Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Весела Фламбурари: Пълен напред на козирожкото предаване "Вкусен следобед"Нашата най-известна слушателка в Гърция е Весела Фламбурари, културолог и детски писател. С нея ни свързват много общи предавания, посветени на Коледа, детските книжки и магичното слово. Точно по Коледа и Нова година успяхме да ви изненадаме с цели 10 нейни коледни приказчици. Дори и с болно гърло и точно на рождения си ден, вярна на козирожкия си инат, Весела реши да ни изненада заедно с нейната приятелка от детските й книжки мишката Метличина.
Метличина е млада и фина мишка, която си строи къщичка, готви вкусотии по стари рецепти, пише стихчета и любопитства. Мишката Метличина споделя с тефтерчето си важните неща, които й се случват - като например откритието, че кашкавалът, който прилича на голяма жълта луна, не расте на нивата, а призраците на църковните мишки обичат мляко.

Галерия

Вижте още

Започва приемът в детските ясли и градини в Кърджали

Приемът на заявления в детските ясли и градини в Кърджали започва от първият работен ден на март, съгласно действащата Наредба, а тази година това е 2 март /понеделник/. Приемът  ще продължи два месеца, а  срокове за подаване на документите са разписани в Наредбата за  условията и реда за записване, отписване и преместване на децата в общинските детски..

публикувано на 28.02.20 в 09:54

Гроздан Колев: С децата, които са под домашна карантина ще се работи дистанционно

По време на карантинния период с 8-те деца, завърнали се от Италия ще се работи дистанционно по интернет и телефона, а учителите са излезнали в отпуск, съобщи  в сутрешния блок на Радио Кърджали началникът на Регионалното управление по образованието Гроздан Колев.  Припомняме, че децата и учителите, които бяха в Италия, вече са в Кърджали. Във..

публикувано на 27.02.20 в 11:27

Д-р Виктор Кирчев: Децата и учителите, които се завърнаха от Италия в Кърджали са в добро състояние

Децата  и техните учители, които бяха в Италия и се прибраха в Кърджали са в добро състояние. Всички те са прегледани от личните им лекари и са направени предписания да спазват 14-дневен карантинен период по домовете си. Това съобщи в сутрешния блок на Радио Кърджали д-р Виктор Кирчев , началник на Регионалната здравна инспекция:..

публикувано на 27.02.20 в 10:06

Откриват изложба посветена на Освобождението на България в РИМ Смолян

В навечерието на Националния ни празник и по повод честване 142 години от Освобождението на България, на 26.02.2020 г., от 17.00 часа в Регионален исторически музей „Стою Шишков“ – Смолян ще се открие гостуващата изложба на Национален парк-музей „Шипка – Бузлуджа“ – „Шипченската епопея през погледа на участника в Българското опълчение Стефан Кисов“...

публикувано на 26.02.20 в 10:00

Милев и Коджаманова "кръстосаха шпаги" за дейността на музея и галерията

Директорът на Регионалния исторически музей в Кърджали опроверга твърденията на общинския съветник Радослав Милев, че  музеят няма никаква дейност.  Даниела Коджаманова поиска право на отговор на изказване на Радослав Милев в ефира на Радио Кърджали, че Художествената галерия "Станка Димитрова" вероятно е единствената в страната, която няма..

публикувано на 25.02.20 в 11:02

ОСНВ проведе куиз в превенция на наркотичната зависимост

На 24 февруари в сградата на Бизнес инкубатора ОСНВ – Кърджали организира куиз  - отборна мисловна игра за знания под наслов " Игри за ума" в който участие взеха ученици от училищата в Кърджали.  Куизът се реализира от екип на Фондация "Институт за съвременна психология" град Стара Загора във връзка с превенцията  в употребата и..

публикувано на 25.02.20 в 08:28

Велинград кани танцьори от цялата страна на „Пролетно хоро„

 За девета поредна година СПА столицата на България ще събере стотици любители на българските народни хора. На 21 март отново ще се проведе националния фестивал „Пролетно хоро„. Организатор на инициативата, подкрепена от община Велинград  е Сдружение „Пролетно хоро„. Мащабността  и популярността на  събитието му отрежда място  в  културните..

публикувано на 24.02.20 в 11:56