Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският съвет залага на развитието на туризма с иновативни подходи

Сезгин Байрям: Гражданите на Ардино имат големи очаквания, трябва да работим здраво


Общинският съвет в Ардино проведе своята първа работна сесия. Каква е визията за развитие на общината и как смята да ръководи местния парламент, разговаряме с председателя Сезгин Байрям, който за трети мандат ръководи общинския съвет. Чуйте звуковия файл първото му за този мандат интервю за радио Кърджали:
Сезгин Байрям: Развитието на общината зависи от осъществяването на ефективно и отговорно самоуправление и успешното сътрудничество между населението и общината.
Конфигурацията в общинския съвет 23 съветници от ДПС и 6 от ГЕРБ. Гражданите на Ардино имат големи очаквания. С избора, който напваиха, ни вменяват сериозни ангажименти. Моето верую вече трети мандат е да се обединим и направим Ардино по-хубаво място за живот за нас и за нашите деца.
Залагаме на икономическото развитие на Ардино. Ще развиваме туризма с иновативни подходи.

На първото заседание на общинския съвет определихме кметът на общината инж. Изет Шабан да бъде представителят на Общинския съвет в Общото събрание и Асоциацията на „ВиК“ в Кърджали. Председателят на местния парламент Сезгин Байрям и зам.-кметът Неджми Мюмюнходжов бяха определени да представляват община Ардино в Общото събрание на акционерите на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали, а кметът инж. Изет Шабан и шефът на Общинския съвет Сезгин Байрям в Областния съвет за регионално развитие.

Общинският съвет взе решение и за издаване на запис на заповед от Община Ардино в полза на Държавен фонд „Земеделие“, обезпечаващи авансово плащане за проект „Изграждане, реконструкция и рехабилитация на водоснабдителни системи и съоръжения в територията на Община Ардино. Приехме и Програма за насърчаване използването на енергия от източници и биогорива на Община Ардино. 




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Д-р Атанас Митков: Овладяхме ситуацията

Общо четири екипа на Спешната медицинска помощ - три от Кърджали и един от Черноочене, са се отзовали на сигнала за падналия окачен таван в сватбения салон край Кърджали, съобщи директорът на институцията д-р Атанас Митков. Инспекцията по труда започна проверка на сватбения салон Трима от пострадалите сватбари остават в болница под..

публикувано на 06.08.24 в 12:40

Инспекцията по труда започна проверка на сватбения салон

Инспекцията по труда започна проверка във връзка с инцидента с паднал таван в сватбен салон снощи в Кърджали. Това съобщи в ефира на Радио Кърджали директорът на институцията Катя Филипова. "Към момента не сме установили кои от пострадалите са работещи в обекта. Ако сред пострадалите има и пострадали работници от дружеството, стопанисващо обекта - те..

публикувано на 06.08.24 в 11:53
Силвия Великова

Силвия Великова: Задават се съдебни саги на предстоящите избори

Задават се съдебни саги в предстоящия вот. Ахмед Доган реши съдбата на 50-о Народно събрание.  Предстои да стане ясно ще се увеличи ли търговията с гласове в сравнение с миналите избори. Това са част от акцентите в коментара на дългогодишния журналист в БНР Силвия Великова в ефира на Радио Кърджали. Носителката на тазгодишната награда "Сирак..

публикувано на 05.08.24 в 23:40

Областният управител на Смолян: Разминаване в законите пречи за реална превенция срещу пожарите

Призив за стриктно спазване на противопожарните мерки и за изключително внимание при излети сред природата отправи към гражданите областният управител на Смолян Захари Сираков в ефира на Радио Кърджали. Той подчерта, че в сезона на пожарите паленето на огньове на открито и използването на фойерверки и пиротехника могат да доведат до сериозни..

публикувано на 03.08.24 в 00:15

Фестивал "Здравей, здраве“ ще се проведе в Момчиловци

Смолянското село Момчиловци за първи път ще бъде домакин на фестивала "Здравей, здраве“. Той  ще се проведе в рамките на два дни, на 3 и 4 август.  "Предстои да се случи едно  прекрасно събитие, което според мен, наистина ще намери своето място в Момчиловци.  Това е събитие, което е посветено на здравословния начин на живот, на връзката на..

публикувано на 02.08.24 в 16:23

Хасан Азис: Освободете се от страха. Кризата в ДПС ще се реши с достойнство

Поредната мантра, която се разпространява сред обществото , е че обръщението на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган не е писано от него. Това заяви в ефира на Радио Кърджали бившият кмет на Кърджали и член на ЦС на ДПС доц. д-р Хасан Азис. По думите му ДПС е една стройна политическа организация, с ясни структури и..

обновено на 02.08.24 в 08:59

Dj Nesh: През 90-те музиката беше по-стойностна

Нешед Чолак или повече познат като Dj Nesh, казва, че през 90-те години хората в Кърджали са се забавлявали истински, а музиката е била по-стойностна. Няма спор, че модерните технологии напълно завладяха днешните младежи. Как се забавляваха, когато нямаше смартфони, нямаше таблети и лаптопи? Тогава имаше само приятели и разговори с..

публикувано на 31.07.24 в 14:53