Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шеф готвач Пеньо Иванов: Дори бъркани яйца, направени с любов, са единствени и невероятни


Как се пораждат смешните ситуации в кухнята. Може ли тиганът да стане особено опасен, ако готвачът не е в настроение. И по-сериозно....Как се отразява на ястията, ако шефът в кухнята не се чувства добре или пък има лош ден, и не е в особена кондиция? Дали има някаква специална вибрация, която той предава на продуктите, така че това да се отрази и на техния вкус?
Ето и някои от забавните съвети на шеф Пеньо Иванов, който готви винаги с любов:

"Точилката се употребява САМО и ЕДИНСТВЕНО за точене на баници и погачи. Употребата й под всякаква друга форма, особено с цел превъзпитаване на чувствата на вашия мъж е строго забранена.

иганът също служи САМО и ЕДИНСТВЕНО за готвене. Колкото и да ви изкушават вокално-инструменталните ефекти от употребата му с друго предназначение.

"В случай, че решите да произнасяте на глас технологията на новата си рецепта или да си говорите със зеленчуците, за да звучите като истински ШЕФ ГОТВАЧ, избягвайте да го правите, когато готвите агнешка главичка. Изглежда странно". Нека чуем повече по засегнатите теми от Пеньо Иванов: "Хуморът в кухнята, както и в живота, се поражда от случки, които преживяваме ежеминутно и ежечасно. Аз лично много се забавлявам и много обичам да гледам филми на Чарли Чаплин, там тиганът се използва във всякакви ситуации. И това е смешно и забавно. Една класическа формула, нещо да е забавно е, да има преследване, някой да страда, и да е смешно.
При всички случаи в кухнята има моменти, когато не е безопасно.
"Имам едно такова хрумване, че няма значение какво е приготвила жената, стига да го е направила с любов и нужното внимание. Може да са едни бъркани яйца, но когато са с любов, те вече са единствени, невероятни и прекрасни.
Какво е нужно за сместа за хубави палачинки? В тестото се слага малко разтопено масло, когато са солени. Когато са десертни, в тях се добавя пудра захар, щипка канела и разтопеното масло.
"Моята теза е, че когато ядеш качествена храна, много слабо вероятно е да надебелееш.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

/musicbbn~

Вижте още

Цветен "Вкусен следобед" с Росица Пейчева!

Във втората част на предаването ще разкажем за пътя на една млада майка, Ирина Пеева към здравословните храни. Как се прави вкусна супичка, когато имаш болен син или с която Ежко Бежко лекувал животните с гората . Защо Великден е именно велик ден и защо променя коренно борбата срещу смъртта и срещу греха . Това ще ни каже художникът Хари..

публикувано на 28.04.24 в 18:25
Ивайло Атанасов за първи път представи своя творба в Керимовата къща -

Малък празник на изкуството в Керимовата къща

Областният управител Никола Чанев също не скри възхищението си: "37 картини са повече от впечатляващо. Аз се  радвам, че имаме възможност да се насладим на такива прекрасни творби от утвърдени имена,  класици, както и нови дарования.  Искам да пожелая много успех на изложбата и много  закупени картини" Никола Чанев пожела успех..

публикувано на 25.04.24 в 14:58

Ансамбъл "Филип Кутев" представя "Извори" в Кърджали

Държавният фолклорен ансамбъл “Филип Кутев“ ще представи в Кърджали най-мащабния си спектакъл “Извори”, който е част от националното турне на ансамбъла през 2024 година. Събитието ще а на 6юни, от 19 ч., в Театрално - музикален център Кърджали (театъра).   Със специалното участие на “Quarto Quartet”. В новаторския спектакъл участват над 100 певци,..

публикувано на 24.04.24 в 11:57
Група X-R@y за музиката си, инициативата

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Следва една рецепта на Росица Генчева за козунак на конци в домашни условия с точни указания за втасването на тестото . Ще чуем и защо хлебарят е добър психолог, мнение на шеф Пеньо Иванов, който също както Генчева е имал множество участия в известното кулинарно предаване на Иван Звездев. Във втората част на предаването, веднага след новините в 17..

публикувано на 21.04.24 в 18:11

Царството на дивите овце - муфлоните, е "Женда" (видео)

Единственото място в Родопите, където се срещат дивите овце - муфлоните, е Държавното ловно стопанство "Женда". Наричат го "Царството на муфлона". Някога в българските земи това е бил един от най-масово срещаните видове, който изчезва вследствие на лов. Преди няколко десетилетия започва възстановяването му. Държавно ловно стопанство "Женда" е..

публикувано на 19.04.24 в 16:56
ГКПП „Рудозем – Ксанти“

Кога ще отвори ГКПП Рудозем-Ксанти?

До края на май, 2024 г. пътят от гръцка страна при ГКПП Рудозем-Ксанти ще бъде звършен. Това прогнозира областният управител на Смолян Захари Сираков в ефира на Радио Кърджали. Той увери, че от българска страна всички процедури са изпълнени за отварянето на пункта и изрази надежда, че поне до средата на тази година "Рудозем-Ксанти" да бъде отворен за..

публикувано на 19.04.24 в 14:52
Мирослав Шопов

Лош път до яз. "Кърджали" тревожи бизнеса

Приоритетно разходване на средствата от бюджета за туризъм за обекти, които са с най-голяма посещаемост препоръчват бизнесмени от бранша. Имат подозрения, че с пари от 85-те хиляди за финансиране на дейности по Програмата за развитие на туризма в община Кърджали ще бъдат асфалтирани селски улици в неатрактивни за туристите села, за да се изпълнят..

публикувано на 17.04.24 в 13:43