Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Роденият в Кърджали музикант започва с пианото в Дома на културата

Кристиян Желев: От дете исках да свиря на барабани

Кристиян Желев
Снимка: Валентина Иванова


В четвъртък, 26 септември, на сцената на театър "Иван Димов" в Хасково се качва Октет "Пловдив". Концертът е част от програмата на започналия Джаз фестивал. Осемте музиканти са водещи имена в съвременния български джаз. Един от тях е родният в Кърджали барабанист Кристиян Желев, когото имахме шанса да слушаме по време на миналогодишния фестивал "Долината на Орфей". Любителите на музиката в нашия град добре познават и родителите му Радостина и Антони Желеви. Чуйте в звуковия файл какво каза за радио Кърджали младият музикант Кристиян Желев:

Кристиян Желев: Родителите ми са музиканти и аз съм израснал в цялата тази атмосфера. В Кърджали живях до 4-ти клас. Ходих в Дома на културата на уроци по пиано и солфеж. Барабаните винаги са присъствали в ранните ми спомени. Като дете имам повече снимки на барабани, отколкото на пиано. Винаги съм искал да свиря на барабани.

Все още не смятам за себе си, че съм добър барабанист, поне не колкото ми се иска на мен.

Октет "Пловдив" е проект на човека, при когото завърших Академията, пианиста Мирослав Турийски. Той  събрал невероятни музиканти: небезизвестния Димитър Льолев -саксофон, Мартин Ташев - тромпет, Влади Мичев на тромбон, един страшен талант, Николай Карагеоргиев - абсолютно ниво в китарата, Венелин Георгиев - също на саксофон и Александър Леков - бас Ще изпълним авторски композиции на Миро.


Вижте още
Ергюнал Сабри

Боксьорът Ергюнал Сабри: Не можем да се върнем в нашата зала, ако не й се направи спешен ремонт

Звездата на "Арда бокс" Ергюнал Сабри - Оги е абитурент. Тази година той завършва Езикова гимназия "Христо Ботев" с отличен успех. В момента усилено се готви за предстоящите матури, но продължава да тренира в двора на родната си къща, тъй като състезателите на "Арда бокс" не могат да спортуват в своята зала. Валентина Иванова разговаря с двукратния..

обновено на 30.05.20 в 16:13
Антична вила

Диана Овчарова: Вила "Армира" е временно затворена, залагаме на други забележителности в района

Как община Ивайловград излиза от кризата с коронавируса? Кога ще отворят детските градини? Как епидемиологичните мерките и затварянето на антична вила "Армира" за следващите 24 месеца ще се отразят на развитето на туризма - един толкова важен за региона отрасъл? Какви са важните проекти, стартът на които предстои? Диана Овчарова, кмет на Ивайловград,..

публикувано на 28.05.20 в 15:15

Позицията на кмета Сийка Суркова във фокуса на европейския пъзел с коронавируса

Kмeтът нa ceлo Moмчилoвци Cийĸa Cypĸoвa e cpeд гpaдoнaчaлницитe нa eвpoпeйcĸи нaceлeни мecтa, интepвюиpaни зa cитyaциятa c ĸopoнaвиpyca в извecтния caйт Роlіtісо.еu . Peпopтepитe нa РОLІТІСО paзгoвapят c 28 ĸмeтoвe и мecтни лидepи в цялa Eвpoпa /пo eдин oт вcяĸa дъpжaвa в EC и eдин oт Beлиĸoбpитaния/, зa дa дoбият пpeдcтaвa ĸaĸ ĸpизaтa e..

публикувано на 28.05.20 в 12:55

На Спасовден народът вярва в лековитата сила на водата

Днешния ден православната църква отбелязва като Възнесение Господне. Празникът се отбелязва от църквата още от IV-V век и принадлежи към подвижните църковни празници - 40 дни след Великден . С възнесението Си Иисус завършил делото на спасението . Четиридесет дни след Великото си възкресение Господ Иисус се явявал многократно на учениците..

публикувано на 28.05.20 в 10:05

Радослав Милев: Управляващото мнозинство на ДПС е отговорно за състоянието на Пазара

На предстоящата сесия на общинския съвет в Кърджали, която ще се проведе на 28 май, ще бъдe приет годишният отчет за 2019 година на „Пазар на производителите“ ЕАД, търговско дружество със 100 % общинско участие в капитала.  Общинският съветник от "Демократична България" Радослав Милев не очаква нищо изненадващо от отчета. Управителният съвет на..

публикувано на 27.05.20 в 19:19

Д-р Атанас Митков: Честит празник на спешните медици!

За пръв път през 2018 г. 27 май официално е обявен от Европейската асоциация по спешна медицина EUSEM за Световен ден на спешната медицина.  Целта на този ден е да се обединят хората и управляващите по света мисловно и да говорят за спешната медицина и спешната медицинска помощ и важноста на делото на хората, работещи в тази област на медицината.  На..

публикувано на 27.05.20 в 08:41

Димитрина Банева: Нашите абитуриенти знаят, че няма да ги оставим без бал

Тържественото изпращане в двора на СУ "Петко Рачов Славейков" ще се проведе на 24 май, при спазване на противоепидемичните мерки. Освен това, на тази дата ще бъде спазена и традицията на най-голямото училище в Южна България да се проведе автошествие с участието на ученици и учители. Това каза за Радио Кърджали Димитрина Банева, класен ръководител..

публикувано на 23.05.20 в 10:05