Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съветниците ще гласуват закриването на длъжността Омбудсман

Юсеин Ахмед: В Общинския съвет мислим за оптимизация на разходите

| обновено на 18.05.20 в 21:48
Юсеин Ахмед
Снимка: Валентина Иванова


На 28 май Общинският съвет на Кърджали ще се събере на поредното си заседание. След отмяната на извънредното положение, предстоящата сесия не може да се проведе онлайн. Председателският съвет е взел решение това да стане в залата на Дома на културата, която дава възможност да се осигури санитарна дистанция. Какъв е дневният ред, как гражданите и медиите ще могат да проследят работата на съветниците? Отговорите на Юсеин Ахмед, председател на общинския съвет на Кърджали, в звуковия файл:

Юсеин Ахмед: Предстоящата сесия ще се проведе при закрити врати, за да се предпазят и общинските съветници, и гражданите. Но заседанието ще се предава онлайн по общинското радио и по интернет - на сайта на общината. Така медиите и гражданите ще могат да проследят работата на местния парламент. Дневният ред от 31-32 точки, като по-интересна сред тях е подадената оставка на омбудсмана Расим Муса, която ще трябва да гласуваме.Преобладаващото мнение сред общинските съветници е тази длъжност в община Кърджали да отпадне.

Има входирани 3 питания. Две от тях са от миналата сесия и са свързани със строежа пред блок 60 в квартал "Възрожденци". Другото е за отпадни води в квартал "Гледка", които замърсяват.

Смятат да предложа промени в Правилника за работа на общинския съвет, но това вероятон ще стане за следващата сесия. Законът не забранява да се провеждат онлайн заседания на постоянните комисии и на председателски съвет. Ще направя предложение да имаме и опцията, когато е необходимо да се провеждат по този начин. Направих една елементарна сметка. За онлайн заседанията плащаме права за една програма, чиято сума е от порядъка на 40 лева. А десет заседания на комисии, означават десет дни ангажиране на Бизнес инкубатора, озвучаване, осветление и т.н. и ни излиза пъти повече от онлайн заседанията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Д-р Атанас Митков: Овладяхме ситуацията

Общо четири екипа на Спешната медицинска помощ - три от Кърджали и един от Черноочене, са се отзовали на сигнала за падналия окачен таван в сватбения салон край Кърджали, съобщи директорът на институцията д-р Атанас Митков. Инспекцията по труда започна проверка на сватбения салон Трима от пострадалите сватбари остават в болница под..

публикувано на 06.08.24 в 12:40

Инспекцията по труда започна проверка на сватбения салон

Инспекцията по труда започна проверка във връзка с инцидента с паднал таван в сватбен салон снощи в Кърджали. Това съобщи в ефира на Радио Кърджали директорът на институцията Катя Филипова. "Към момента не сме установили кои от пострадалите са работещи в обекта. Ако сред пострадалите има и пострадали работници от дружеството, стопанисващо обекта - те..

публикувано на 06.08.24 в 11:53
Силвия Великова

Силвия Великова: Задават се съдебни саги на предстоящите избори

Задават се съдебни саги в предстоящия вот. Ахмед Доган реши съдбата на 50-о Народно събрание.  Предстои да стане ясно ще се увеличи ли търговията с гласове в сравнение с миналите избори. Това са част от акцентите в коментара на дългогодишния журналист в БНР Силвия Великова в ефира на Радио Кърджали. Носителката на тазгодишната награда "Сирак..

публикувано на 05.08.24 в 23:40

Областният управител на Смолян: Разминаване в законите пречи за реална превенция срещу пожарите

Призив за стриктно спазване на противопожарните мерки и за изключително внимание при излети сред природата отправи към гражданите областният управител на Смолян Захари Сираков в ефира на Радио Кърджали. Той подчерта, че в сезона на пожарите паленето на огньове на открито и използването на фойерверки и пиротехника могат да доведат до сериозни..

публикувано на 03.08.24 в 00:15

Фестивал "Здравей, здраве“ ще се проведе в Момчиловци

Смолянското село Момчиловци за първи път ще бъде домакин на фестивала "Здравей, здраве“. Той  ще се проведе в рамките на два дни, на 3 и 4 август.  "Предстои да се случи едно  прекрасно събитие, което според мен, наистина ще намери своето място в Момчиловци.  Това е събитие, което е посветено на здравословния начин на живот, на връзката на..

публикувано на 02.08.24 в 16:23

Хасан Азис: Освободете се от страха. Кризата в ДПС ще се реши с достойнство

Поредната мантра, която се разпространява сред обществото , е че обръщението на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган не е писано от него. Това заяви в ефира на Радио Кърджали бившият кмет на Кърджали и член на ЦС на ДПС доц. д-р Хасан Азис. По думите му ДПС е една стройна политическа организация, с ясни структури и..

обновено на 02.08.24 в 08:59

Dj Nesh: През 90-те музиката беше по-стойностна

Нешед Чолак или повече познат като Dj Nesh, казва, че през 90-те години хората в Кърджали са се забавлявали истински, а музиката е била по-стойностна. Няма спор, че модерните технологии напълно завладяха днешните младежи. Как се забавляваха, когато нямаше смартфони, нямаше таблети и лаптопи? Тогава имаше само приятели и разговори с..

публикувано на 31.07.24 в 14:53