Н.Пр. Ирене Мария Планк гостува в студиото на Радио Кърджали

Посланик Ирене Мария Планк: Изключително важно е да гласуваме на тези избори

Посланикът на Федерална Република Германия, Н.Пр. Ирене Мария Планк, е начело на мисията на страната си у нас от януари миналата година. Тя е третата жена, изпратена в България като посланик на Германия, след прехода ни към демокрация...

публикувано на 08.05.24 в 14:09
Снимката е илюстративна

Шефът на "Синя зона": Плащането на глобата не спасява незаконните гаражи

Поне една трета от старите автомобили, изоставени по паркинги и междублокови пространства в Кърджали, са премахнати доброволно от собствениците им след предупреждение от общината. Преди месеци започна кампания за преброяване, локализиране и..

публикувано на 01.04.24 в 22:27
Проф. Иво Христов

Проф. Иво Христов: В момента избираме между войната и мира

Вече става въпрос за екзистенциално оцеляване, все повече ни тласкат към война, въпросът е дали ще се стигне до гореща фаза, каза пред Радио Кърджали геополитическият анализатор проф. Иво Христов. В коментар на акцентите, свързани с военното..

публикувано на 21.03.24 в 14:45
Ирен Бончева

Хора от „Младост“: На никой не му пука какви проблеми имаме

В ситуация на постоянно дебнене са жителите на блоковете „Младост“ в централната градска част на Кърджали със служителите на т.нар. „Синя зона“. Дворното пространство на двата блока попада в разширената платена зона за паркиране. За около 240..

публикувано на 16.03.24 в 20:16
д-р Магдалена Маринова

Инфекционист: Варицелата не е опасно заболяване, но да внимават бременни и онкоболни, които не са преболедували

Варицелата е заболяване, което протича обикновено леко, но бременните жени трябва да заострят вниманието си, ако не са преболедували или ваксинирани. Вирусът, който причинява тази болест е възможно да остане в латентно състояние у човека, при..

публикувано на 08.03.24 в 12:50
Милко Багдасаров

Милко Багдасаров: Културният календар трябва да обединява

За това дали трябва да се свали руското знаме пред общината, както предложи съветникът Радослав Милев, Багдасаров коментира: "Аз не мисля, че има някаква логика в тях / в тези предложения, бел. ред./ -  отиваш да махнеш руското знаме,..

публикувано на 23.02.24 в 14:38
Елисавета Кехайова

Елисавета Кехайова: Библиотеката се нуждае от спешна помощ за ремонт на книгохранилището

Регионалната библиотека „Н. Й. Вапцаров“ в Кърджали навършва 65  години . През изминалата година екипът и директорът на институцията направиха сизифовски усилия и разчистиха книгохранилището, в което се съхраняват хиляди томове богатство, но тъне..

публикувано на 17.02.24 в 08:45

Кольо Парамов: Олигархията не иска еврото в България

Олигархията няма интерес да бъде въведено еврото в България, защото с влизането на страната ни в Еврозоната , финансовият контрол ще стане коренно раличен, и няма да даде възможност на богатите да изнасят пари от страната ни безконтролно, каза за Радио..

публикувано на 10.02.24 в 12:15

Д-р Гергин Габровски: Амбулаторният лист съдържа твърде чувствителна информация

Абсолютно не е приемливо лекарите да предават амбулаторен лист , вместо извинителна бележка за оправдаване на отсъствия, смята личният лекар д-р Гергин Габровски. Лекарите пазят тайната за здравословното..

публикувано на 31.01.24 в 15:12

Болницата в Кърджали изгражда хеликоптерна площадка

Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали изгражда площадка за медицински хеликоптери. Лечебното заведение е включено в националната система за спешната помощ по въздух и е едно от 22-те в страната, където ще могат..

публикувано на 24.01.24 в 10:20

Георги Пеев: 10 януари 1997 е една от най-значимите дати в българската история

Единственият българин с две трансплантации Георги Пеев коментира няколко теми в предаването на Радио Кърджали "След първото кафе".  Според него 10-ти януари 1997-ма година е една от най-важните дати в новата история на България. "10 януари 1997 е..

публикувано на 10.01.24 в 13:38
Плочата на ул.

Мара Михайлова, живот за Кърджали и България

Мара Михайлова е българска журналистка, писателка, етнографка, основателка на Тракийския женски съюз. Така кратко и сухо започва биографията в интернет пространството на може би най-известната кърджалийка, свързала дейността и живота си с Кърджали,..

публикувано на 02.01.24 в 18:18
Увеличават се случаите на морбили (снимката е илюстративна)

Здравните власти алармират за опасност от епидемичен взрив от морбили

Морбилито е заразно заболяване,спрямо което имаме активнаимунизация, тоест можем да се предпазимчрез ваксинацията.То е тежко заболяване ,тежко протичащо с достапоследици, каза инфекционистът д-р Магдалена Маринова, началник на Инфекциозно..

публикувано на 22.12.23 в 01:20

Традиционният базар от кампанията "Да подарим надежда за Коледа" се провежда в Кърджали днес

Традиционният благотворителен базар от кампанията „Да подарим надежда за Коледа“ под патронажа на областния управител Никола Чанев ще се проведе днес от 16 часа във фоайето на театъра. Тази година инициативата набира средства за лечение и..

публикувано на 20.12.23 в 13:38

Дарителите на "Отец Паисий"

Още с възникването си през епохата на Възраждането, светското образование в българските земи през е било дело не само на родолюбиви българи, но и на цялото общество. Учителите са били на издръжка на местните общности, дарявали са се земи за..

публикувано на 14.12.23 в 19:06

Радио Кърджали е в Топ 5 на българските радиостанции

Радио Кърджали е в Топ 5 сред всички български радиостанции по показател средно слушани минути на ден. И е на шеста позиция сред информационните медии, които са предпочитани от слушателите - след Хоризонт, Христо Ботев, Дарик и регионалните..

публикувано на 23.10.23 в 15:34

Има достатъчно дърва за отопление през зимата

Цената на един кубик дърва, предлагани в обекти на Южното Централно държавно предприятие-Смолян е между 52 и 79 лв., в зависимост от типа на дървесината. Дърва има достатъчно за нуждите на хората, каза инж. Асен Карабов, зам.-директор на..

публикувано на 13.10.23 в 14:44
Засушаването в язовира стига чак до моста за село Лисиците

Нивото на водата в яз. "Студен кладенец" е ниско заради ремонт на дюкер

Няма вода в яз. Студен кладенец, река Арда тече в коритото си чак до въжения мост на село Лисиците. За това сигнализираха слушатели на Радио Кърджали. Наличният към момента обем в яз. Студен кладенец е около 221 кубически метра вода, което е с..

публикувано на 09.10.23 в 13:21
Иван Балкански. Преди няколко години Регионалната библиотека

Георги Кулов: Вярвам, че делото на Иван Балкански ще бъде продължено

Едно от големите имена, останали в историята на Източните Родопи като изследовател, учен и родолюбец, е това на археолога Иван Балкански, уредник в отдел "Археология" на Регионалния исторически музей в Кърджали до смъртта му през 1983 г. "Без неговите..

публикувано на 26.09.23 в 18:09

С концерт на ансамбъл “Филип Кутев” се откриха “Мистериите на Хухла”

С грандиозен концерт на ансамбъл “Филип Кутев” снощи се откри фестивала “Мистериите на Хухла”. Сцената бе построена на амфитеатъра на връх “Св. Илия” край село Хухла. Тази година традицията бе нарушена и наградата “Почетен селянин на Хухла” бе връчена..

публикувано на 23.09.23 в 12:03