Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Електронното здравеопазване натоварва малките болници

Снимка: архив


Електронното здравеопазване натоварва малките болници вместо да подпомага дейността им. Освен това е трудноприложимо за лечебни заведения и частни кабинети, които не са страна по Националния рамков договор. Мнението е на директора на Многопрофилната болница за активно лечение - Свиленград д-р Димитър Ермов:

"Като общинска болница се изправяме пред въпроса за пациенти, които търсят помощ директно в лечебното заведение - в почивен ден, когато общопрактикуващите лекари не работят, няма как да получат електронно направление. Тези пациенти не следва да бъдат приемани, а да бъдат насочени към Спешна помощ, което звучи абсурдно. Ние нямаме разкрити кабинети по спешна помощ, тъй като Законът казва, че те могат да се разкриват само в областните болници". 

Д-р Димитър Ермов: Електронното здравеопазване не е истинската реформа

Д-р Димитър Ермов казва още, че към настоящия момент разяснение за работа с електронно здравеопазване са получавали единствено от разработчика на софтуера, а не от Министерството на здравеопазването. 

Чуйте повече в звуковия файл. 


По публикацията работи: Илияна Типова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Има трима задържани за инцидента с падналия окачен таван

Трима души за задържани за 24 часа по образуваното досъдебно производство за инцидента с падналия гипсокартонен таван в сватбена зала в Кърджали снощи, съобщиха от Областната дирекция на МВР за БТА. Двама мъже на 52 и 57 г., и жена на 46 г. са в полицейския арест за причиняване на средна телесна повреда поради незнание или немарливо изпълнение на..

публикувано на 06.08.24 в 09:58

Температурите се покачват, жълт код за силен вятър в Дунавската равнина

Жълт предупредителен код за силен вятър издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология за 10 области предимно в Северна България. Предупреждението е за областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Габрово, Сливен, Търговище и Русе.  Според прогнозата за времето през деня облачността ще е променлива,..

публикувано на 06.08.24 в 09:05

Преображение Господне е

С тържествени богослужения православната ни църква отбелязва Преображение Господне. Празникът е спомен за едно от важните събития в земния живот на Христос. Преди доброволните си страдания и кръстна смърт, той разкрива своята божествена слава пред трима свои ученици. Врачанският митрополит Григорий: Господ Исус Христос се преобразява в слава пред трима..

публикувано на 06.08.24 в 08:34

Падна таван на сватбен салон в Кърджали. Има пострадали (ВИДЕО. СНИМКИ. ОБНОВЕНА)

7 души, сред които и малко дете, пострадаха, след като се е срутил окачен таван на сватбен салон в Кърджали. Салонът се намира в местност та "Горичката" н а входа на града. Инцидентът е станал по време на проливния дъжд в района малко след 19.30 часа. Пострадалите са транспортирани до спешния център на кърджалийската болница.  По..

публикувано на 05.08.24 в 20:50

Във вторник ни очаква променлива облачност

През нощта ще преобладава ясно време, главно над Северна България с временни увеличения на облачността. Вятърът ще е слаб и ще започне да се ориентира от запад-северозапад.  През деня облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове над Източна България и планините и на места там ще превали и прегърми. По-интензивни и на повече места ще..

публикувано на 05.08.24 в 19:10

Животновъди от Кирковско на среща при кмета, заради чумата в Гърция

На среща в община Кирково е обсъдена ситуацията с установената болест чума по дребните преживни животни в съседна Гърция. Стопани на домашни животни са били поканени на срещата от кметовете на села. В срещата са участвали около 50 животновъди. Един от тях е бил Вальо Видински. “Ние сме близко, на около 15 км от гръцката граница и стадото ми пашува..

публикувано на 05.08.24 в 17:11

Областният управител на Хасково проведе работна среща във връзка с чумата в Гърция

Областният управител на Хасково Мехмед Атаман свика заседание на Областната епизоотична комисия във връзка с влошената обстановка в Румъния и Гърция заради чума по дребните преживни животни. Набелязани са мерки за недопускане на заболяването у нас. Директорът на ОДБХ – Хасково д-р Георги Илиев запозна присъстващите с актуалната обстановка в региона...

публикувано на 05.08.24 в 16:41