Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Кулинарната книга "Ухае на... България" издаде зад граница Петя АргироваКнига, посветена на българската кухня, издаде приятелката на радио Кърджали и "Вкусен следобед" Петя Аргирова от Германия.

Книгата „Ухае на… България“ може да бъде купена онлайн по целия свят.

Книгата е базирана на големите български класики, станали популярни първо в блога "Ухае на.... ". Рецептите са изпитани безброй пъти от Петя, а инструкциите са кратки и ясни, придружени със снимки.

Книгата е подходяща за тези, които за първи път се опитват да направят пържени филийки, пиле с ориз или пък телешко варено. За тези, на които досега кексът или крем карамелът все не са били както трябва или пък вече, най-накрая, искат да добавят още нещо към репертоара си, като шпиковано печено месо или салата от спаначени коренчета. Самата книга от 224 страници е отпечатана с грижа към природата, и затова няма стотици копия тираж, а всяка книга се печата индивидуално за всеки, пожелал да си я вземе .Навсякъде по света може да ухае на България!, обича да казва авторката.

Работим по въпроса за печат в България и се надяваме скоро книгата да стане много по-достъпна за всички, споделя още Петя Аргирова. Откриваме я след хубава есенна разходка из Рейнланд Пфалц, която се простира в границите на Национален парк Температурата в този дъждовен за България ден, там е 18 градуса. Есента в Германия е най-хубавият сезон, казва Петя. Самата тя винаги отделя време да се поразходи в този сезон, не само заради любовта си към природата, но и заради това, че това е един от най-добрите планински маршрути за преходи.

Чуйте разговора с Петя Аргирова.