Новата частна болница се предвижда да бъде изградена на терен от 40 дка в центъра Кърджали край

Застрашена ли е държавната болница в Кърджали след изграждането на високотехнологично лечебно заведение в града?

Предложение за изграждане на високотехнологична болница и Медицински университет за над 100 милиона лева първо раздели, а после обедини Общинския съвет в Кърджали. В началото беше недоверието на опозицията в сделката и съмненията, че инвестицията..

публикувано на 01.06.23 в 08:00

Има ли ръст на употребата на наркотици в Кърджали и областта?

"Една от основните причини те да употребяват или да имат опит с различни психоактивни вещества, тук включвам и алкохол, и тютюнопушене е, разбира се, любопитството. На следващо място нещо, което се откроява и ние го наблюдаваме все по-често,..

публикувано на 19.05.23 в 10:00

Представиха инвестиционното намерение за нова високотехнологична болница в Кърджали

Многопрофилна болница с около 300 легла и клиники с най-високото ниво технологично оборудване плюс първи частен медицински университет в страната предстои да бъдат изградени в Кърджали върху площ от 40 дка. Това предвижда внесеното вече в..

публикувано на 15.05.23 в 11:00

Илияна Йотова: България има потенциал да бъде решаваща страна в европейските политики

Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова гостува в Радио Кърджали в Деня на победата, Деня на Европа и на 7-я рожден ден на медията.  "В ден като този да си пожелаем мир. Една думичка, която в последните години някак си бяхме изтрили от..

публикувано на 09.05.23 в 17:11

Жители на комплекс “Младост” в Кърджали са в стачна готовност

Жители на комплекс “Младост” в Кърджали са в стачна готовност, докато не се реши проблема със синята зона в района. Хората алармират, че въпреки че са платили абонамент за синя зона, те биват глобени за паркиране върху тротоар или зелена площ,..

публикувано на 04.05.23 в 10:15

Цветелин Гавазов: Инвестиционното намерение за строеж на болница за сега е само на думи

В студиото на Радио Кърджали бе Цветелин Гавазов, общински съветник от ГЕРБ в  Кърджали.  С него разговаряхме  за отложената точка на априлската сесия,  която касае промяна на статута на 40 дка земя край Водното огледало от публична общинска..

публикувано на 03.05.23 в 13:09

Георги Кючуков за строежа на нова болница: Толкова сериозни решения трябва да станат факт, когато са разгледани по надлежния ред

Ще има ли в Кърджали нова болница и по-конкретно болница “Сърце и мозък” -съвременно оборудвана за лечение на сърдечносъдови и неврологични заболявания? Това се говори напоследък, а на априлската сесия на общинския съвет, общинските съветници..

публикувано на 03.05.23 в 12:06
Николай Колев-Босия

Босия: Нужна е смяна на държавния модел

Смяна на управленския модел е решението, за да тръгне страната ни напред в развитието си, каза в студиото на Радио Кърджали известният дисидент, поет, журналист Николай Колев-Босия. Той сподели своя идея за създаване на интернет кръгла маса ,..

публикувано на 28.04.23 в 01:08
Нов иконостас посреща миряните в църквата

Отец Саръев:  Да сме благодарни на Спасителя и да учим децата си на вяра

Той пък е на Христова възраст. Живее в Пловдив, но е роден в Кърджали. Срещнах го също в пангара. Беше вече запалил свещ, беше се помолил, но сега се бе върнал, по думите му - за да вземе на жена си няколко малки иконки. Разговорихме..

публикувано на 14.04.23 в 23:59
Лазарки наричаха за здраве и благополучие в Кърджали

Лазарки събудиха с празнична песен Кърджали

Лазарки огласиха с песни тази сутрин Кърджали. Деветокласнички от ЕГ "Христо Ботев" с ръководител Мария Митрева влязоха в дворове на къщи в града, за да възродят старата българска традиция. Момичетата Елица, Виолета, Михаела, Виктория, Кериме,..

публикувано на 08.04.23 в 16:45

Строителни апетити ли отстраниха от длъжност главния архитект на Кърджали?

Административният съд в Кърджали е отменил заповедта на кмета на общината Хасан Азис за временното отстраняване от длъжност на  арх. Делин Запартов. Това разказа в ефира на Радио Кърджали арх. Запартов. Той очаква общината да обжалва решението на съда пред..

публикувано на 27.03.23 в 13:28
Еюп Юсеин гостува в

Благодетелят Еюп: Ще даря инвалидната количка на нуждаещ се

Уважението към родителите, към семейството, по-спокойния живот в малкия град са само част от аргументите му да избере да се върне да живее в родния Момчилград, въпреки възможността да е навсякъде по света. Съгласен е, че професията му е сред..

публикувано на 20.03.23 в 10:43

Пилон „Рожен“ събира послания за българите, които ще отворят след 111 години

В ход е проектирането на новия Паметник на Обединението – Пилон „Рожен“, който ще извиси българският национален флаг на Роженските поляни в Родопите. Той ще е с конична форма. В основата си ще е 3 м, на върха – 75 см. Ще бъде изграден от желязо, ще..

публикувано на 13.03.23 в 23:54

За промените в работата на синята зона - приети са 2 предложения на граждани от общо 16

Всички писмени предложения, които постъпиха в общинската администрация преди общественото обсъждане за промяна на работата на синята зона в Кърджали са отхвърлени от транспортната комисия. Това стана ясно от публикувана справка на страницата на..

публикувано на 28.02.23 в 11:50

Петя Михалевска: Оставам социалист

"Със сигурност емоцията все още е силна и със сигурност не съм предполагала, че ще станем свидетели на такъв конгрес на БСП. Това беше абсолютен позор и смятам, че така и ще остане в историята. Станахме свидетели на шокиращи манипулации, фалшификации,..

публикувано на 14.02.23 в 15:23

Гласовете на БНР с видеопослание "Радиото и мирът" в Световния ден на радиото

"Каква е ролята на радиото за мира днес?" На този въпрос своите отговори във видеопослание дават журналистите от ефирните програми на БНР в Световния ден на радиото 13 февруари. По този начин БНР се включва в инициативата на ЮНЕСКО за..

публикувано на 13.02.23 в 10:06
Кмет, мюфтия и свещеник обединиха усилия за събиране на помощ за Турция

Трагедията в Турция разплака свещеник

За сега няма обявена цантрализирана кампания от страна на Светия синод, съобщи енорийският свещеник отец Петър Гарена. Той каза, че в църквата няма възможност да се събират материални помощи и заради това хората се насочват към събирателните пунктове..

публикувано на 08.02.23 в 15:46

Шенай Мехмедали: Гражданите да бъдат по-активни в общественото обсъждане за синята зона

Община Кърджали ще приема становища и писмени предложения за работата на Синята зона в Кърджали.  В официалния сайт на общината е публикувано съобщение, с което администрацията уведомява всички заинтересовани лица и организации, че могат до..

публикувано на 30.01.23 в 10:30

Зимата напомня за себе си с ниски температури и нови валежи

Същественото количество валежи в Източните Родопи в последните дни са характерни за такъв тип обстановка, когато средиземноморски циклон преминава южно от страната. Ситуацията не е необичайна, каза за Радио Кърджали Марияна Попова от Националния институт..

публикувано на 24.01.23 в 10:47

Скелети от Средновековието стреснаха Неделино

Върху фалангата на ръката на едно от погребенията са открити два бронзови пръстена, а също и монета, които датират гробовете към 11-14 век, т.е. времето на същинското Средновековие. Извършени са временни консервационни работи. Информиран..

публикувано на 19.01.23 в 15:16