Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристиан Костов: Липсват ми приятелите и публиката

“Better” е вторият сингъл от предстоящия мини албум на младия изпълнител


“Better” е вторият сингъл от предстоящия мини албум на Кристиан Костов. Младият и талантлив изпълнител и автор на песни продължава да утвърждава музикалната си естетика с екстравагантни визуализации и отличителен глас.

Песента е написана в Лос Анджелис с екип от автори, добре познати в световните музикални среди – всеки от тях е работил със звезди като Bebe Rexha, Adam Lambert, Maroon 5, Demi Lovato, R3HAB и др.

С новия сингъл “Better” намираме Кристиан, както всички нас, вкъщи, сам със себе си, потънал в мисли. Вътрешната му емоционална борба заради случващото се навън, личи в меланхоличните му вокали, подплатени от мощна продукция, която почти носи усещането за надежда. “Дали ще стане по-добре?” – реторичен въпрос, който звучи твърде буквално в днешния объркан свят.

Повече за новия сингъл и как прекарва времето си младия музикант по време на пандемия, ще разберете от интервюто на Ангел Чавдаров.

Здравей Крис!

Здрасти, здрасти!

Къде те намираме в момента?

В момента съм в Москва. У дома със семейството ми.

Издаде втори сингъл за тази година. Каква е историята на “Better”?

Историята е доста дълга… Искам да кажа, че това парче е едно от най-любимите ми…Имам поне 30-40 песни готови за издаване и тази е в топ 3 на най-хубавите ми парчета. Тази история започна през 2018 година, когато участвах в Евровизия, един участник от EQUINOX е главния автор на парчето. Когато се запознахме с него решихме, че трябва непременно да направим нещо заедно и след няколко месеца той ми изпрати демо на “Better”. През това време получих още няколко предложения за песни от други автори и трябваше да избера в каква посока да се развивам. След още няколко месеца в студиото в Москва записвах друга песен и решихме да пробваме и “Better” и решихме от първия запис, че това е парчето и трябва да го завършим по най-бързия начин.

Вече твоите почитатели могат да слушат песента в социалните мрежи, а кога да очакваме и видео към парчето?

Видеото е готово, нo за жалост е само лирик видео. Имахме една много специална идея, но не можахме да я осъществим заради карантината. Все пак трябва да се адаптираме към ситуацията в света…

Предстои и издаване на двата ти сингъла за 2020 “Honest” и Better“ в EP албум, кога ще се случи това?

В края на май ще излезе още едно парче от новото ми EP и тогава ще стане ясно кога ще излезе албума.

Сега искам да те върна малко по-назад във времето – през миналата година ти участва в китайското телевизионно шоу „Singer“, което има двумилиардна аудитория. Ти беше най-обсъждания чужденец в шоуто. Може ли да разкажеш на нашите слушатели повече за твоето участие в шоуто.

Това беше една голяма изненада за нас, когато получихме поканата за това шоу, защото аз съм фен на това шоу. Затова, когато получих поканата бях в абсолютен шок. Аз много обичам китайската култура и китайския музикален пазар и имах желания да участвам в “Singer” и това беше една хубава изненада. Със сигурност участието ми там е едно от най-важните участия в живота ми и факта, че над два милиарда души са гледали отделните епизоди е просто уникално.

Крис, пандемията COVID-19 засегна всички творци в света. Какво прави един млад певец, като теб, по време на социална изолация?

Искам първо да кажа, че много мои приятели са депресирани от факта че не работят достатъчно. Те по цял ден гледат в социалните мрежи различни артисти и си мислят че те по цял ден работят и се развиват, което не е така. Това което виждаме в мрежата може да ни вдъхнови и да ни помогне – факт! Но не е много добре да си мислим, че не сме много добри и не се развиваме достатъчно, защото това е пандемия, не е някакъв конкурс за това кой повече е направил по време на карантината.

Аз по принцип съм си направил домашно студио, говоря с екипа ми всеки ден, работим над следващите песни, завършваме различни видеа. Просто всичко както е било и преди, само че от вкъщи.

Липсва ли ти контакта с публиката?

Да. Аз съм млад, само на 20 години, от едно ново поколение, но имам усещането, че не е точно за мен това. Аз съм фен на живите концерти, обичам да виждам публиката. Много обичам преките контакти, да си говорим по между си очи в очи, а не в някой чат. През последните 4-5 години постоянно пътувам и виждам различни хора и свикнах с този образ на живота и ми липсва наистина.

Какво е първото нещо, което искаш да направиш след като приключи пандемията?

Много ми липсват приятелите, много искам да се видя с тях, но първо искам да отида в някое студио и да поработя върху някои неща, които има в главата ми.

В тези трудни за целия свят времена, какво послание искаш да отправиш към нашите слушатели?

Пазете се! Много хора все още мислят, че това е някаква измама, но за жалост не е. Мийте си ръцете (смее се)! Не се притеснявайте и това ще мине и пак всичко ще бъде както преди.

Благодаря, Крис! Пожелавам ти да направиш още много хубави песни и да имаш още много радостни моменти на музикалната сцена.

Благодаря Ви и аз!

Цялото интервю с Кристиан Костов чуйте в  звуковия файл:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Орк. "Млади загорци" ще свирят на Илинденския събор в кърджалийския квартал Веселчане

В кърджалийския квартал Веселчане ще се проведе Илинденски събор, организиран от Народно читалище “Родопски фар - 1938”. Събора се провежда за трета година и вече е част от културния календар на община Кърджали.  За празника тази година организаторите са поканили орк. “Млади загорци” от гр. Стара Загора. Откриването е от 18 часа на 20 юли. По-рано..

публикувано на 13.07.24 в 17:17

Клуб "Ахридос" с благотворителна кауза

Жените от спортно-интелектуален  клуб "Ахридис" - Кърджали участваха на празника “Дни на приятелвството в Кърджали”, което се проведе в парк “Русалка”. На своя щанд те предлагаха ръчно изработени икони и други ръкоделия, а средствата от тях ще бъдат дарени на църквата "Св. пророк Илия" в с. Опълченско. Пенка Шукерска е жената, която рисува иконите. За..

публикувано на 13.07.24 в 15:05

200-годишни носии бяха показани за първи път на открито в Кърджали

Народни носии на около 200 години бяха оказани за първи път на открито в Кърджали. Носиите са използвани при снимките на филма за капитан Петко войвода. След края на снимките те са дарени на Тракийското дружество в с. Светлен, което ги поверява на Исторически музей - Попово. Носиите са от Гюмюрджина, Софлу, Дедеагач, Елхово и Ивайловградско, както и..

публикувано на 13.07.24 в 13:46

Клуб "Ахридос" и доброволци подготвят църквата "Св. пророк Илия" за храмовия празник

Последни приготовления текат в двора на църквата “Свети пророк Илия” в с. Опълченско, преди храмовия празник на 20 юли. Спортно-интелектуален клуб “Ахридос” преди 5 месеца се заемат да почистят и облагородят двора на храма, който бе обрасъл с храсти и бурени. Моторът на тази кампания е Елена Топалова, която успява да обеди другите членове от клуба, а и..

публикувано на 11.07.24 в 11:04
Евгений Дайнов

Проф. Дайнов: Пеевски преяде с власт, идва политическият му залез

Опит за рестарт, пореден опит политиката да се пренаглася, за да е на висотата на задачите, които трябва да реши. Това вижда в настоящата ситуация у нас политологът проф. Евгений Дайнов. „Това прераждане, пренагласяне е много болезнен процес. Не е само в България, в целия свят текат такива процеси“, подчерта анализаторът. По думите..

публикувано на 10.07.24 в 21:39

Съзвездие от български и турски изпълнители ще пеят в Крумовград

Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл, Тони Димитрова, Десита, турските изпълнители Бурак Булут и Куртулуш Куш ще пеят в Крумовград по време на третото издание на   „Среща на крумовградчани от близо и далеч“. Празникът ще се проведе в рамките на три дни, от 18 до 20 юли. Наред с културната програма, общината организира и изложба..

публикувано на 10.07.24 в 15:16

Втори фестивал на родопската кухня в Баните

Фестивал на родопската кухня ще се проведе на 06.07.2024 г. /събота/ на площад "Шести май" в Баните. С него ще бъде официално открит летния сезон в община Баните. На площада ще бъдат разположени шатри с традиционна трапеза, отрупана с автентични родопска ястия, старателно приготвени от  местните хотелиери, ресторантьори, читалища и доброволци. В..

публикувано на 05.07.24 в 12:43