Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

От 1 юли 2020 г. Христина Тодорова предава "щафетата"

Ирина Георгиева: Ротари клубът и в новата обстановка ще работи в полза на обществото

Христина Тодорова и Ирина Георгиева


Ротари клуб - Кърджали има нов президент - Ирина Георгиева. Тя встъпва в длъжност на 1 юли 2020 г. като приема "щафетата" от Христина Тодорова. Организацията е сред най-големите дарители, като последната й дейност е насочена към оборудването на кърджалийските медици по време на пандемията. Какво не успяха да свършат заради кризата и как ще продължи дейността им, ще научим от разговора на Валентина Иванова с новоизбрания президент Ирина Георгиева, в звуковия файл:
Ирина Георгиева: Ротари клубът в Кърджали е чартиран през 1996 година. В момента в него членуват 22 души. През близо 25 годишната история на организацията са реализирани много проекти като възстановяване на статуята на митичния тракийски певец Орфей на входа на Кърджали; подкрепа на възстановяването на параклиса "Свети Йоан Предтеча", закупуване на 2 кувьоза за МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски"; шахматна площадка в парк "Арпезос север", детска стая за деца-аутисти в Тракийския университет в Одрин, училище за млади майки "Дар". Съвместно с Ротари клуб "Мимар Синан" в Одрин реализирахме проект за културен обмен межде ОДК - Кърджали и училището за изящни изкуства в Одрин.
Извънредната ситуация с пандемията отмени някои от настоящите ни проекти. Не успяхме да завършим изграждането на полигон за обучение в пътна безопасност. Със събраните средства за профилактика на детското очно здраве, което се отлага засега, закупихме защитни средства за медиците в кърджалийската болница. Ще се наложи планираният международен обмен на млади архитекти от България Сърбия и Турция, да реализираме онлайн.
Ситуацията тази година изисква да преосмислим начина на действие на Ротари клуба, за да продължим да сме полезни на обществото.
Ирина Георгиева работи в предприятие за добив и преработка на скално-облицовъчни материали. Членува в младежката организация  в Кърджали Ротарк от 2008 г., а в Клуба - от 2015 г. Пет години е била секретар на организацията. От 1 юли 2020 г. до 30 юни 2021 г. ще бъде президент на Ротари клуб - Кърджали.


Вижте още

Радослав Милев: 30% от активите на Пазара в Кърджали са разпродадени

На днешната сесия общинските съветници ще гласуват предложение от Съвета на директорите на „Пазар на производителите - Кърджали” да се допълни Бизнес плана и инвестиционната програма на дружеството. Тя е приета през 2018 година, но сега се допълва и удължава. Кредитът към настоящия момент на Пазара, заедно с лихвите е  777 хиляди и 504..

публикувано на 30.07.21 в 10:30

За 51-ви път Персеидите събират ученици, студенти и астрономи на Белите брези

От 2 до 17 август на Белите брези за 51 път ще се проведе лятната школа по астрономия. За пореден път под небето на Брезите ще се съберат ученици, студенти, любители и професионални астрономи от различни български градове, училища и университети. Тази година и времето е с лагерниците, тъй като на 8 август е новолуние и ще е идеално за наблюдение на..

публикувано на 28.07.21 в 15:07

Иванка Караколева: Ако депутатите са отговорни политици, трябва да приемат актуализацията на бюджета

Правителство, синдикати и работодатели се обединиха в идеите си за актуализация на бюджета за 2021 г. На извънредно заседание Националният съвет за тристранно сътрудничество постигна съгласие и за актуализацията на на бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) и НЗОК за 2021 г. Тя предвижда до края на годината да бъдат реализирани с 2 млрд...

публикувано на 28.07.21 в 14:13

Комисар Сергей Заимов: Очакваме огнено и напрегнато лято

От 5 април до 15 ноември тази година е пожароопасния сезон за горите в област Кърджали. Периодът е обявен със заповед на областния управител в началото на месец април, не само в Кърджалийска област, но и в цяла България със заповеди на областните управители. През това време важат различни забрани за палене на огън в близост до горски масиви, поддържа..

публикувано на 27.07.21 в 17:57

Багдасаров: БСП ще продължи преговорите с ИТН, но ще отстоява основните си приоритетни политики

БСП ще продължи преговорите с "Има такъв народ" за подкрепа за правителство, като ще отстоява приоритетните за партията политики. Социалистите биха подкрепили в пленарната зала първата политическа сила, но при яснота на имената на министрите в бъдещия кабинет. Това реши Националният съвет на БСП, който се състоя на 25 юли, неделя. От партията са..

публикувано на 26.07.21 в 14:30

Д-р Фикри Гюлестан: Политиците да се държат по-скромно и да решават, а не да създават проблеми

Песимистичен оптимизъм - така определи настроенията след първото заседание на 46-ото Народно събрание, общественикът д-р Фикри Гюлестан . Според него, отказът за обща снимка на ГЕРБ и ИТН, задава въпросителни и е израз на неуважение към избирателя. А в същото време пред депутатите стоят много проблеми, един от които е четвърта вълна на..

публикувано на 22.07.21 в 15:22
Богдан Боев

Богдан Боев: Следвам мечтите си и това ме прави щастлив

Богдан Боев е един от най-добрите фотографи на дива природа в България в момента. Запленен е от света на птиците и животните от ранното си детство в Димитровград. Вече 15-на години снима дивия свят на България, а от 7-8 години е превърнал хобито си в професия, след като прекратява активната си баскетболна кариера. Опитвам се да следвам..

публикувано на 21.07.21 в 13:07