Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

14-годишния Стамо Гачев е най-младият участник

Дима Гачева от Кърджали за трети път е победител на маратона в Батак


Дима Гачева от Кърджали за трети път е победител на 42 км в маратона-обиколка на язовир "Батак", организиран от Ротари клуб - Пазарджик. Състезанието е в две категории жени и мъже и в четири дължини 5, 10, 20 и 42 км. В състезанието за пореден път участва и съпругът на Дима Георги Гачев, който се класира осми на 42 км. Голямата изненада поднесе синът им Стамо Гачев, който е на 14 години, но се представи изключително добре, като се нареди на 7-мо място на 20 км, изпреварвайки всички останали състезатели, всички по-възрастни от него. Повече за състезанието от Георги Гачев в звуковия файл:
Георги Гачев: Тазгодишното издание е 13-то поред, маратонът - обиколка на язовир Батак се провежда от 2006 година.
При жените в класическата дистанция от 42 км Дима Гачева е първа. Това е трета поредна година, когато тя побеждава в Батак, преди това две години беше втора. Аз съм осми на 42 км. Синът ни Стамо при мъжете на 20 км е седми с 1 час и 55 минути. Той едва навърши 14 години, но се състезава наравно с мъжете, защото на този маратон няма възрастови групи. В историята на всички издания не е имало толкова млад състезател. След Стамо, най-младият бегач е на 24 години. Стамо е в 8-ми клас в Средно училище "Отец Паисий" в Кърджали.
Вижте още
Снимка: БГНЕС

Ресторантьорите от Кърджали се включват в националния протест срещу зеления сертификат

Ресторантьори и хотелиери ще протестират срещу зеления сертификат за достъп. Решението за протест е взето днес на национална среща на браншовите организации. Протестът е насрочен за четвъртък, 28 октомври от 15,00 ч. по градове, като в Кърджали сборният пункт е пред Паметника на Васил Левски. Кадир Мустафов, областен председател на БАЗ коментира..

публикувано на 25.10.21 в 15:57

Ресторантьор за зеления сертификат: Кой трябва да проверява клиентите?

Изтече отсрочката, която здравното министерство даде в края на миналата седмица за набавяне на зелен сертификат за служителите и посетителите на кина, театри, заведения и други. От днес нарушителите ще бъдат глобявани. Кой трябва да проверява клиентите в заведенията за наличие на зелен сертификат? Този въпрос си задават работещите в бранша...

публикувано на 25.10.21 в 15:40
Павел Митев

Павел Митев: Закономерно стигнахме до световната ученическа титла по волейбол

Миналия месец Кърджали се сдоби със световна титла по волейбол от Световните ученически игри в Сърбия. Донесе я волейболният отбор на СУ "П.Р.Славейков". Това е единствената титла не само в Кърджали, но и в цяла България. Изненадата беше голяма, но закономерно се стигна до този резултат, тъй като в последните 7-8 години нашите волейболни отбори..

публикувано на 21.10.21 в 18:50

Фотографията е съпреживяване с природата

Снимките, представени във изложбата  "Кърджали днес" на фотоклуба към ОДК, са преживени снимки, защото всеки един от младите автори е намерил своята гледна точка към родния си град. Това каза в празничния сутрешен блок на Радио Кърджали ръководителката на фотографите Антония Грозева. Фотографията ги учи да бъдат много наблюдателни, нещо, което остава..

публикувано на 21.10.21 в 18:22

В Окръжен съд Кърджали „Председател на съда за един ден“

В Окръжен съд Кърджали се проведе инициативата „Председател на съда за един ден“.  В ролята на Председател на съда влезе Никол Вълчева – ученичка от 11-ти клас на Средно училище „Отец Паисий“ – гр. Кърджали, която имаше възможността да се запознае отблизо с дейността и функциите на председателя на съда. Инициативата е част от Образователна..

публикувано на 21.10.21 в 16:12
Протест срещу новите мерки срещу разпространението Covid-19 и въвеждането на зелен сертификат, 20 октомври 2021 г.

Хасково на протест срещу зеления сертификат и предложението на МОН за тестване на учениците

Точно в полунощ зеленият сертификат стана задължителен за дейностите на закрито. Новите мерки, обявени от здравните власти, предизвикаха сериозно недоволство и напрежение в тези сектори, които ще работят със сертификати както за посетителите, така и за служителите. Именно затова в събота от 17:00ч. жителите на Хасково се готвят за протест..

публикувано на 21.10.21 в 13:58

Адвокат: 5 г. затвор за неспазване на мерките. Промени в закона развързват възможността за диктатура

От 00:00ч. днес влезе в сила Зеления сертификат, който служи като пропуск за големите търговски магазини, моловете, заведенията, спортните дейности на закрито, галериите, кината и театрите. Aкo някoй нe прeдcтaви зeлeн ceртификaт, тoй нaрушaвa бeзoпacнитe уcлoвия нa труд и нямa дa бъдe дoпуcнaт нa рaбoтнoтo cи мяcтo и рecпeктивнo мoжe дa..

публикувано на 21.10.21 в 13:07