Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"След първото кафе" на 5 декември

В четвъртък, 5 декември, малко след 9 в сутрешния блок "След първото кафе" на Радио Кърджали сме ви подготвили следните теми до 12 часа: 
- Лятиф Расим е новият заместник председател на Общински съвет Кърджали. Той бе избран на предпоследната сесия за тази година на местния парламент. Ще чуем настроенията и позициите на групите общински съветници по повод избора на новия заместник председател. 
- Омбудсмана Диана Ковачева посети Кърджали. В репортаж на Ангел Шенков ще чуем какви проблеми поставиха гражданите които посетиха приемната на националния обществен посредник. 
- И още: Засилени мерки за сигурност са предвидили органите на реда за мача за Купата на България между Арда и ЦСКА, който ще се играе днес от 13.30 ч. на стадион Арена Арда.  Повече ще научим от старши комисар Атанас Илков, директор на ОД на МВР Кърджали. А с временната организация на движението около стадиона ще ни запознае комисар Атанас Чортов, началник отдел "Охранителна Полиция". 
- На финала ще бъде предпразнично. Каква е цената на шарана в Кърджали преди Никулден ще ни каже Мирослав Шопов, а как ще се контролират търговските обекти предлагащи риба, това ще научим от Христомир Копчев от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. 
- Пък ако предпочитате морска риба и дори желаете сами да си я уловите, то Николай Гангалов, местен рибар от Кърджали ще ни разкаже кои са предпочитаните дестинации на рибарите, които посещават Южната ни съседка Гърция, има ли разлика между морския и сладководния риболов и какви опасности крие морето. 
- Накрая:  С наближаването на празниците всяка жена се замисля как да подчертае красотата си, за да бъде най-красивата.  Кои са някои от тенденциите в грима в момента? ще чуем в разговора на Радка Петкова с гримьора от Кърджали Ирина Спирова. 
Всичко това плюс най-добрата българска музика, подбрана от Илия Ташев в ефира на Радио Кърджали. 
Екипът днес: 
Тонрежисьор: Тавит Мачикян 
Водещ: Илияна Типова 
Новинар: Божидар Чолаков 
Слушайте Радио Кърджали на честота 90 мегахерца или онлайн на адрес http://player.bnr.bg/

Вижте още

Общинският съвет на Рудозем ще гласува бюджет 2020

Община Рудозем финализира някои  детайли в бюджета. На 31 януари предстои общинския съвет да го гласува. Кметът Румен Пехливанов определя бюджет 2020 като „ужасно малък“. Министерството на финансите ще прихване цялата капиталова субсидия и 50% от общата изравнителна субсидия за погасяване по безлихвен заем който общината е получила..

публикувано на 28.01.20 в 10:30

Всички самоосигуряващи се лица ще подават данъчните си декларации само по електронен път

От началото на годината до 25 януари в офиса на Националната агенция по приходите в Кърджали са подадени 185 данъчни декларации. Област Кърджали е лидер по брой земеделски стопани. Всички самоосигуряващи се лица могат да подават сами по електронен път своите декларации. Срокът за подаването на данъчната декларация е до 30 април. Данъчната..

публикувано на 28.01.20 в 09:40

Издателството "Разказвачът на приказки" приюти нови книги

През трите години на предаването Вкусен следобед често говорих за книги. И не защото искам да съм нравоучителна или пък да показвам литературни познания , а с увереността че книгите ни отвеждат  в един друг свят, на ръба на магичното . Преживявайки в други епохи, в друга кожа, ние виждаме и нашият свят през други очи . А това дори може да..

публикувано на 27.01.20 в 11:17

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, вие сте с мен, Радка Петкова и любимото предаване в неделя - Вкусен следобед. Отпуснете се на дивана и си мислете за нещо хубаво, защото то предстои веднага. Това е епизодът от 26 януари. Въпреки че рождения ден на предаването бе на 22-и януари, продължавам да получавам поздравления за три години от прохождането му. И този път ще ме..

публикувано на 26.01.20 в 17:51

Грипната епидемия застигна и Кърджали. Ще успеят ли учениците да завършат първия срок навреме?

Грипната епидемия застигна и нашият град. Д-р Виктор Кирчев, началникът на РЗИ Кърджали съобщи, че днес ще решат дали да обявят грипна епидемия, заради стойностите на заболелите, които доближават 30 %. Каква е ситуацията с отсъствията в училищата, Илияна Типова отново провери:  Ще успеят ли учениците да завършат първия срок навреме? Това се питат..

публикувано на 24.01.20 в 09:45

Румен Пехливанов, кмет на Рудозем: Днес е историческа дата за хората от региона

Със символична първа копка ще започне строителството на граничния пункт Елидже над Рудозем. Пунктът ще свързва двата града Рудозем и Ксанти. Това ще е втория граничен пункт на територията на област Смолян. Церемонията ще бъде в 14 часа на площадка където ще бъде самия пункт. Организирани са автобуси за граждани, които ще тръгват от Рудозем в..

публикувано на 24.01.20 в 10:00

Николай Атанасов - Шуши: "Вкусен следобед" да не губи чистотата, искреността и любовта на 3-годишните деца

А сега идва ред на някои от най-нетърпеливите събеседници, които побързаха да ме поздравят за рождения ден на предаването "Вкусен следобед". Пръв беше режисьорът Николай Атанасов-Шуши, играл 25 години на една сцена със Стоянка Мутафова . Само с постановката "Госпожа Стихийно бедствие" той е бил 1 222 пъти на една сцена с голямата българка,..

публикувано на 22.01.20 в 15:51