Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дует "Мания" отбелязва 20 години на сцената

Билетите за грандиозния юбилеен концерт-спектакъл на двете очарователни сестри вече са в продажба


Един от най-успешните български поп дуети „Мания“ ще отпразнува 20 години на сцена с грандиозен концерт-спектакъл на 10 октомври в най-новия и модерен клуб на нощна София – Music Jam. Изключително чаровните и талантливи сестри Даниела и Юлия ще отбележат своя юбилей с уникален двучасов лайв, пленяваща сценография, впечатляваща мултимедия и много изненади. Желанието на двете е да споделят празника си както с всички почитатели на българската музика у нас, така и с най-големите звезди на родната поп сцена и техни близки приятели. 

Юбилейното събитие ще събере на една сцена популярни изпълнители и музиканти като Орлин Горанов, Янка Рупкина, Орлин Павлов, Акага и още много представители на българския шоу бизнес. Специално за шоуто от САЩ ще пристигне и Слай Джералдс – бас-китарист, певец и автор на песни, споделял една сцена с музикални гиганти като Боб Дилън, Ал Грийн, Масео Паркър и легендарния Ричи Хевънс. Емоционалното послание, което любимият на поколения дует желае да предаде чрез концерта си, е именно: „Талантът и приятелството в музиката имат значение и цел“.

С впечатляваща продължителност от повече от два часа, програмата на спектакъла включва най-големите хитове на сестрите от „Мания“, оглавявали през годините музикалните топ чартове у нас. На 10 октомври в уникалната клубна атмосфера на Music Jam родната публика ще има възможност да се наслади и чуе на живо: „Не искам, не мога“, „Светът е за двама“, „Песента на щурците“, „Не е истина“, „Дъжд от любов“, „Хладни очи“, „Много далеч“, „Whatcha waiting for“и много други.

Билетите за събитието вече могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна, както и на място в клуб Music Jam - ул. „Пиротска“ 5, София.

Дует „Мания“ е един от най-успешните български поп дуети. Сестрите Даниела и Юлия започват своето музикално развитие още в ранно детство в родния си град Димитровград. На възраст съответно 11 и 13 г. започват да пеят в детски хор „Щастливо детство“ и са вокалистки на вокално-инструментална група „Искри“.

През 1999 г. двете основават популярния дует „Мания“, като същата година записват и своя първи албум, озаглавен „Не е истина“, продаден в повече от 50 000 копия. Албумът включва големите хитове „Светът е за двама“, „Песента на щурците“, „Не е истина“, „Не искам, не мога“.

Вторият албум “Хладни очи” представя дуета в съвсем различна светлина и е с преобладаващо R&B звучене. С поредните хитове в него „Хладни очи“, „Много далеч“ и „Дъжд от любов“ Мания участва успешно в много музикални формати и шоу програми.

Истинската мания на дуета е тяхната сила и харизма на сцената - прекрасни гласове, секси саксофон, танци и пленяващо сценично поведение. Благодарение на безапелационния си талант, сестрите печелят множество призове от международни, национални и регионални конкурси и фестивали, част от които са престижната награда „Дует на годината“ за 2000 г. и 2018 г.както и златен медал и I място от Световния шампионат по изкуствата в Лос Анджелис, Калифорния.

Даниела и Юлия имат концерти по цял свят, успявайки да спечелят сърцата на много фенове не само в България, но и в Норвегия, Германия, Дания, Русия, Кипър, Финландия, Израел, Египет, Чехия, Англия, Ирландия, Швейцария, Република Македония, Китай, Южна Корея и САЩ.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Снимката е илюстративна

Изложба в Хасково показва редки видове змии и гущери

Клетките с 44 змии и гущери са подредени в читалище „Заря-1858“ в Хасково. Жителите и гостите на града могат да видят много отровната змия индийски крайт кралска кобра, тайпани, мамби, отровници, питон и други интересни влечуги. Изложбата е отворена от 10 до 18:30 часа. Поради предстоящ ремонт в читалището, тя може да бъде закрита..

публикувано на 27.03.24 в 16:46
Празник на община Кирково

110 години община Кирково

Община Кирково празнува 110 години от основаването си. От 2000 година 26 март е включен в културния календар на община Кирково като празник на общината, след направени проучвания и исторически факти. Днес Община Кирково има и своя девиз - “Традиции и труд - достойно бъдеще”. Община Кирково е създадена на 26.03.1914 г., като Селско общинско управление..

публикувано на 26.03.24 в 13:05
В очакване на парите, които не стигат за нищо...

Звиница - между грижите и щъркелите

Селото на щъркелите Звиница посреща вече своите птици. Първите кацнаха в гнездата си още преди десетина дни, до края на месеца ще си дойдат и останалите, казват местните. В петък, деня, в който екип на Радио Кърджали влиза в селото, има и други поводи за усмивки - раздават пенсиите. Десетки жители се стичат към сградата на читалището, където..

публикувано на 26.03.24 в 12:58
Представителите на Детския младежки парламент на гости на Радио Кърджали

Децата на Кърджали към политиците: Не правете хаос в държавата!

Търпение, уважение, спокойствие, постоянство са малка част от качествата, които всеки човек трябва да притежава, за да живеем в по-добро общество. Това препоръчаха членовете на Детския младежки парламент към Центъра за подкрепа и личностно развитие – ОДК в Кърджали. Алина Рашкова, Владислав Стамов, Никол Акалиева, Сема Сали, Есинай Юсуф с..

публикувано на 26.03.24 в 10:12
Край Поточница е разположена площадката за подхранване на лешояди

Поточница - остров на птици и спомени

Едно от най-красивите села в община Крумовград - Поточница, и днес привлича посетители и туристи не само със звънкото си име, но и с природните красоти в околностите си. Над селото се намира атрактивната площадка за подхранване на лешояди. Наблизо е резерватът "Вълчи дол". Има и впечатляващи водопади.  Поточница е заобиколено от реките Крумовица и..

обновено на 25.03.24 в 13:01

"Пространство за родители" търси отговори за възпитанието на децата

Общински съвет по наркотични вещества - Кърджали започва инициативата "Пространство за родители" за четвърти пореден път. Събитието ще се проведе в неделя, 24 март. В него ще участват родители, които ще споделят и обменят свои мисли, преживявания и опит. Това съобщи д-р Сезгин Бекир,  председател на Общинския съвет по наркотични вещества - Кърджали,..

публикувано на 22.03.24 в 16:03

Българи и турци се поклониха пред паметта на отец Александър Чъкърък

Паметник на отец Александър Чъкърък откри в българската църква „Св. Георги Победоносец“ в Одрин вицепрезидентът Илияна Йотова. Това се случи на годишнината от смъртта му. Инициативата за паметника е на Съюза на тракийските дружества в България в партньорство с българските дипломатически представителства в Одрин, Истанбул и Анкара. Средствата за..

публикувано на 22.03.24 в 12:27