Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Ще има ли Коледа?" е новият спектакъл за голяма сцена на театъра в Кърджали

"Ще има ли Коледа?" е спектакълът за деца, който театъра в Кърджали поставя на голяма сцена. Автор на коледната приказка е  Русалина Майналовска, а режисьор е Атанас Атанасов, който за пореден път прави подобен мащабен проект. В него участват, освен актьори от театъра и балетната трупа, също и деца от града. Премиерата ще бъде в събота, 14 декември от 11.00 ч. в големия салон на театъра. Второто представление ще бъде на 18 декември от 18.00 ч.

В театъра тече трескава подготовка за премиерата на детския коледен спектакъл за голяма сцена. Екипът ни посети генералните репетиции и успяхме да поговорим с актьорите и с режисьора на постановката Атанас Атанасов:

Ще има ли Коледа, ще разберат децата в събота, 14 декември от 11 часа. Да заповядат! Представлението е подарък за всички деца на града от кмета на община Кърджали Хасан Азис.

Във всеки твой коледен спектакъл има и Дядо Коледа. Тази година ще има ли?

Ако има Коледа ще има и Дядо Коледа. Но все пак да кажем, че Баба Яга е откраднала вълшебния жезъл от замъка на Дядо Коледа и по този начин е объркала абсолютно всички приказки в приказния свят. Две дечица с помощта на джуджетата отлитат с вълшебни балони към приказния свят, за да оправят нещата. А дали ще ги оправят и през какви приключения ще минат, пак ви казвам, ще се разбере в пиесата.

Срещаме зад кулисите младите актьори, които все още са ученици – Пресияна Стефанова, Явор Дуков, Мила Авренлиева и Бахар Бахар.

Актьорът в театрално-музикалния център Мустафа Исмаил, който играе Гаргамел, издаде мъничко информация за самият спектакъл. Ще видим приказни герои, объркани приказки и разбира се Дядо Коледа.

В част от писмото на Дядо Коледа в спектакъла пише, че той- белобрадия старец ще съществува и ще посещава децата, а и възрастните отново и отново  всяка следваща година. На земята има много повече щастия, отколкото си представяме, но голяма част от хората изобщо не ги откриват. Огледайте се - те са около вас и до вас! 

Целият репортаж, направен зад кулисите по време на репетиции, чуйте в звуковия файл: 
Вижте още
Треньорът Стоян Узунов и Ергюнал Сабри - Оги

Боксьор №1 в Кърджали Ергюнал Сабри - Оги се готви за участие в Международен турнир по бокс "Странджа"

Боксьор номер едно в Кърджали Ергюнал Сабри - Оги се готви за участие в Международен турнир по бокс "Странджа", който ще се проведе на 26 февруари в София. Част от тренировките се провеждат в Момчилград, където има по-модерна зала, туй като залата на „Арда бокс“ е в ремонт. Това ще трето участие на Оги в турнир "Странджа", каза за Радио..

публикувано на 22.01.21 в 14:02
Мурад Иляз, треньора Джейхан Тефик и Беркай Тефик от клуб по борба „Буря” с. Караманци на републикански шампионат по свободна борба на Държавното лично първенство за момчета

Клуб по борба "Буря" село Караманци от 7 години създава отличници в борбата

Един от добрите клуба по борба в региона е „Буря“ село Караманци. От самото основаване на спортния клуб до днес треньор е Джейхан Тефик. Той се запалил по този спорт от вуйчо си Ремзи Мусов, многократен шампион на България, участник на олимпийските игри в Сеул с името Валентин Иванов в категория 57 кг. Изселва се в Турция, там става трикратен..

публикувано на 22.01.21 в 11:28

Константин Кирил-Иванов: Нека всеки да изживее своята приказка

Многодетният баща от Пловдив Константин-Кирил Иванов също бе от събеседниците , станали любими в предаването. Както си спомняте, той е завършил приказкотерапия в Киев и затова беше особено интересно да си говорим за приказки и за все такива вълшебни неща като инициативите под шапката на "Разказвачът на приказки представя...". За..

публикувано на 20.01.21 в 16:20

Божидара Ангелова: Четири години за "Вкусен следобед" е една прекрасна възраст

Хуморът със сигурност ни е нужен , за да не загинем от истината. В това отношение, Вкусен следобед не се взимаше много насериозно, но пък не се боеше и да разглежда по-сериозни теми , през призмата на смеха. Обичаната ми приятелка детската поетеса Божидара Ангелова, допринесе много за сатиричния облик на предаването. С фейлетоните си..

публикувано на 20.01.21 в 13:53

Световнозастрашената кафявоглава потапница запазва популацията си по долината на Арда

1 554 птици от 21  вида  бяха преброени от екипи на Фондация "По-диви Родопи" и  Българското дружество за защита на птиците на традиционното Среднозимно преброяване на водолюбивите птици по долината на река Арда през почивните дни. Преброените птици са близо 3 пъти по-малко от предните години както като вид, така и като брой, отчитат..

публикувано на 20.01.21 в 13:29

Весела Фламбурари: Пътят на книгите е пред вас

Първият поздрав за рождения ден на Вкусен следобед е задграничен, и сигурно се досещате, че е от моята гръцка приятелка Весела Фламбурари . Не само моето предаване, но и нейното семейство - на Весела и на поета Василис Фламбурарис, който има смела и героична професия, имат рождени дни съвсем скоро. Весела от своя страна откри, че и Мина от..

публикувано на 20.01.21 в 13:20

Крем карамелена торта за рожден ден "Роси"

Росица Генчева беше първата ми събеседничка в рубриката "На гости на". Ще запомня гостуването ми у тях, с нейното гостоприемство и с подредения и уютен дом. През годините Росица Генчева бе нашия кулинарен съветник , съчетаващ уменията от традиционната кухня с някои съвременни тенденции. А предимството на нейните рецепти е, че винаги..

публикувано на 20.01.21 в 12:49