Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С подписка искат отварянето на басейна в Кърджали

Димитър Григоров
Снимка: Личен фейсбук профил

Повече от 1000 души вече са се подписали за отваряне на басейна в Кърджали.
Подписка, с която да поискат отварянето на открития басейн инициира Димитър Григоров. Младежът не пести сили и отива при всеки, който пожелае да положи подписа си за делото. Само за два дни беше събрал 300 подписа. Младежите, поддръжници на инициативата, от вчера правят кампания от типа "от врата - на врата", информират кърджалийци и канят всеки, който прецени да даде подкрепата си. Подписката вече има и електронен вариант. Там събирането на подписи обаче върви изненадващо по-бавно.
Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Галина Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Филиз Хюсменова: Съпротивителните сили на ДПС са срещу начина на вземане на решения, управление, сепариране и противопоставяне

Филиз Хюсменова, която първа подаде оставка като народен представител и напусна не само ПГ на Движението, но и НС, заяви, че съпротивителните сили на ДПС не са срещу етносни качества и характеристики, а срещу начина на вземане на решения, управление, сепариране и противопоставяне. В социалните мрежи тя определи като "смешен плач" обвиненията..

публикувано на 13.07.24 в 16:38

Унищожен е невзрвиен боеприпас, намерен в района на Димитровград

Формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси от 31-ви механизиран батальон – Хасково, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, Сухопътни войски, вчера унищожи на полигон „Добрич” невзривен боеприпас. Това съобщиха от Министерството на отбраната.  Боеприпасът е..

публикувано на 13.07.24 в 13:28

Доброволци облагородиха двора на църквата "Св. пророк Илия" в Опълченско

Преди 5 месеца членове на спортно-интелектуален клуб “Ахридос” - Кърджали решават да се заемат с каузата по облагородяване двора на църквата “Свети пророк Илия” в кърджалийското село Опълченско. Моторът на тази кампания е Елена Топалова, която успява да убеди другите членове от клуба да се включат в кампанията. “Трагичен беше повода по който се роди..

публикувано на 12.07.24 в 13:00
Веселина Тихомирова

Започват Дни на приятелството в Кърджали

С масов лекоатлетически крос започва тридневният фестивал Дни на приятелството в Кърджали. Началото ще бъде дадено в събота, 13 юли, от 9:00 ч. пред Паметника на Васил Левски. Това съобщи зам.-кметът Веселина Тихомирова.  "Идеята ни е да предложим на всички наши съграждани, наши приятели, няколко дни, в които всееки от тях да намери своето..

публикувано на 12.07.24 в 11:16

Мобилни екипи на ОДМВР Смолян започнаха срещи с жителите на 9 села

Мобилни екипи на ОДМВР-Смолян на срещи с жителите на 9 села през месец юли.  От 10 юли започнаха посещенията на мобилни екипи на ОДМВР-Смолян в община Смолян. Първите 3 срещи са с жителите на селата Лилеково, Острица и Богутево. Полицейските екипи ще се срещнат с населението на 9 села в общината. Ще бъдат обсъдени проблеми, относими към работата на..

публикувано на 11.07.24 в 12:27

Скандал между приятели прерасна в сбиване

Скандал между приятели, прераснал в сбиване, е завършил с ранен и задържан. Малко след 22 часа снощи в  Кърджали възникнал конфликт между 20-годишен и 30-годишен. В последвалата физическа саморазправа била счупена ръката на по-възрастния. На пострадалия е била оказана медицинска помощ. Извършителят на деянието е задържан за срок до 24 часа в..

публикувано на 11.07.24 в 11:29

Йълдъз Ибрахимова ще пее на 15-ата международна среща на момчилградчани

Изключително наситена програма с концерти, изложби и спортни прояви ще съпътства 15-ата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Тя ще се проведе в дните между 22 и 27 юли и се очаква за нея да пристигнат хиляди хора, родени или свързани с Момчилград. Международната среща стартира на 22 юли с любителски турнир по пейнтбол,..

публикувано на 11.07.24 в 09:02