Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

И момичетата, и момчетата на "Родопи" са на първо място отборно

Голям успех на момчилградската школа по тенис на маса на "Млад олимпиец"

Момчилград отново бе домакин на турнира "Млад олимпиец", за купа България за деца до 12 години. Как премина състезанието ще научим от Димитър Караиванов, член на управителния съвет на Спортен клуб по тенис на маса "Родопи" - организатор на турнира, в звуковия файл:

Димитър Караиванов: От петък до неделя, в две от залите на Спортен клуб по тенис на маса Родопи” - Момчилград се проведе Първият етап на Националния турнир по тенис на маса за мини кадети и мини кадетки „Млад олимпиец”- за Купата на България. Турнирът „Млад олимпиец” е създаден по идея на  европейската шампионка по тенис на маса  от Момчилград  Даниела Гергелчева. В него участваха 25 мини кадетки и 50 мини кадети от 16 клуба от Южна България.

След тридневни битки и емоционални срещи класирането придоби следния вид:

При мини кадетките на първо място е Жаклин Райкова от София, следвана от Нина Николова от Перник. На двете трети места са- сестрите Сезен и Селен Мустафа от Момчилград

При мини кадетите най-добре се представи Йордан Генов от Панагюрище, следван от Ивайло Караусев от Момчилград. На трето място се класираха двама: Никола Генчев  от "Стоянстрой" и Джанер Юсеин от "Родопи"- Момчилград

И двата състава на СКТМ "Родопи" - за мини кадети и за мини кадетки, са на първо място отборно, което се определя от представянето на децата в личното първенство. Така можем да отчетем голям успех на момчилградската спортна школа по тенис на маса.Вижте още

Наталия Михалевска: Благодаря на Кондикови, че запазиха ентусиазма си през годините

През октомври 2020 г. се навършват 40 години от създаването на мажоретния състав "Фаворитки" в Средно училище "Отец Паисий" в Кърджали. Основателят Димитър Кондиков среща одкрепа в директорите на училището: Иван Стоилов, Наталия Михалевска и Златко Атанасов. Чуйте какво си спомня Наталия Михалевска в разговор с Валентина Иванова: Наталия..

публикувано на 22.10.20 в 17:39

Адлен Шефкет, народен представител от ДПС: След изтичането на мандата Караянчева няма да се върне в Кърджали

След изтичането на мандата на това народно събрание Цвета Караянчева няма да има очи да се върне в Кърджали, прогнозира народната представителка от ДПС Адлен Шефкет. Тя коментира, че ДПС е следяло отблизо дейността на председателят на Народното събрание. Оставката на Цвета Караянчева е била поискана сега, защото са се натрупали много..

публикувано на 20.10.20 в 17:11

Колоритна изложба за Деня на Кърджали в Керимовата къща

Есенната изложба събира за пръв път след началото на пандемията кърджалийските художници в Керимовата къща. Поводът - празникът на Кърджали, 21 октомври. Часът е 18, но всеки може да дойде и по-късно, защото празникът н а изкуството продължава до вечерта. Цвят в деня на Кърджали ще добавят 20 майстори на четката, които се представят с 40..

публикувано на 20.10.20 в 13:12

Стела Тодорова: Имах късмет да работя със Стефана Василева, забележителен учен и ерудит

Наближава 21 октомври - Деня на Кърджали. Обикновено тогава се обявяват почетните граждани, но тази година няма да има наградени. Затова ви предлагам да си спомним за удостоения със званието през 2009 г. Това е Стефана Василева - една жена, която години наред обикаля надлъж и шир Източните Родопи като доброволен природозащитник. Спасява от унищожение..

обновено на 19.10.20 в 17:09

Пламен Даракчиев представя книгата си "ДНК на прехода" в Кърджали

Макар че от години живее в София, Пламен Даракчиев е добре познат в Кърджали, където е живял и работил като журналист в местни вестници и кореспондент в централния печат. Той е един от първите членове на неформални сдружения като „Подкрепа“, „Екогласност“ и Независимото дружество за защита правата на човека преди 10 ноември 1989 година. 30 години след..

публикувано на 19.10.20 в 11:45

Български екипажи са победители във всички класове на "Кърджали офроуд фест-2020"

10-тото юбилейно издание на Кърджали офроуд фест завърши успешно, макар и с по-малко участници, заради епидемията. Победители във всички категории станаха български пилоти. Директорът на състезанието Тодор Христов ще съобщи класирането в различните класове. Чуйте в звуковия файл интервюто на Валентина Иванова с Тодор Христов: Тодор Христов:..

публикувано на 19.10.20 в 09:59

Д-р Тодор Черкезов: Честит празник, колеги! Прекланям се пред вашия труд!

Днес Православната църква отбелязва деня на Свети Иван Рилски Чудотворец, обявен за покровител на България, а българските лекарите празнуват своя празник. С д-р Тодор Черкезов, директор на най-голямото лечебно заведение в област Кърджали, говорим за самочувствието на медиците, за връзката лекар-пациент и за предизвикателствата пред здравната система,..

публикувано на 19.10.20 в 08:43