Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежкият сняг остави без ток села в Крумовградско

Тежки аварии оставиха без ток два района в община Крумовград, съобщи в сутрешния блок на Радио Кърджали кметът на общината Себихан Мехмед. Аварийните групи на EVN работя за възстановяване на захранването на селата Девесилово, Девесилица, Голям Девесил, Малък Девесил, Егрек. Очакванията бяха до обед или най-късно до края на деня аварията да бъде отстранена. Според Себихан Мехмед заради планинския терен по-тежка е ситуацията в района на Горни Юруци, Стражец и Черничево, където също няма ток и се работи за отстраняване на аварията.

На територията на община Крумовград снегът достигна 70-80 см в района на Токачка, Малък Девесил, Аврен и Егрек, а към Горни Юруци е дори още повече, каза Себихан Мехмед.

Пътищата от републиканската и общинската мрежа са проходими, въпреки че е имало проблеми със снегопочистващата техника, коментира кметът на Крумовград. Някои от колите са закъсали, други са счупили гребла заради тежкия сняг. Привлекли сме техника от съседна община да чисти в района на Токачка, Лъжичник, Бук, Пашинци, каза Себихан Мехмед. Тя припомни, че на територията на общината има 400 махали и увери, че всички коли работят непрекъснато, за да почистят пътищата и към най-малките населени места.


повече може да чуете в разговора на Станислава Георгиева с кмета на община Крумовград Себихан Мехмед в прикачения звуков файл



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Делян Пеевски

Съдът остави без разглеждане две жалби на ДПС-Пеевски срещу решения на ЦИК

Върховният административен съд остави без разглеждане двете жалби на фракцията около Делян Пеевски срещу отказа Централната избирателна комисия да заличи политическа партия "Движение за права и свободи“, допусната до участие в частичните местни избори на 20 октомври. Върховните магистрати приемат, че съдът не е редовно сезиран с оспорване на решението..

публикувано на 10.09.24 в 18:45

Проверяват се подписите за регистрация на ДПС-Доган

Централната избирателни комисия (ЦИК) до момента няма решение по искането на ДПС около Ахмед Доган да бъде регистрирано за самостоятелно участие в изборите на 27-и октомври. Заявлението беше внесено вчера и е придружено с над 5000 подписа. В момента се извършва проверка на тези подписи, обяви говорителят на ЦИК Росица Матева: "След като вчера ЦИК..

публикувано на 10.09.24 в 17:10

Адвокатските екипи на двете фракции в ДПС влязоха в първи сблъсък.

Адвокатските екипи на двете фракции в ДПС влязоха в първи сблъсък. Това стана във Върховния административен съд, пред който ДПС около Делян Пеевски обжалва регистрацията на партията на частичните местни избори на 20 октомври, направена с подписа на Джевдет Чакъров.  Въпреки че делото е свързано с решение на ЦИК, представител на Комисията нямаше...

публикувано на 10.09.24 в 17:06

С около 200 първокласници по-малко започва учебната година в област Кърджали

Демографската криза сви броя на учениците, които за първи път ще прекрачат школския праг в област Кърджали на 16 септември. Първокласниците през новата учебна година ще са с близо 200 по-малко в сравнение с миналата, каза за Радио Кърджали Ангелина Костова - директор на Регионалното управление по образование: "Прогнозният брой на първокласниците е..

публикувано на 10.09.24 в 15:30

В Гърция се очакват бури, властите съветват да се избягват пътувания

Важна информация за всички, избрали да почиват в Гърция идните дни! Гръцките власти предупреждават да се избягва пътуване и влизане в морето заради буря. Министърът на климатичните кризи предупреди в извънредно съобщение, че лошото време ще продължи няколко дни. Не са изключени наводнения в някои райони. Интензивни дъждове засегнаха вече островите в..

публикувано на 10.09.24 в 14:44

Да се отложи с година новата методика за изчисление на такса смет, предлагат от ГЕРБ-СДС

ГЕРБ-СДС внасят промени в Закона за местните данъци и такси, с които се предвижда отлагане с една година на влизането в сила на новата методика за изчисляване на такса битови отпадъци. Това обяви пред журналисти депутатът Николай Нанков: "За българските граждани това означава, че от 1 януари 2025 г. при сега действащите текстове на закона такса "битови..

публикувано на 10.09.24 в 13:58
Задържаната недекларирана валута

Валута на стойност 400 хиляди лв. задържаха митничарите на "Капитан Андреево"

Опит за пренасяне на недекларирани 200 000 евро с левова равностойност 391 166 лева предотвратиха митническите служители на МП "Капитан Андреево" при проверка на автобус, пътуващ от Румъния през България за Турция, съобщиха от пресцентър на Агенция "Митници".  Случаят е от неделя. В автобуса с турска регистрация и управлявано от турски гражданин,..

публикувано на 10.09.24 в 13:50