Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Три шампионски титли и 8 медала спечелиха каякарите на "Арда"


С пълна кошница медали се завърнаха състезателите от Спортен клуб по кану каяк "Арда" - Кърджали от приключилото в Пловдив Държавно лично първенство. Три златни, три сребърни и две бронзови отличия добавиха към колекцията на отбора Венцислав Илков и Емирджан Дурали. Въпреки пандемията и финансовите затруднения младите надежди показаха качества и желание за победа и защитиха името на кърджалийската школа в каяка. Треньорът Янко Мандаджиев обобщава резултатите през сезона.

Янко Мандаджиев: При момчетата до 10 години на мини каяк Метин Ахмед зае 7-мо място. В първия ден от първенството Венцислав Илков извоюва първа шампионска титла в кариерата си на едноместен каяк 1000 метра във възрастова група момчета до 14 години. В следващите дни той показа възможностите си и се качи още веднъж на върха, спечелвайки дисциплината 2000 метра убедително, с 5 секунди преднина пред останалия втори състезател на „Левски“. Само на 500 метри Венци отстъпи на представителя на клуба от Асеновград и остана втори. Венци има потенциал да се бори за медали при юноши младша възраст и аз очаквам тепърва добри постижения от Венцислав.

Емирджан Дурали участва на едноместен каяк при Юноши старша възраст, макар че е по-горна група за него, но не се даде лесно на батковците и спечели 2 бронзови медала на 500 м и на 5000 м. Интересното при Емирджан е, че на 500 метра даде резултат 1 минута и 47 секунди, което е негов личен рекорд. В своята възрастова група Емирджан също показа класа, макар че отстъпи от миналогодишните си постижения, когато спечели 3 златни медала от трите дисциплини. Сега той стана втори на 500 и на 1000 метра, но завоюва шампионската титла на 5000 м.

На двойка каяк при Юноши младша възраст Радослав Василев и Никола Иванов участваха на 200, 500 и 1000 метра. Най-добре се представиха на 1000 метра, завършвайки на 8 място.

При мъжете Мариян Димитров завърши на 9-то място в дисциплината 200м, а Георги Пройков се класира на трето място в „Б“ финала на 500 м и на пето в „Б“ финала на 1000 м.
Вижте още

Тестването срещу Ковид-19 задължително в Гърция

Властите в Гърция масово тестват населението, за да се установят реалните нива на разпространение на вируса. Гръцки острови привличат туристи с ваксиниране на всички жители.  Пандемията показва тенденция на ограничено влияние, съобщават здравните власти в южната ни съседка. Гърция получи днес поредната пратка от 2,5 милиона теста за Covid-19. От..

публикувано на 16.04.21 в 16:34

Благоустрояват централния парк на Джебел

Продължава благоустрояването на централния парк в Джебел. Новите дейности са заложени по проект, който бе подписан днес от кмета Неджми Али с Държавен фонд „Земеделие“ и местната инициативна група „Ардино-Джебел“. „Проектът включва обновяване на зелени площи, паркова алейна мрежа, изграждане на детска площадка, спортна площадка на открито,..

публикувано на 16.04.21 в 15:34

Ботевци участваха виртуално в сесия на Европейския парламент

Ученици от Езиковата гимназия "Христо Ботев" в Кърджалии участваха в онлайн заседание на парламента в Страсбург, заедно с 1300 ученици от 102 училища от 24 страни. Виртуалното присъствие е за младшите посланици на "Ботев" и за тяхната активната и съдържателна дейност, за заявената им устойчива гражданска позиция  през учебната 2019-2020 г. , съобщиха..

публикувано на 16.04.21 в 15:31
Ардино

Стартира обновяването на градския парк в Ардино

В Ардино започна обновяването на градския парк по проект „Обновяване на парк за широко обществено ползване в град Ардино”. Началото на строителните дейности даде кметът Изет Шабан . Проектът предвижда промяна на старите и изграждане на нови алеи, полагане на настилка от нови тротоарни плочи, оформяне на цветни площи с градински бордюри, разширяване и..

публикувано на 01.04.21 в 17:45

Предвижда се нова визия за централната част на Момчилград

Почти е готов проектът за обновяване, реконструкция и архитектурно оформление на централния градски площад в Момчилград . След окончателното му довършване, общината ще кандидатства с него за финансиране. Проектът цели запазване на основната функция пространството като център на града, средище за осъществяване на различни културни и социални събития и..

публикувано на 31.03.21 в 18:26

Златен медал за Рухан Расим

Борецът Рухан Расим от клуб „Крепост”-Стремци отново се окичи със златен медал. Това стана на международния турнир за мъже и жени до 23 години „Петко Сираков – Иван Илиев“. Надпреварата се проведе в зала „Диана“, а в трите дни за призовите места спориха борци от 10 страни .  Над 200 състезатели от изявени в свободната борба школи се събраха в..

публикувано на 31.03.21 в 14:13

Родопското село Момчиловци заспа зимен сън

"По-скоро е зима, отколкото пролет. И в момента Момчиловци няма гости от страната"  каза Сийка Суркова, кмет на смолянското село. Животът на хората в село Момчиловци замря, къщите за гости затвориха врати. "Тази сутрин снегът ни е около 30 сантиметра" информира кметицата и допълни, че животът на хората в родопското село коренно се е променил с..

публикувано на 24.03.21 в 16:24