и Българската минно-геоложка камара. Петя Петрова, експерт в отдел "Комуникации" в златодобивната компания, разказва повече за семинара в звуковия файл: Петя Петрова: Социалната отговорност..

публикувано на 07.02.20 в 08:48