Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Още мъртва риба е открита в района на язовир Студен кладенец



Нова мъртва риба е открита от рибари в района на язовир Студен кладенец. Според очевидци тя е изхвърлена на брега в района на селата Звезделина и Широко поле. 

По думите им рибата няма видими белези за наличие на болест или наранявания. 

Сред екземплярите се наблюдават шаран, каракуда, распер, червеноперка.

Вижте още

Социалист оглави РИК-Кърджали от името на ПП "Продължаваме Промяната"

Социалист оглави РИК-Кърджали от името на ПП "Продължаваме Промяната", а друг  член на БСП, Иван Робов ще представлява партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" като редови член на комисията.  Това става ясно от днешното решение на ЦИК, която назначи служебен състав на РИК-Кърджали. До там се стигна след като партиите не постигнаха консенсус на..

публикувано на 12.08.22 в 19:02

115 лв. ще е възнаграждението за председател на СИК за предсрочния вот

Председател на Секционна избирателна комисия ще получи еднократно възнаграждение от 115 лева за изборите на 2 октомври, за заместник-председател и за секретар ЦИК определи възнаграждение от 100 лева, а на членовете ще се платят по 85 лева. Допълнително ще се плащат по 15 лева на членовете на СИК, които ще получават устройствата за машинно гласуване,..

публикувано на 03.08.22 в 14:20

ЦИК определи срок за консултации за РИК

Централната избирателна комисия (ЦИК) реши, че до 7 август при областните управители трябва да се проведат консултации за съставите на Районните избирателни комисии (РИК), срокът е законоустановен - 55 дни преди провеждането на изборите на 2 октомври. Консултациите са публични и в тях участват представители на партиите и коалициите от 47-ото Народно..

публикувано на 03.08.22 в 09:27
Милен Митев

Милен Митев: Като обществена медия се борим за достоверност и качество

Преди броени дни Съветът за електронни медии утвърди новият състав на УС на БНР. „За мен беше важно да  станат ясни достойнствата на новите членове на УС. Разбира се всеки от СЕМ има право да има свое виждане и да изрази своите аргументи, а ние ще дадем всичко от себе си, за да докажем чрез работата си, че каквито и притеснения да са..

публикувано на 02.08.22 в 15:49
Одрин

От 27 юли пътуваме до Турция само с лични карти

Българското външно министерство съобщи, че от вечерните часове на 27 юли е започнало допускане на български граждани с валидни лични карти на територията на Турция. „По информация на Генералното консулство на Република България в Одрин, предоставена от Областната дирекция по сигурността на Одрин и от ръководството на ГКПП-Капъкуле, от..

публикувано на 28.07.22 в 15:36
ГКПП Капитан Андреево - платна лек трафик

Радост заля България заради облекченото влизане в Турция

След като турският президент Реджеп Ердоган подписа декрет, с който се дава възможност на българските граждани да пътуват до южната ни съседка само с лични карти, българското министерство на външните работи внесе уточнения по въпроса.  От външното ни ведомство посочиха, че предстои да бъдат уточнени допълнителните указания за начина на преминаване..

публикувано на 28.07.22 в 13:41
Офицер от резерва полк. Велико Киряков

Бивш боен пилот: "България е разграден двор"

"Всеки самолет може да представлява опасност за сигурнастта на България, особено ако отсреща има нехайство и безхаберие и няма какво да му противодейства". Това каза в Сутрешния блок на Радио Кърджали един от най-добрите български бойни пилоти от времето на Студената война полковник от резерва Велико Киряков. В годините си на активна слружба той е бил..

публикувано на 22.07.22 в 15:30