Спортисти спират тренировките, зала "Арпезос" в окаян вид

2
Спортна зала "Арпезос"
Снимка: Валентина Иванова


Ентусиазмът на спортистите в Кърджали напоследък е заменен от молебени за хубаво време. Днес мъжкият волейболен отбор на "Арда" приема "Монтана" в зала "Арпезос" Мачът ще се играе само ако не вали. Един евентуален дъжд ще наводни отново съоръжението и кърджалийският тим вероятно ще загуби служебно. За трагичното състояние на зала "Арпезос" алармираха месеци наред всички спортни клубове, чиито отбори тренират там. Закъснелият ремонт не доведе до отстраняване на повредите и спиране на течовете. Треньорът на волейболна "Арда" Иван Халачев с тревога очаква двубоя тази вечер:

Треньорът женския баскетболен отбор "Орфей" Димитър Георгиев предпочита да връща момичетата, дошли да тренират, за да ги предпази от евентуален инцидент. Добре се вижда, че от тавана на залата пада мазилка и парчета от дървени плоскости:

Представителният мъжки баскетболен отбор "Фаворит" отдавна не тренира в зала "Арпезос". По подобие на футболна "Арда", той играе домакинските си мачове от първенството на Българската баскетболна лига, в която участва, извън Кърджали - в близкия град Хасково. Капитанът на тима Владин Иванов е възмутен, че Кърджали е единственият областен град без нормална спортна зала, в което да се практикува един масов и популярен спорт като баскетбола:
"Арда бокс" прекрати тренировъчния процес. Треньорът Стоян Узунов е разпуснал своите възпитаници. Той е разтревожен, че непланираната почивка ще се отрази на спортните навици и формата на боксьорите. Залата и екипировката на състезателите са наводнени, мазилка пада от стените и тавана, прекъснато е ел.захранването. Необходим е спешен ремонт. А дотогава 
Надеждите на всички състезатели, треньори и ръководители на спортни клубове са насочени към ръководството на община Кърджали, собственик и стопанин на съоръжението. Как и кога ще бъде решен проблемът, чуйте отговора на кмета Хасан Азис:

Галерия

Вижте още

Радан Кънев: Българската индустрия трябва да се възползва, а не да пострада от новите екологични политики на Европа

Новата Европейска комисия, начело с председателя Урсула фон дер Лайен, започна мандата си на 1 декември. Като приоритет на Комисията Фон дер Лайен определи борбата с климатичните промени. В Мадрид се проведе 25-ата конференция по изменение на климата. Българският евродепутат Радан Кънев е представител на ЕНП в Комисията по околна среда и вече е..

публикувано на 03.12.19 в 17:55

Нешка Шопова: Иновативното обучение е успешна практика в СУ "П.Р.Славейков"

Учители от кърджалийското Средно училище "П.Р.Славейков" представят добри практики в партньорското училище "Димитър Благоев" в Стара Загора по програмата "Иновации в действие". Вече трета година кърджалийското школо е иновативно и негови преподаватели с желание споделят своя опит с колегите си от други градове. Какви са предимствата на иновативното..

публикувано на 03.12.19 в 11:46

Сезгин Байрям: Гражданите на Ардино имат големи очаквания, трябва да работим здраво

Общинският съвет в Ардино проведе своята първа работна сесия. Каква е визията за развитие на общината и как смята да ръководи местния парламент, разговаряме с председателя Сезгин Байрям, който за трети мандат ръководи общинския съвет. Чуйте звуковия файл първото му за този мандат интервю за радио Кърджали: Сезгин Байрям: Развитието на общината..

публикувано на 03.12.19 в 11:00
Дядо Коледа

Дядо Коледа и тази година тръгва по домовете в Кърджали

Почти е готов коледният афиш на дейностите, в които ще бъдат ангажирани възпитаниците на Общинския детски комплекс в Кърджали. В ход е ежегодната коледна работилница на децата от различни представителни форми . Автентична сурвачка, традиционна за Източните Родопи, е пратена за участие в национален конкурс в София. Малчуганите ще..

публикувано на 02.12.19 в 16:08

Акад. Сава Гроздев: Няма българин, получил еквивалент на Нобел в математиката

През почивните дни, под егидата на областния управител Никола Чанев се проведе 19-ият областен математически турнир . В него тази година участваха над 850 ученици не само от Кърджали, но и от София, Смолян, Стара Загора, Хасково и Димитровград. Председател на журито на състезанието Перперикон 2019 бе академик Сава Гроздев. Ученият е..

публикувано на 02.12.19 в 10:40
Ергюнал Сабри

Ергюнал Сабри: 2019 година беше успешна, станах европейски шампион за втори път

Най.успешният състезател на "Арда бокс" Ергюнал Сабри - Оги приключи спортно-състезателната 2019 година. Последният турнир за него завърши с нов успех. Той се завърна с купа и златен медал от Сърбия, където участва в Мемориалния турнир "Живорад Раджич - Раджа" в град Шабац. На финала победи най-добрия сръбски боксьор в категория 49 кг Омер Аметович...

публикувано на 28.11.19 в 17:51

Районното мюфтийство в Кърджали се включи в кампанията "Седмица на сираците"

За седма поредна година Главно мюфтийство организира една хуманна акция за подпомагане на деца до 16 годишна възраст без баща. Кампанията "Седмица на сираците" се провежда във всички джамии в страната и ще продължи до 1 декември. Районният мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед разказва как мюсюлманите в нашия край ще се включват в акцията. Чуйте интервюто..

публикувано на 28.11.19 в 12:04