Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Румънската изпълнителка Соня представя езкотичен испански сингъл

Снимка: Glabal Records

Румънската изпълнителка Соня, част от водещия лейбъл Global Records, пусна нов сингъл – “Panama”. Испанският трак с екзотични нотки представя нежния вокал на певицата, а видеото към него изгубва красавицата в тъмна джунгла. За Соня испанският език е от сантиментална стойност: “Аз мисля на испански; размишлявам над чувствата и преживяванията си на този език и го използвам, за да разговарям с публиката си. Главна роля в новата ми песен играем ние жените – независими и винаги влюбени. “Тя“ се отказва от всичко, събира нещата си и изчезва на плаж в Панама. Работих с прекрасен снимачен екип, който ми вдъхна доверие и разви креативността ми, почувствах се вкъщи.“ - споделя певицата.

Родена в Букурещ и с унгарски корени, изпълнителката е ново и свежо попълнение на музикалната сцена, с неповторим глас и сензитивно присъствие. Соня открива любовта си към музиката на много ранна възраст, изучава пеене и солфеж и взима участие в множество музикални конкурси, сред които “Гласът на Холандия“ и “X Factor”. Изпълнителката има колаборации с Андрей Витан, Ралука и Ана Банициу, пише песните си на английски и испански език, а любимите ѝ музикални стилове са латино поп, R&B и денс.

Слушайте "Panama" тук.

Вижте още
Тодор Пичуров - Пичура

За 100-годишнината от рождението на Тодор Пичуров откриват барелеф в родното Момчиловци

В родопското село Момчиловци има традиция, която датира от преди 20 години, 50-годишните юбиляри от селото да правят и да оставят дар за селото. Тази година набор 1971 са решили да издигнат паметна плоча на музиканта Тодор Пичуров – Пичура. Възпоменателният барелеф ще бъде поставен на сградата на читалище „Светлина – 1925“. Тази година се..

публикувано на 27.02.21 в 16:39
Юлия Чортленева

Юлия Чортленева: Децата от малките населени места не се различават от тези в големите градове

Учениците от 10 а клас на СУ "Христо Смирненски" в Черноочене и техният преподавател по история Юлия Чортленева изработват визитна картичка на своето училище. Презентацията е по спечелен от тях проект, финансиран от Фондация "Софийска платформа". Една от инициативите по него е срещи с представители на различни професии, включително и журналисти...

публикувано на 26.02.21 в 16:34

Хоумофисът - свобода или затвор?

Спрямо 2019 година се наблюдава огромно увеличение на работещите от вкъщи. Ако през 2019 г. на ниво ЕС, те са били 5%, а за България едва 0,5%, в момента на европейско ниво работещите дистанционно достигат 37 %, а в България почти 30%. Причината, разбира се е пандемията от Covid-19, по време на която все повече хора преминават в дистанционна..

публикувано на 23.02.21 в 12:25

Болестта на Хашимото: Кого засяга и какви са симптомите

Тиреоидитът на Хашимото е автоимунно заболяване, при което някои от белтъците на щитовидната жлеза се разпознават като чужди от имунната система.  С времето, имунитетът на болния престава да разпознава собствените му тъкани и органи и ги атакува. Пострадалите органи постепенно престават да изпълняват функциите си. За съжаление, не е..

публикувано на 24.02.21 в 05:00
Живодар Терзиев

Живодар Терзиев: Цените на горивата ще спрат да растат най-рано през март

Скок в цените на петрола през първите месеци на годината отбелязаха световните борси. Цената на горивата у нас също тръгна нагоре. Само в рамките на месец най- масовото гориво А-95 е скочило между 6 и 10 стотинки.  Според част от експертите има връзка между пандемията и скока в цените на горивата. За сравнение в началото на ноември,..

публикувано на 24.02.21 в 05:00
Румен Гълъбинов

Румен Гълъбинов: Настъпва времето на високотехнологичната постковид икономика

Cпoрeд Cвeтoвнaтa бaнкa (CБ) ce oчaквa глoбaлнaтa икoнoмикa дa нaрacнe c 4% прeз тaзи гoдинa, при уcлoвиe чe вaкcинитe ce лaнcирaт ширoкo. CБ прeдупрeждaвa, чe aкo cлучaитe нa зaрaзявaнe прoдължaт дa ce уcкoрявaт и вaкcинирaнeтo ce зaбaви, икoнoмичecкoтo възcтaнoвявaнe мoжe дa бъдe oгрaничeнo. Прeз тaзи гoдинa бългaрcкaтa икoнoмикa ce..

публикувано на 24.02.21 в 05:00

Европейската комисия забранява част от боите за татуировки

Идва ли краят на цветните татуировки? Може ли животът без татуси да се превърне в реалност? Европейската комисия налага забрана на вредните химикали в мастилото за татуировки, включително два широко използвани сини и зелени пигмента.Ограниченията за над 4000 вещества, използвани в мастилата за татуировки и перманентния грим, бяха предложени от..

публикувано на 24.02.21 в 05:00