Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Милко Багдасаров: Битката за кметския стол на Кърджали не е предрешена


На предстоящия вот БСП предложи Милко Багдасаров за кандидат за кмет на община Кърджали. Той е добре познат в Кърджали не само като политик, оглавяващ вече 20 години областната структура на социалистите, но и като директор на училище и президент на волейболния клуб Арда. За Милко Багдасаров това са третите  местни избори, в които той ще се съревновава за кметското място на Кърджали. Ще бъде ли честна битката за общината и ще предреши ли отново етническия вот крайният изход? Ще има ли наистина политическо съревнование или мачът вече е свирен? С Милко Багдасаров разговаря Красимир Ангелов.

За това как се е решил на трети опит да стане кмет на Кърджали Милко Багдасаров заяви: "Трети решаващ опит, естествено е, че това е едно голямо предизвикателство. Няма човек, който да се ангажира с едно такова участие, без да оценя и всички рискове, които ги има. Но все пак, през годините мисля че като достатъчно дълго време ръководил, и общинската и областната вече структура, над 23-4 години, аз съм с най-много стаж в България, трябва да си носим и своя ангажимент към партията. Мисля, че след европейските избори предизвикателствата пред нас са големи. Още повече, че БСП е единствената алтернатива в момента, на сегашното управление на национално равнище. А, и бих казал, след като виждаме как си партнират на национално равнище ДПС и ГЕРБ, доста неща и в местното самоуправление явно зависят от нас. Така че предизвикателството е голямо, и аз смятам, че този път обаче шансовете са много големи. Предполагам, че ще успея на тези избори да изведа нещата този път до победа".

Предрешен ли е изборът на кмет в община Кърджали?

"Да, има такава вече приказка, която е заляла града, че ДПС и ГЕРБ са се разбрали, че ГЕРБ няма амбиции да побеждават в нашия град. Но те изключват БСП. Изключват, в частност и моята кандидатура". "Мачът, някои смятат, че е свирен, но са забравили нас. Още повече че късното появяване на моята кандидатура, аз все пак като човек, който се занимава и със спорт им казах: "Добрите играчи дават аванс на останалите година-две, а след това отиват на мача, и побеждават". Така че нашата задачка сега, е да изведем нашия отбор до победа".

Кои са основните проблеми на местното управление: "Много са нещата, които на този етап ние ги виждаме като проблемни. Естествено, на първо място, това са чистотата и благоустройството и уличното осветление на града. Това е лицето на всяко едно местно самоуправление, аз мисля, че тук всеки един гражданин, вижда управлението според това, какво има пред неговата врата, в блока или къщата си. Това са неща, които създават и необходимата предпоставка за самочувствието на нашите съграждани.

На второ място Багдасаров очертава изключителният проблем с демографската криза. Нормално е да се търсят конкретни мерки за връщане на успелите, на младите хора в Кърджали и в общината. Младите и успели хора по света да потърсят своята реализация в Кърджали.
Вижте още

Адлен Шефкет, народен представител от ДПС: След изтичането на мандата Караянчева няма да се върне в Кърджали

След изтичането на мандата на това народно събрание Цвета Караянчева няма да има очи да се върне в Кърджали, прогнозира народната представителка от ДПС Адлен Шефкет. Тя коментира, че ДПС е следяло отблизо дейността на председателят на Народното събрание. Оставката на Цвета Караянчева е била поискана сега, защото са се натрупали много..

публикувано на 20.10.20 в 17:11

Колоритна изложба за Деня на Кърджали в Керимовата къща

Есенната изложба събира за пръв път след началото на пандемията кърджалийските художници в Керимовата къща. Поводът - празникът на Кърджали, 21 октомври. Часът е 18, но всеки може да дойде и по-късно, защото празникът н а изкуството продължава до вечерта. Цвят в деня на Кърджали ще добавят 20 майстори на четката, които се представят с 40..

публикувано на 20.10.20 в 13:12

Стела Тодорова: Имах късмет да работя със Стефана Василева, забележителен учен и ерудит

Наближава 21 октомври - Деня на Кърджали. Обикновено тогава се обявяват почетните граждани, но тази година няма да има наградени. Затова ви предлагам да си спомним за удостоения със званието през 2009 г. Това е Стефана Василева - една жена, която години наред обикаля надлъж и шир Източните Родопи като доброволен природозащитник. Спасява от унищожение..

обновено на 19.10.20 в 17:09

Пламен Даракчиев представя книгата си "ДНК на прехода" в Кърджали

Макар че от години живее в София, Пламен Даракчиев е добре познат в Кърджали, където е живял и работил като журналист в местни вестници и кореспондент в централния печат. Той е един от първите членове на неформални сдружения като „Подкрепа“, „Екогласност“ и Независимото дружество за защита правата на човека преди 10 ноември 1989 година. 30 години след..

публикувано на 19.10.20 в 11:45

Български екипажи са победители във всички класове на "Кърджали офроуд фест-2020"

10-тото юбилейно издание на Кърджали офроуд фест завърши успешно, макар и с по-малко участници, заради епидемията. Победители във всички категории станаха български пилоти. Директорът на състезанието Тодор Христов ще съобщи класирането в различните класове. Чуйте в звуковия файл интервюто на Валентина Иванова с Тодор Христов: Тодор Христов:..

публикувано на 19.10.20 в 09:59

Д-р Тодор Черкезов: Честит празник, колеги! Прекланям се пред вашия труд!

Днес Православната църква отбелязва деня на Свети Иван Рилски Чудотворец, обявен за покровител на България, а българските лекарите празнуват своя празник. С д-р Тодор Черкезов, директор на най-голямото лечебно заведение в област Кърджали, говорим за самочувствието на медиците, за връзката лекар-пациент и за предизвикателствата пред здравната система,..

публикувано на 19.10.20 в 08:43

Д-р Магдалена Маринова: Приемам номинацията "Лекар на годината" като заслужено уважение към мен

Началникът на Инфекциозно отделение в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" Кърджали д-р Магдалена Маринова е номинирана на национално ниво за "Лекар на годината 2020". По традиция на 19 октомври в Деня на българския лекар се връчват наградите на Българския лекарски съюз (БЛС) за принос в медицината.  Номинацията си, д-р Маринова коментира така:..

публикувано на 18.10.20 в 11:56