Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боксьорът Ергюнал Сабри стана републикански шампион, отива на Световно



Боксьорът на "Арда Бокс" в категория 48 кг. Ергюнал Сабри-Оги грабна медала и стана републикански шампион, с което си осигури и участието на Световното първенство в Белград следващия месец. 

На финала на Държавното лично отборно първенство за мъже, което започна в Пловдив на 22 септември, Оги победи категорично и с лекота състезателя на "Бдин" Николай Красимиров. Турнирът се проведе в залата на боксов клуб "Ботев" и се се наблюдаваше лично от селекционера на националния ни тим Жоел Арате, разказа Ергюнал Сабри.

Оги, който традиционно взимаше участие в категория 49 кг вече се адаптира в новата теглова дисциплина 48 кг. на база новите теглови категории, въведени от международната федерация. В първенството участие взеха 114 боксьора от 38 клуба. Най-много боксьори бяха записани в категория до 71 килограма -16, а с един по-малко при 63.5-килограмовите.

В понеделник 27 септември Оги заминава на лагер с националния отбор, сподели още боксьора. За съжаление обаче ще са нужни лични средства, за да може личния му треньор Стоян Узунов да получи акредитация и да замине с него. Оги благодари на Община Кърджали за подкрепата която му е оказвала до момента и се надява и този път да поучи подкрепа от нея за предстоящото Световно. 

Цялото интервю на Ангел Шенков с Ергюнал Сабри-Оги чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
рокери мотори

Празниците на Харманли започват с "Магията на хляба"

Празниците на Харманли започват с изложба "Магията на хляба". Това се съобщава на сайта на общината, където е качена и програмата за Деня на града - 2 май.  Афишът предвижда изложби, творчески вечери, прожекция на филм и среща със снимачния екип. Мотористи от местния клуб "Чакалите" ще изнесат шоу, както и ще направят почетна обиколка на града на 27..

публикувано на 15.04.24 в 17:21

Втори фермерски фестивал в рамките на една година ще има в Момчилград

Второто издание ще има фермерският фестивал в Момчилград. Той ще се проведе на 25 и на 26 май. Организатори са община Момчилград и сдружението на "Обединени български животновъди" с подкрепата на Министерство на земеделието. През пролетта на миналата година за първи път беше проведен фармфест "Момчилград". В подножието на лесопарк "Момчил юнак"..

публикувано на 15.04.24 в 17:19

Почти 100 души загинаха в катастрофи от януари досега

97 души са загинали при пътни инциденти у нас от началото на годината. От Асоциацията на пострадалите при катастрофи съобщиха, че една от основните причини за пътните проблеми е в множеството неизправни автомобили, които се движат по пътищата. Новите правила, които действат от края на месец август миналата година с конфискуването на автомобили, когато..

публикувано на 14.04.24 в 09:21

Община Свиленград работи по нов модел за управление на отпадъците

В община Свиленград се работи по нов модел за управление на отпадъците. Работи се по проект "Въвеждане на добра практика по пътя към нулеви отпадъци", който е финансиран по оперативна програма "Околна среда". "Целта беше в определени пилотни райони да започнем да измерваме количеството отпадък от различните потребители и да направим..

публикувано на 12.04.24 в 11:43

Депутатите решават – 100 лв. великденска добавка за бедните пенсионери

В Парламента решават днес дали великденската добавка за най-ниските пенсии да бъде 100 лв. Първоначалното предложение, внесено от ГЕРБ СДС и ДПС, беше за 75 лв. великденска добавка за всички с пенсии под линията на бедност. То беше прието на първо четене в зала миналата седмица, срещу него гласуваха само от ПП-ДБ с мотива, че..

публикувано на 12.04.24 в 10:29
Веселин Недев, бивш депутат от ПП-ДБ от Хасково

Веселин Недев от Хасково напусна Народното събрание

Бизнесменът Веселин Недев от Хасково напусна Народното събрание, защото финансовият министър в кабинета „Денков – Габриел“ Асен Василев се върна като народен представител от ПП-ДБ. Това става задено с встъпването на служебното правителство „Главчев“. Припомняме, че с последните промени в Конституцията на Република България, Народното събрание не..

публикувано на 10.04.24 в 14:25
Празнуват Рамазан Байрам в с. Глухар

Жители на Глухар отбелязаха заедно Рамазан Байрам

За първи път жителите на село Глухар се събраха в центъра на селото, за да отбележат Рамазан Байрам.   Първият ден на Рамазан Байрам, рано сутринта жителите на селото се събраха в пространството между джамията, кметството и читалището. Възрастните наредени в редица раздаваха бонбони на децата. “Преди децата ходеха от къща на къща и събираха бонбони...

публикувано на 10.04.24 в 14:11