Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Кулинарната книга "Ухае на... България" издаде зад граница Петя АргироваКнига, посветена на българската кухня, издаде приятелката на радио Кърджали и "Вкусен следобед" Петя Аргирова от Германия.

Книгата „Ухае на… България“ може да бъде купена онлайн по целия свят.

Книгата е базирана на големите български класики, станали популярни първо в блога "Ухае на.... ". Рецептите са изпитани безброй пъти от Петя, а инструкциите са кратки и ясни, придружени със снимки.

Книгата е подходяща за тези, които за първи път се опитват да направят пържени филийки, пиле с ориз или пък телешко варено. За тези, на които досега кексът или крем карамелът все не са били както трябва или пък вече, най-накрая, искат да добавят още нещо към репертоара си, като шпиковано печено месо или салата от спаначени коренчета. Самата книга от 224 страници е отпечатана с грижа към природата, и затова няма стотици копия тираж, а всяка книга се печата индивидуално за всеки, пожелал да си я вземе .Навсякъде по света може да ухае на България!, обича да казва авторката.

Работим по въпроса за печат в България и се надяваме скоро книгата да стане много по-достъпна за всички, споделя още Петя Аргирова. Откриваме я след хубава есенна разходка из Рейнланд Пфалц, която се простира в границите на Национален парк Температурата в този дъждовен за България ден, там е 18 градуса. Есента в Германия е най-хубавият сезон, казва Петя. Самата тя винаги отделя време да се поразходи в този сезон, не само заради любовта си към природата, но и заради това, че това е един от най-добрите планински маршрути за преходи.

Чуйте разговора с Петя Аргирова.Вижте още
Кметът на Община Момчилград Илкнур Кязим

Тринадесета международна среща на момчилградчани от цял свят

Международна среща на момчилградчани предстои да се проведе за тринадесети път тази година. Събитието ще е в дните между 25 и 30 юли, а мотото - "Момчилград винаги в сърцето ми". Срещата е традиционна и в дните, когато се провежда в Момчилград се завръщат много местни хора, живеещи във вътрешността на страната и в чужбина. Един от акцентите на..

публикувано на 03.07.22 в 23:55

Кадир Мустафов, БАЗ: Очакват се масови протести, ако спрат компенсациите за тока на бизнеса

Ресторантьори пишат до президента Румен Радев с молба да наложи вето за стафката от 9% за слабоалкохолните напитки да не се променя на 20 %. Те настояват още компенсациите за тока, които бизнеса получава да не бъдат спирани.   На 1 юли, ДДС за слабоалкохолните напитки се увеличава от 9 на 20%, след като Народното събрание не прие..

публикувано на 30.06.22 в 15:27

Италианското панджиало - от жълт хляб до десерт, подобен на брауни

Как ви звучи в хубавото слънчево време, да си хапнете сладкиш, разхладен приятно със сладолед и освежен с   черешов конфитюр или сладко. Тук ни идва на помощ и черният шоколад , както и тъмното какао. В панджиалото, което означава жълт хляб и е бил приготвян по коледа, се вплитат аристократични аромати като този на шафрана , различни ядки и..

публикувано на 29.06.22 в 17:13

Славейковци дискутираха с детския омбудсман на Исландия правата на връстниците си

Възпитаници на СУ „Петко Рачов Славейков“ в Кърджали дискутираха въпроси за посредничеството при защита правата на детето с детския омбудсман на Исландия Салвьор Нордал и нейния правен консултант. Това се случи по време на годишната среща на Националната мрежа за децата (НМД), която се проведе в Трявна.  Област Кърджали беше  представена от..

публикувано на 29.06.22 в 15:57
Есен Устренска педи ефир

Пътешественицата Есен Устренска: Сирийците очакват туристи, там не е страшно

Есен Устренска е сред малцината европейци, които са влизали в Сирия през последните единадесет години, след началото на войната. Тези географски ширини винаги са били мечта за младата адвокатка от Кърджали, която е страстен пътешественик. „Когато войната в Украйна избухна, тогава вече моите емоции преляха и нещо в мен също избухна. И всички очи..

публикувано на 27.06.22 в 00:34
Орхан Бакал

Орхан Бакал: В Германия не посрещат с рози, всичко се отвоюва

Нашият редовен слушател Орхан Бакал е от не многото хората, които имат и българско, и немско, и турско гражданство. Живял е в трите страни и разказа какво е общото в живота ни, какво е различното и какво не знаем едни за други. През 90-те години е завършил българска филология. Две години по-късно, като следдипломна квалификация – турски..

публикувано на 27.06.22 в 00:17

В Полковник Серафимово отново ще се пеят песните на Георги Чилингиров

Чeтвъpти нaциoнaлeн фoлĸлopeн фecтивaл c мeждyнapoднo yчacтиe „C пecнитe нa Гeopги Чилингиpoв“ щe ce пpoвeдe нa 25 и 26 юни в родното село на родопския певец Πoлĸoвниĸ Cepaфимoвo. Cъбитиeтo щe бъдe oтĸpитo в cъбoтa, в 11.00 чaca. Фестивала е с конкурсен характер. Тричленно жури ще оценява участниците. Това са: Елена Каневска; Мария Бебелекова и..

публикувано на 23.06.22 в 11:30