Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Радио Кърджали отпразнува шестия си рожден ден с приятели и китка фолклор


Радио Кърджали отпразнува шестия си рожден ден в непринудена атмосфера - на рибния ресторант "Емона", с много приятели и гости, които се включиха с радост в купона.
Наши гости бяха програмният директор на БНР Даниела Късовска, както и управленците на други отличници в ефира - директорът на радио Стара Загора Здравко Георгиев, на радио Благоевград  Рина Далева и на радио Видин Огнян Първулов, които споделиха нашият празник. Той бе отбелязан нетрадиционно - с импровизиран Сутрешен - вечерен блок, в който бе вплетена китка фолклор и голяма доза хумор. Нека чуем репортажа как празнуваха колегите от Радка Петкова.

Галерия

Вижте още

Ясни са участниците от Хасково в Националния събор в Копривщица

Определиха груповите и индивидуални участници от Хасково за 12-ия Националния събор на народното творчество в Копривщица от 5 до 7 август. Това са: 1. Музикална школа по народно пеене към Младежки център в Хасково. Школата ще се представи с двама участници – Николета Жулиянова, с изпълнения „Доюерьо, мое майчина“ и „Калинчице, девойчице“..

публикувано на 05.07.22 в 12:28
Кметът на Община Момчилград Илкнур Кязим

Тринадесета международна среща на момчилградчани от цял свят

Международна среща на момчилградчани предстои да се проведе за тринадесети път тази година. Събитието ще е в дните между 25 и 30 юли, а мотото - "Момчилград винаги в сърцето ми". Срещата е традиционна и в дните, когато се провежда в Момчилград се завръщат много местни хора, живеещи във вътрешността на страната и в чужбина. Един от акцентите на..

публикувано на 03.07.22 в 23:55

Кадир Мустафов, БАЗ: Очакват се масови протести, ако спрат компенсациите за тока на бизнеса

Ресторантьори пишат до президента Румен Радев с молба да наложи вето за стафката от 9% за слабоалкохолните напитки да не се променя на 20 %. Те настояват още компенсациите за тока, които бизнеса получава да не бъдат спирани.   На 1 юли, ДДС за слабоалкохолните напитки се увеличава от 9 на 20%, след като Народното събрание не прие..

публикувано на 30.06.22 в 15:27

Италианското панджиало - от жълт хляб до десерт, подобен на брауни

Как ви звучи в хубавото слънчево време, да си хапнете сладкиш, разхладен приятно със сладолед и освежен с   черешов конфитюр или сладко. Тук ни идва на помощ и черният шоколад , както и тъмното какао. В панджиалото, което означава жълт хляб и е бил приготвян по коледа, се вплитат аристократични аромати като този на шафрана , различни ядки и..

публикувано на 29.06.22 в 17:13

Славейковци дискутираха с детския омбудсман на Исландия правата на връстниците си

Възпитаници на СУ „Петко Рачов Славейков“ в Кърджали дискутираха въпроси за посредничеството при защита правата на детето с детския омбудсман на Исландия Салвьор Нордал и нейния правен консултант. Това се случи по време на годишната среща на Националната мрежа за децата (НМД), която се проведе в Трявна.  Област Кърджали беше  представена от..

публикувано на 29.06.22 в 15:57
Есен Устренска педи ефир

Пътешественицата Есен Устренска: Сирийците очакват туристи, там не е страшно

Есен Устренска е сред малцината европейци, които са влизали в Сирия през последните единадесет години, след началото на войната. Тези географски ширини винаги са били мечта за младата адвокатка от Кърджали, която е страстен пътешественик. „Когато войната в Украйна избухна, тогава вече моите емоции преляха и нещо в мен също избухна. И всички очи..

публикувано на 27.06.22 в 00:34
Орхан Бакал

Орхан Бакал: В Германия не посрещат с рози, всичко се отвоюва

Нашият редовен слушател Орхан Бакал е от не многото хората, които имат и българско, и немско, и турско гражданство. Живял е в трите страни и разказа какво е общото в живота ни, какво е различното и какво не знаем едни за други. През 90-те години е завършил българска филология. Две години по-късно, като следдипломна квалификация – турски..

публикувано на 27.06.22 в 00:17