Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Звездата на "Арда бокс" участва с двустранна среща в Харков

Макар и с контузия, боксьорът Ергюнал Сабри записа първа победа в Украйна

Снимка: Мехмед Реджеб


Звездата на "Арда бокс" Ергюнал Сабри - Оги представя България на двустранна среща в Украйна. В първия си мач в Харков той спечели убедителна победа в категория 52 кг. Чуйте в звуковия файл подборности за двубоя, споделени от Стоян Узунов, треньор на  "Арда бокс", в разговор с Валентина Иванова:
Стоян Узунов: В първата си среща в Харков Ергюнал е победил с 3:0 съдийски гласа представителя на домакините, който е шампион на Украйна за младежи до 22 години. Противникът му е бил с около 2 кг по-тежък от категория, в която играят - 52 кг.

Нашият състезател е взел първия рунд безапелационно, във втория при удар е получил контузия на палеца на дясната ръка. Изиграл е мача до края със силни болки. Въпреки това е успял да победи, което показва силен характер. Това не е решаващ турнир, но трупането на опит и самочувствие е важно за него.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

До средата на годината: Решават за пълно интегриране на България и Румъния в Шенген

Белгийското председателство на ЕС и всички страни-членки да приемат до средата на годината решение за пълно интегриране на България и Румъния в Шенген. Това се казва в проекторезолюция, която се очаква да бъде гласувана днес в комисията по петиции на Европейския парламент. Документът е посветен на проблемите при обработката на тежкотоварни превозни..

публикувано на 19.03.24 в 10:25

Светият Синод избира наместник-председател

Светият Синод се събира на заседание, за да избере наместник-председател. Според Устава на Българската православна църква архиереите трябва да направят избора в седемдневен срок от кончината на патриарха. Заседанието ще започне в 10 часа. "В Устава на Българската православна църква е разписано, че наместник-председателят със Светия Синодуправлява..

публикувано на 19.03.24 в 09:25
Даниела Павлова

Кърджали е домакин на престижно състезание по английски език

Повече от 800 ученици от цялата страна идват в Кърджали за най-престижното състезание по английски език, организирано от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Това е седмо издание. В него участват възпитаници на училища и езикови школи и центрове, които са на възраст между 8 и 18 години. Състезанието протича на три етапа. Първият е..

публикувано на 15.03.24 в 14:44

Отец Гарена за патриарх Неофит: Това е последният мохикан на добротата

Отец Петър Гарена реагира емоционално на вестта за смъртта на патриарх Неофит. Отец Гарена има лични спомени от студентските си години в Богословския факултет с духовния баща на българския народ. Според кърджалийския свещеник починалият патриарх е последният мохикан на добротата.  През сълзи той, отец Петър каза:  "Това е последният мохикан на..

публикувано на 14.03.24 в 16:07

Отец Ангел: Патриарх Неофит бе смирен и мъдър духовник

"Патриарх Неофит бе смирен и мъдър духовник. Ще го запомня като един достоен пример за всички вярващи християни", каза отец Ангел, служещ в църквата "Св. Успение Богородично" в кв. "Гледка" в Кърджали.  На въпрос, какъв трябва да бъде новият патриарх на България, отец Ангел отговори: "Новият патриарх трябва да продължи достойно делото на Негово..

публикувано на 14.03.24 в 15:44

Отец Николай Величков призова хората да се помолят за душата на патриарх Неофит

Отец Николай от храма "Св. Йоан Предтеча" в Кърджали посрещна с мъка новината за кончината на патриарх Неофит. Той  призова хората да се помолят за душата му.  " Бог да прости и да всели във Вселената на праведните в Царството небесно нашият ангел светейшен българският патриарх Неофит! Загубихме светла личност, миротворец, блажен човек, надарен..

публикувано на 14.03.24 в 15:30

Турски митничари откриха мигранти увити във фолио на влизане в България

 Турски митничари откриха мигранти увити във фолио на влизане в България.  Нелегалните мигранти, които се опитват да преминат през турско-българската граница, се покриват с алуминиево фолио, за да не може рентгеновият апарат да засече телесната им температура, съобщават турските медии. Последният случай е бил засечен на граничния пункт..

публикувано на 14.03.24 в 11:40