Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По шампионски прерязаха лентата на СУ "П.Р.Славейков"



Днес в 12:00ч. на официална церемония бе открита реновираната сграда на СУ „П.Р. Славейков“ Кърджали. Лентата бе прерязана от кмета на общината инж. Хасан Азис, зам.-кметът инж. Катя Митовска и директора на училището Милко Багдасаров. На тържеството присъстваха и заместник-областният управител Севда Камбурова, началникът на РУО Гроздан Колев, както и общински съветници. По време на тържеството кметът връчи официално статуетката на Националната награда за Сграда на годината“, която вместо в общината ще бъде съхранявана в училището. Статуетката бе поставена на видно място на централния вход на учебното заведение.

След тържествената част в сградата на "Славейков" се осъществи и заключителната пресконференция по изпълнение не проекта  "Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали", който е един от трите проекта, включени в списъка с индикативни основни проекти на Инвестиционна програма за реализация на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Кърджали.

В резултат от изпълнението на проекта бе създадена по-функционална и по-естетическа среда за децата, учениците и персонала в учебните заведения, съобразена с условията на труд, нормите и изискванията за безопасност при организацията на възпитателно -образователния процес.

От резултатите на проекта ще се възползват над 4723 ученици, които посещават петте ремонтирани училища и 150 деца, които се обучават в детска градина "Мир" след нейното възстановяване.

Общата стойност на проекта възлиза на 13 863 049,07 лв.


Подробностите в репортажа на Ангел Шенков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Кърджали бе домакин на ретро авто парад

Кърджали бе домакин на ретро авто парад в рамките на фестивала "Дните на приятелството". Той се проведе на пешеходната зона между сградата на Общинска администрация и Централна поща. Изложени бяха близо 35 стари возила от Кърджали, Хасково, Смолян и Пловдив. Участниците получиха сертификати и купи. Купата на кмета получи Алпер Алтънай с..

обновено на 14.07.24 в 17:14

Пожарът край Свиленградско се развива в посока Турция

В Свиленградско е най-големият пожар в момента в страната. Това каза директорът на Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Александър Джартов, който се намира в село Щит. Той допълни, че към момента няма опасност за местни жители. Пожарът в Свиленградско продължава да се разраства. Огнеборците все още нямат..

публикувано на 14.07.24 в 16:20

Стотици се събраха на мевлид на връх „Алада“ въпреки юлските горещини

Въпреки юлските горещини, за поредна година стотици души от ардинските села Гърбище, Теменуга, Синчец, Срънско и неделинските Гърнати и Бурево, както и изселници от Турция участваха в традиционния мевлид за здраве и берекет. Той се проведе на поляните в местността „Студената вода“ на връх „Алада”. Мевлидът бе на височина 1241 метра и бе уважен от..

обновено на 14.07.24 в 15:45

Д-р Садъкова: При слънчев удар потърсете сенчесто место, седнете и пийте течности

Оранжев код за опасни високи температури е обявен за днес в цялата страна. Хранителен режим, много течности и стоене в прохладни помещения могат да ни спасят от горещото време. Това е препоръката на личния лекар от Момчилград д-р Невин Садъкова, когато температурата е над 38 градуса. "Храните трябва да са по-течни, месото да се избягва, да се..

публикувано на 14.07.24 в 14:25

В Свиленградско е най-големият пожар в момента в страната

В Свиленградско е най-големият пожар в момента в страната. Това каза за БНР директорът на Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Александър Джартов, който се намира в с. Щит: "Продължава да се разпространява пожарът, който вчера възникна в землището на село Студена, имаме разположени екипи, но теренът е..

публикувано на 14.07.24 в 13:15

Готвят Илинденски събор в кв. Веселчане

За трета поредна година читалище "Родопски фар" - Кърджали организира Илинденски събор в кв. Веселчане на 20 юли. Празникът вече е част от културните празници на община Кърджали. Това съобщи председателя на читалището Иван Узунов. "Тази година сме поканили "Млади загорци" от Стара Загора, които ще свирят. Съборът започва от 18 часа и някъде до..

публикувано на 14.07.24 в 12:00

Гръцките власти пренасочват движението от Промахон до Солун

От съображение за сигурност гръцките власти пренасочват движението от Промахон до Солун. Днес температурите ще достигнат 43 градуса, предупреждават от Гражданска защита. Овладяно е огнището между Серес и Солун, съобщават пожарникарите. Движението по магистралата Промахон - Солун се пренасочва по обходен маршрут от съображение за сигурност. Причината..

публикувано на 14.07.24 в 11:10