Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Ардино ще разполага с близо 12 милиона бюджет през 2020 година

Снимка: БГНЕС



На първото си заседание за тази година общинския съвет на община Ардино прие бюджета за 2020 година, с 22 гласа „За“. Тази година общината ще разполага с около 12 милиона лева, както от местни дейности средствата са близо 6 милиона.

Бюджета тази година е реалистичен, постижим и отговарящ на очакванията на ардинци, така го определя председателя на общинския съвет Сезгин Байрям.

В този вариант бюджета е предложен след като са направени над 40 срещи между кмета Изет Шабан и жителите на общината и всичките техни предложения са намерили място в този бюджет и ще се осъществят през тази година, каза Сезгин Байрям.

Отделени са и 100 000 лева за общинската болницата. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Сийка Суркова, кмет на Момчиловци

Сийка Суркова: Момчиловци се радва на изключително силен летен туристически сезон

В интервюто за Радио Кърджали кметицата на Момчиловци Сийка Суркова сподели, че Момчиловци се радва на изключително силен летен туристически сезон. Причините за това са няколко. Едната е музеят на магията, който заработи от миналата година септември месец и е събрал уникални експонати, една колекция събирана в продължение на 30 г. от..

публикувано на 25.07.24 в 16:43

Кольо Парамов: Най-добрият вариант за страната е експертен кабинет начело с проф.Дуранкев

Редовен кабинет в рамките на 50-то Народно събрание може да бъде излъчен, каза финансовият експерт Кольо Парамов. Той е убеден, че връчването на третия мандат на на "Има Такъв Народ" ще доведе до правителство. Експертът смята, че кабинетът задължително трябва да е експертен.  Като   премиер бившият главен ревизор на БНБ  вижда проф. Боян Дуранкев...

публикувано на 19.07.24 в 18:36
Бойко Синапов

Бойко Синапов: Положението е бедствено, няма паша за животните

Бедствено е положение за стопаните в цялата страна, не само в Южна България. Това каза в ефира на Радио Кърджали председателят на Сдружение "Обединени български животновъди" Бойко Синапов. За животните почти няма паша и вода, защото заради горещините, тревата е изгоряла, а и водата е намаляла. "Не само при нас в Южна България,..

публикувано на 19.07.24 в 16:31

Кольо Парамов: Пеевски и неговите камикадзета много трябва да внимават

  Това на което сме свидетели в ДПС се очакваше. Само лидерът на парламентарната група днес и съпредседател на Движението Делян Пеевски не го очакваше, каза в специално интервю за Радио Кърджали финансовият експерт Кольо Парамов. Бившият главен ревизор на БНБ каза за Пеевски, че : “Той смяташе, че вече е овладял  издъно покоите на ДПС ,..

публикувано на 19.07.24 в 13:30
Мустафа Ахмед

Мустафа Ахмед: Да спрем езика на омразата

Отворено писмо до Министерски съвет, Президентството, Прокуратурата и медиите изпратиха от неправителствената организация "Джем Южна България".  С него се настоява компетентните органи да вземат отношение към опитите на местни сайтове заради прокарван в публикации език на омраза. Заявява се желание за бързо преодоляване на политическата криза в..

публикувано на 19.07.24 в 10:42
Вилизар Гичев (вляво) и Петър Терзиев на сцената на Кърджали джаз фест

Петър и Вилизар от "Уке дуо": Музиката дава свобода

Как звучи боса нова на български? Някой ще каже какъв е този странен въпрос? Няма нищо странно, ако чуете музиката на двама млади, талантливи и емоционално заредени музиканти - Петър Терзиев и Вилизар Гичев, или както са познати в музикалния свят - Пепи и Вили от "Уке дуо". Първият им самостоятелен албум "Виж" е вече записан и скоро ще бъде на пазара...

публикувано на 18.07.24 в 18:30
Данаил Хаджиев и Аделин Гочев

Панорамна вишка е новата туристическа атракция в Могилица

Нова атракция привлича от няколко дни туристи в смолянското село Могилица. 19-метрова метална панорамна вишка вече се извисява на връх Лиса гора, който е висок 1424 метра и се намира край селото. От площадката на вишката се разкрива неповторима и величествена гледка на 360 градуса към всички близки и далечни върхове в българската и гръцката..

публикувано на 17.07.24 в 16:39