Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Според Гавазов през 2019 г. издръжката на общинските служители е 11 млн. лв., а събраните приходи от местни данъци и такси са 13 млн. лв.

Цветелин Гавазов, ГЕРБ: Данъкоплатците на Кърджали издържат Общинска администрация

Групата съветници на ГЕРБ отказа да подкрепи оздравителния план на община Кърджали за периода 2020-2022 гГрупата съветници на ГЕРБ отказа да подкрепи оздравителния план на община Кърджали за периода 2020-2022 г с аргумента, че той е в ущърб на хората и няма да подобри финансовото й състояние. За причината, поради която съветниците от ГЕРБ на подкрепиха оздравителния план, Илияна Типова разговаря с общинския съветник Цветелин Гавазов:

Отхвърлихме оздравителният план, защото този оздравителен план сам по себе си няма нищо оздравително в него. Какво има предвид – през 2019 година издръжката на общинските служители в община Кърджали е 11 000 000 лв., а приходите от местни данъци и такси, които са събрани за предходната година са 13 000 000 лв.“

Според Цветелин Гавазов  данъкоплатците на Кърджали издържат Общинска администрация. „Един оздравителен план се прави тогава, когато отстраниш абсолютно всички излишни разходи, коментира Гавазов като даде пример в Общинския съвет:

„През предходния  мандат имахме двама заместник председатели, които за 4 години не свършиха нищо във функциите си на заместник председатели на ОбС. През този мандат имаме един заместник председател, който по ме мнение, няма да се различава като дейност по-различна от предходните двама. Нека тогава, кметът Хасан Азис да предложи отстраняването въобще на тази длъжност, която вкупом със зам.-директора на Дома на културата генерират 150 000 лв. разход за три години, което не е никак малко.“

Общинският съветник от ГЕРБ изрази позицията си, че след като е необходимо оздравяване на общината, то би било логично да се концентрират в генериране на разходите, а не, по думите му, в желанието на кмета Хасан Азис да вдигне местните данъци и такси с близо 40%:

„Трябваше да се акцентира върху начини да се търсят странични приходи (в т.ч. Кърджали е единственият областен град, който няма синя зона), а не да се ощетяват данъкоплатците.

Цветелин Гавазов заяви, че не приема също мотивът, че дадени сектори, катообразование, култура и спорттрябва да пострадат:

„Предходната година имахме гласуван бюджет за спорта 250 000 лв., а в момента го намалихме на 200 000 лв. Догодина 100 000 лв. ли ще бъде, в този ред на мисли? Това, че хората се занимават със спорт, това са хора, които са се посветили в тази посока. Това са хора, които отделят време и енергията си за децата, за здравето на всички наши деца, за това те да не изпадат в едни крайности за които знаем какви може да са последствията. И тези хора нямат абсолютно никаква вина, че парите в общината не се управляват така, както трябва.“ 

Чуйте цялото интервю в звуковия файл.
Вижте още

Кърджалийка спаси женски таралеж от кучета

На фона на стремежа да излезем сред природата, се сещаме и за някои нейни обитатели. Едно от най-симпатичните малки животинчета, които може да срещнете в парка докато тичате, в гората или дори залутано в градска среда, е таралежа. Таралежите са мили бодливи същества, които се навиват на топка, щом видят опасност, но както личи от много домашни..

публикувано на 02.08.20 в 17:40

Източните Родопи привличат туристи с дивата и непокътната природа

За някои хора да живеят на село е мъчение, но пък за други - истинско приключение . Да се събуждаш рано с петлите и да си лягаш с нежния хор на щурците може да бъде много приятно изживяване . За други става начин на живот. Т ака е с Бети и Ники, които продават апартамента си и се преместват в малко село, близо до Маджарово, за да станат..

публикувано на 02.08.20 в 15:20

Мораториум върху продажбата на детските площадки и техен Регистър с електронно приложение предлагат от ГЕРБ Кърджали

Общинските съветници от групата на ПП ГЕРБ в Кърджали ще предложат на предстоящата сесия, която е на 29 юли, да се наложи мораториум върху продажбата на имоти-общинска собственост на територията на община Кърджали, върху които са монтирани / поставени/ изградени детски площадки и съоръжения за спорт на открито . Илияна Типова потърси Цветелин..

публикувано на 28.07.20 в 10:30

Алкалната диета не е никак безобидна

В някои среди стана популярно така нареченото алкално хранене . Според специалисти, то намалява киселинността в тялото и така ни избавя от много здравни рискове. И безспорно алкалните храни като авокадо, лимон, грейпфрут, зеленолистни зеленчуци, както и копривата и магданоза, да имат полезни свойства, прекаляването с тях може да ни..

публикувано на 27.07.20 в 16:57

Кърджалийци влизат в ролята на художници на чаша вино

Кърджалийски клуб ни предлага бягство от реалността, а инициативата е повече от любопитна - "Рисуване и вино". Така може да откриете артистичната си същност - само с бяло платно, бои и чаша хубаво вино. Остава да се забавлявате и да превърнете празния лист в цветно вдъхновение. Арт терапията е популярна в други градове и така си..

публикувано на 27.07.20 в 09:30

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, бъдете с мен, Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед" и в този слънчев летен ден, на 90 мегахерца . Отпуснете се удобно и се подгответе за два часа, прекарани в добра компания, красива музика и вкусни кулинарни предложения. И така. В първата част на предаването ще ви представя една инициатива , която набира популярност и в..

публикувано на 26.07.20 в 21:51

Борис Коцаков записа песен на македонската певица Васка Илиева

Македонсият певец Борис Коцаков с нова песен – „Жалба по Македония“. Това е гурбетчийска песен от Вардарска Македония. Песента е записана още преди Нова година, но реализирането на клипа се забави, заради ковидпандемията, разказва в предаването „Полет над Родопите“ македонския певец. Това е песен на прочутата в Северна Македония певица Васка..

публикувано на 25.07.20 в 16:04