Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Четири призови места завоюваха пилотите на "Кинекс Рейсинг" в Самоков

Снимка: Кинекс Рейсинг


От 25 до 27 септември в Самоков се проведе вторият кръг от националното първенство по офроуд. 56 състезателни автомобила се впуснаха в екстремната надпревара. Тежкото трасе затрудни състезателите и доведе до много произшествия. Пет участващи екипажа от кърджалийския клуб "Кинекс Рейсинг" се завърнаха с 4 призови места. Председателят на клуба Пламен Богданов разказва повече за участието в разговор с Валентина Иванова:


Пламен Богданов: В Самоков се състоя вторият кръг на националното първенство. Състезанието беше с нетипично тежки трасеета дори за офроуда. Първият ден от петте ни автомобила трите претърпяха инциденти. Гергана и Живко катастрофираха и финишираха с 2 часа закъснение. Илиян и Влади получиха силен удар при дупка и леко се разконцентрираха. Аз участвах като втори пилот с Ангел Костадинов в клас "Трофи Стандарт Плюс". Блъснаха ни лошо отзад, вслбедствие на което получихме лека загуба на съзнание. Затова останахме на второ място в общото класиране със 7 минути закъснение за трите дни.Влади и Илиян при бъгитата загубиха първото място с 24 секунди закъснение.

Класирането на пилотите на "Кинекс Рейсинг" - Кърджали:
- Атанас Васев/ Петър Лесов са първи в кралският клас на модифицираните Т1. В същия клас Цветан Моллов/ Георги Баджалов са трети 
- Живко Михайлов/ Гергана Михайлова - четвърти.
- В класа на най-бързите UTV Buggi, Владислав Велков/ Илиян Георгиев изпуснаха първото място с минималните 24 секунди.
- При заводските автомобили Ангел Костадинов/ Пламен Богданов са втори.

Вижте още
Ардино

Стартира обновяването на градския парк в Ардино

В Ардино започна обновяването на градския парк по проект „Обновяване на парк за широко обществено ползване в град Ардино”. Началото на строителните дейности даде кметът Изет Шабан . Проектът предвижда промяна на старите и изграждане на нови алеи, полагане на настилка от нови тротоарни плочи, оформяне на цветни площи с градински бордюри, разширяване и..

публикувано на 01.04.21 в 17:45

Предвижда се нова визия за централната част на Момчилград

Почти е готов проектът за обновяване, реконструкция и архитектурно оформление на централния градски площад в Момчилград . След окончателното му довършване, общината ще кандидатства с него за финансиране. Проектът цели запазване на основната функция пространството като център на града, средище за осъществяване на различни културни и социални събития и..

публикувано на 31.03.21 в 18:26

Златен медал за Рухан Расим

Борецът Рухан Расим от клуб „Крепост”-Стремци отново се окичи със златен медал. Това стана на международния турнир за мъже и жени до 23 години „Петко Сираков – Иван Илиев“. Надпреварата се проведе в зала „Диана“, а в трите дни за призовите места спориха борци от 10 страни .  Над 200 състезатели от изявени в свободната борба школи се събраха в..

публикувано на 31.03.21 в 14:13

Родопското село Момчиловци заспа зимен сън

"По-скоро е зима, отколкото пролет. И в момента Момчиловци няма гости от страната"  каза Сийка Суркова, кмет на смолянското село. Животът на хората в село Момчиловци замря, къщите за гости затвориха врати. "Тази сутрин снегът ни е около 30 сантиметра" информира кметицата и допълни, че животът на хората в родопското село коренно се е променил с..

публикувано на 24.03.21 в 16:24

Емил Мартинов се записа в историята на "Арда1924"

Емил Мартинов стана първият футболист в историята на АРДА, който изигра 50 мача в елита на българския футбол с екипа на АРДА. Това стана в мача с Локомотив Пловдив в среща от 22-ри кръг на efbetЛИГА. Мартинов се присъедини към клуба през 2019г., когато отборът за първи път в своята история получи право на участие в най-високото ниво на родния..

публикувано на 24.03.21 в 13:13

Денят в Кърджали започна със сняг

Сняг вали от сутринта в Кърджали , като към 9 часа снеговалежът  се засили . Вали и над почти цяла Хасковска област . Всички машини работят по  разчистването на републиканската пътна мрежа.  Всички пътища са проходими при зимни условия. Няма информация за сериозни пътни инциденти. На много места в страната ще вали  сняг, като в планините и..

публикувано на 24.03.21 в 10:53
Неделино

В Неделино забраниха провеждането на пазарните дни

Боян Кехайов, кмет на община Неделино, издаде заповед с която се забранява провеждането на пазарни дни.  Във връзка със заповедта на министъра на здравеопазването и зачестилите случаи на COVID-19 на територията на общината  са въведени нови противоепидемични мерки за периода 22 - 31 март. Сред тях са преустановяването на   провеждането на събирания и..

публикувано на 22.03.21 в 16:39