Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

След броени дни започват мачовете от държавните първенства

Иван Кръстев: Без отворени басейни подготовката на ватерполистите е изключително затруднена

Миналото лято Кърджали тържествено отбеляза 50 години от създаването на водната топка. Спомнихме си за славните времена и големите имена, защитавали през годините цветовете на "Арда".
Днес за този спорт се говори с тревога, защото настоящето и бъдещето му е под въпрос. На последната сесия на общинския съвет стана ясно, че кметът Хасан Азис не смята да пуска в действие басейните в комплекс "Арпезос" от съображения за сигурност с условия на коронавирусна епидемия. А после планира отдаване на съоръженията на концесия.
В момента в клуба по водна топка "Арда" - Кърджали има 57 състезатели, официално картотекирани в Българска федерация по водна топка.
Треньорът Иван Кръстев споделя своите тревоги, че функционирането на басейни, където да се тренира, за един плувен спорт като водната топка, е решаващ фактор. Притесненията му се засилват с наближаването на важни състезания. Чуйте в звуковия файл разговора на Валентина Иванова с Иван Кръстев::

Иван Кръстев: Предпоследната и последната седмица на юли имаме състезания на девойки U15, на момчета U15, а през август в Китен - на момчета U11 и U13. Тази година община Кърджали няма да отваря покрития басейн, което страшно много затруднява нашата работа. Покритият басейн е пълен, температурата на водата е 23 градуса. Може само да се сложат препарати и да ни пуснат да работим там. Толкова години все нямахме басейн, все подготовката ни куцаше. Сега вече започнахме да виждаме плода на нашия труд и ето, че пак сме слезли на най-долното стъпало.

В продължение на един месец тренирахме в един частен басейн, за което сме много благодарни на собственика. Но вече има плажуващи и там не можем да продължим. Единственото възможно решение, което сме взели, е да правим по 2-3 тренировки седмично на язовир "Кърджали". Сега мислим как да подготвим децата U11, U13 и U15, за да можем да участваме в предстоящите турнири и да завършим Държавното първенство по водна топка.

Вижте още

Комисар Сергей Заимов: Очакваме огнено и напрегнато лято

От 5 април до 15 ноември тази година е пожароопасния сезон за горите в област Кърджали. Периодът е обявен със заповед на областния управител в началото на месец април, не само в Кърджалийска област, но и в цяла България със заповеди на областните управители. През това време важат различни забрани за палене на огън в близост до горски масиви, поддържа..

публикувано на 27.07.21 в 17:57

Багдасаров: БСП ще продължи преговорите с ИТН, но ще отстоява основните си приоритетни политики

БСП ще продължи преговорите с "Има такъв народ" за подкрепа за правителство, като ще отстоява приоритетните за партията политики. Социалистите биха подкрепили в пленарната зала първата политическа сила, но при яснота на имената на министрите в бъдещия кабинет. Това реши Националният съвет на БСП, който се състоя на 25 юли, неделя. От партията са..

публикувано на 26.07.21 в 14:30

Д-р Фикри Гюлестан: Политиците да се държат по-скромно и да решават, а не да създават проблеми

Песимистичен оптимизъм - така определи настроенията след първото заседание на 46-ото Народно събрание, общественикът д-р Фикри Гюлестан . Според него, отказът за обща снимка на ГЕРБ и ИТН, задава въпросителни и е израз на неуважение към избирателя. А в същото време пред депутатите стоят много проблеми, един от които е четвърта вълна на..

публикувано на 22.07.21 в 15:22
Богдан Боев

Богдан Боев: Следвам мечтите си и това ме прави щастлив

Богдан Боев е един от най-добрите фотографи на дива природа в България в момента. Запленен е от света на птиците и животните от ранното си детство в Димитровград. Вече 15-на години снима дивия свят на България, а от 7-8 години е превърнал хобито си в професия, след като прекратява активната си баскетболна кариера. Опитвам се да следвам..

публикувано на 21.07.21 в 13:07

Димитър Димов: Правителство ще има, Парламентът няма да е с дълъг живот

На 21 юли, новият 46-ти парламент започва официално работа. Първото заседание на новоизбраните 240 народни представители от шестте партии, е насрочено от президента Румен Радев за 9 часа.  Чакам да започне весело, интересно, а след това да прелее в сериозна политическа работа. Очакват ни интересни и наситени седмици, в които трябва да се вземе..

публикувано на 20.07.21 в 17:10
Люпчо Куртелов

Страх спира българските граждани в Северна Македония да гласуват?

Изключително слаб интерес към изборите у нас, от хората с българското гражданство в Северна Македония сочат наблюденията. Стотици хиляди са притежателите на български документи за самоличност в западната ни съседка, но едва малко над 600 са упражнили едно от основните си права, произтичащи от този факт. Възможно е сред причините да е страх от..

публикувано на 15.07.21 в 18:06
Агоп Узунбохосян

Арменците в Кърджали отказват астронавт за космоса

Като авантюра определи Агоп Узунбохосян, едно от лицата на „синята идея“ в Кърджали и пионер на демократичните промени, стъпката на Слави Трифонов да анонсира проект на кабинет и приоритети още преди да е конституирано Народно събрание и преди да е връчен мандат на „Има такъв народ“ да съставя правителство. Аргументът за мнението му е, че Слави..

публикувано на 15.07.21 в 14:58